Home » , , , , , , , , , » Pelekat 3D | Aktiviti Bercerita Sambil Melekat

Pelekat 3D | Aktiviti Bercerita Sambil Melekat


Hujan lebat kat luar tu haaa... Mana nak pergi? Takkan hujan lebat pun nak bawa Ash keluar kan? Lagipun badan dia tak berapa nak sihat ni haaa... Sekejap mering a.k.a. dedar, sekejap ok... "On, Off, On, Off"... Makanya duduk diam-diam dalam rumah jer dahlah... Tapi taklah asyik duduk buat aktiviti yang sama... Kan jadi mak-mak zaman kompetitif ni kena kreatif sikit... Ha ha ha... Perah otak untuk berfikir sikit kaedahnya... 

Keseronokkan bukan semestinya dengan aktiviti luar... Aktiviti rumah pun boleh jadi menyeronokkan jika kena gayanya... Rugilah oiii bayar rumah mahal-mahal tiap-tiap bulan tapi asyik tinggalkan rumah jer... Uhuksss kerana diriku menghargai setiap sen yang mengalir membayar ansuran rumah katanya... Sangattttlah konon... Muahahaha... Jangan ambik hati, memang tengah "mood" ting tong nih... Cakap pun jadi melalut-lalut... Denggg... 

Aktiviti bercerita sambil melekat... Tak ada cerita pun terpaksalah mereka cerita tentang ikan untuk Ash... Sama-sama menampal kami... Mula-mula ingatkan nak tampal di dinding "play room" Ash, tapi disebabkan tak nak pula pelekat ni melekat pada dinding yang menggunakan cat Nippon yang boleh dilap-lap kalau anak menconteng tu (sebenarnya nak cakap, gunakan cat jenis nih kalau anak mula nak menconteng dinding sebab mudah nak lap balik)... Bila tak berjaya sebab tertanggal, akhirnya "water cooler" jadi mangsa. Kira oklah tu kan?,"Water cooler" tu memang letak kat "play room"... 

Seronok dia main lekat-lekat pelekat sekarang ni dah... Dah mula dah revolusi tu... Mula-mula "water cooler" jadi mangsa... Tak mustahil selepas ini almari pakaian dia dan juga peti ais juga menjadi mangsa... Ha ha ha... Macam dah boleh jangka jer??? Jangan dia jadi kreatif sangat sampai televisyen pun dia nak tampal dah lahhh... Jenuh gak tu nak menanggalkan nanti...  

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Pelekat 3D | Aktiviti Bercerita Sambil Melekat, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, November 15, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

2 comments:

  1. wow sgt cantik pelekat tu.
    warna terang...
    baru sorang tu farah...
    tunggu nanti kalau dia ada adik, hmmmm...
    kreativiti dia akan double triple :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY