Ini "Papam" Kesayangan Saya!!!



Jangan harus diusik "papam" ~ "which refers to his" bantal busuk, dia tu. Itulah kesayangan, itulah nyawa, itulah intan payung. Hilang sedikit dari pandangan mata memang sibuk dia bertanya... "Papammm? Papammm?"... Nama timang-timangan yang dia sendiri beri kepada bantal papam dia. Acah jerrr... Sebenarnya dia mengikut dari Mommy... "Papam" tu Mommy dia yang bagi nama. Singkatan kepada bantal kepam... Ngeee... 

Memang menurun betul... Sebab... Seperti yang diceritakan sebelum-sebelum ni, Mommy pun masa kecil ada bantal kepam juga. Uhuksss... Shhhh ini rahsia kita-kita ajer tau? Untuk kita-kita ajerrr... Ha ha ha... 



Teman setia dan teman sejati betul "papam" dia ni... Pergi ke mana sekalipun hatta ke pasar raya, pusat membeli-belah, Sunway Lagoon mahupun hu hu hu "event blogger"... Bantal "papam" tetap dikepit! Kalau tak diberi memang desibel pendengaran boleh bergegar oiii! Selagi tak beri selagi tu kesedihan ekstrem melanda. Kadang-kadang tu, sampaikan terpaksa sorok bila dia tak perasan. Tetap juga satu ketika dan masa dia akan bertanya... "Papammm??? Papammm?"... Apakan lagi waktu nak tidur kannn? "Feel" ajer tengoknya mengentel bucu bantal kepam tu. Adoiyaiii... Ha ha ha... Mommy pun naik "feel" sama tengok... :-P... 

Banyak kali juga berkongsi tentang bantal busuk nih! Ha ha ha... Termasuklah bagaimanakah caranya nak pisahkan anak-anak kecil dengan bantal busuk... :-P... Yerlah kenalah belajar-belajar dan mencari idea bagaimana, satu hari nanti perlu dipisahkan juga! Masuk jer sekolah... "No more" bantal "papam". Antara entri yang pernah dibebelkan tentang bantal "papam" ni adalah: 




"The clinging behaviour" yang perlu dikikis... Yang mana Mommy dia sedang berusaha gigih untuk pisahkan... Ha ha ha... Pisahkan tetapi tak buang... Mungkin sorokkan sahaja... Bantal asli nih! Bantal dari mula awal kelahiran dia... Kenangan kenangan... Mana boleh buang... Nanti dah tua-tua nanti bolehlah dok mengenang kembali waktu itu kannn? "Moment moment" indah itu... :-P... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ini "Papam" Kesayangan Saya!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, April 12, 2016.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

8 comments:

  1. Lembik dh papam dia..haha..Tu boleh basuh ke x tu...kiki

    ReplyDelete
  2. hihihi comey sgt papammm ash :-)

    ReplyDelete
  3. Yang ada boleh berpisah dengan bantal busuk ni...selari dengan usia...yang ada sampai beranak pinak pun masih setia...tak sampai hati nak sisihkan si bantal busuk..hehehe...

    ReplyDelete
  4. bau dia tu yang mahal tu...memang akan jadi kenangan terindah...hihi

    ReplyDelete
  5. klau bantal kecik ok je Farah..tapi saya pernah pi klink nampak budak bawak selimut busuk..bukan kecik tau selimut tu..tebal besar..hahah..satu kerja lak ayah dia dukung anak sambil kena dukung selimut..heheh...lawak tau...ramai kat klinik yang ketawa tengok budak tu..ayah dia Kata kemana2 pun kena bawak selimut tu..heheh

    ReplyDelete
  6. bantal busuk fae dah hilang busyuknya coz dah cuci sarungnya and dulu rajin jemur bantal tu..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY