"Iman Firash Year 1 & 2 Photobook"

Akhirnya yang ditunggu sudah tiba... Dah sekian lama dah tak mencetak "photobook" Iman Firash ni haaa...Kali terakhir adalah pada bulan Mei 2014. Agak-agak lebih dari tempoh setahun juga tu... Bukannya sebab apa, masa tu yang tak berkesempatan sangat nak membelek dan membedek perisian "photobook" untuk hasilkan "photobook" yang seterusnya. Untuk melihat "photobook" yang pernah dikongsikan sebelum ini bolehlah rujuk ke entri:


"Photobook" pertama Ash untuk gambar-gambar yang berusia dari lahir sehingga ke usia 3 bulan.


"Photobook" kedua Ash untuk gambar-gambar yang berusia dari 4 bulan ke usia 6 bulan.

Bermakna? Untuk "photobook" yang ketiga ini adalah sepanjang tempoh selepas 6 bulan sehinggalah ke usia 2 tahun tempoh hari. :-)


Untuk kali ini, Farah buat pertama kalinya, mencuba pula perkhidmatan dari Photobook Malaysia. Sebelum ini Farah menggunakan perkhidmatan PixaJoy. Ubah angin sedikit. Tak salah pun kannn??? Cuba pilihan yang ada, mana yang terbaik itu yang kita akan gunakan. Oh ya! Ini adalah promosi ok? Harga promosi dari Photobook Malaysia, di mana untuk "Softcover Photobook" bersaiz 6x6 ini, Farah cuma perlu membayar RM3.00 sahaja. Iya...RM3.00 sahaja untuk kos pencetakkan. Jenis kertas pula Farah ubah kepada kertas jenis "matte" yang kalis air. Jumlah keseluruhan termasuk yuran pos adalah RM 16.80. Jimat tak? Jimat kannn???

Kongsi sedikit apa isi dalam "photobook" pada kali ini... 





Komen peribadi??? Sangat berpuas hati, cumanya ha ha ha, tidak seperti yang lalu yang dicetak di atas kertas kalis air yang tebal iaitu "hardcover"... kali ini "softcover" dan masih kalis air...Nampaknya kena berjaga-jaga bila masa Ash nak syok sendiri "flipping" gambar-gambar dia...Ha ha ha... Dia tu kadang-kadang "self-concern" juga, ada masa dia suka selak gambar-gambar dia sendiri sambil tersenyum-senyum...Macam faham sangat lerrr pula kannn? 

Ada lagi sebuah lagi "photobook" yang perlu disiapkan sebab dapat hadiah dari Photobook Malaysia...Percuma pencetakkan untuk kali pertama menjadi pelanggan mereka...Tengah fikir kalau nak syok sendiri "compile" gambar "selfie" sendiri dan cetak...Ahaksss...;-) 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel "Iman Firash Year 1 & 2 Photobook", diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, December 9, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

12 comments:

  1. cantik n berbaloi jgk kan??
    ade berapa pages ye ?


    DAH JOIN GA PS IKEA PERLIS?
    KALAU BELUM JOM JOIN GA
    BANYAK HADIAH YG MUDAH BAKAL DIMENANGI :)
    http://ekinrazallibisnes.blogspot.my/2015/11/like-dan-menang-hadiah-misteri-rm1000.html

    ReplyDelete
  2. Wahhh bestnya...lya pun da lma x cuci gmbr kat pixajoy..kat photobook ni x pernh lgi try

    ReplyDelete
  3. cantik nyer! haishh gatal plak rasenak buat same..hehee..

    ReplyDelete
  4. bestnye..nanti bila ash dah besar dpt tgk gmba dia mse kecik2 dlu..hik3

    ReplyDelete
  5. amboi comey nya photobook dia...

    ReplyDelete
  6. Wah..Cantik..Sy dh lama nk buat..Tapi bile kena edit sndiri terus slow nk buat..kiki

    ReplyDelete
  7. Dah besar suruh Ash tengok gambar-gambar dia masa kecil dulu :)

    ReplyDelete
  8. Best ni mummy...boleh buat koleksi part by part...jilid by jilid ikut umurkan,.

    ReplyDelete
  9. cantik photobook farah tu. akak pun dah lama tak buat photobook, dah beli voucher tapi blum sempat buat lagi hehe.

    ReplyDelete
  10. Dah beli....yeay..tak sabar nk buat

    ReplyDelete
  11. ok aje farah compile gambo sendiri.
    ash boleh tgk jugak :)
    aida da gaks photobook nak kena buat ni. next week la kot. cuti....

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY