Home » , , , , » Ini Yang Rasa Nak Beli Helikopter Sebiji Ni!!!

Ini Yang Rasa Nak Beli Helikopter Sebiji Ni!!!

Sumber dari Google
Amboiiii, tinggi cita-cita dan angan-angan nak membeli helikopter sebiji. Kemain ko kan Farah? Ha ha ha... Manalah mampu nak membeli helikopter...Helikopter yang ini mampulah... 


Ngeee... Ini semua gara-gara semata-mata baru sampai pejabat pukul 10.15 pagi tadi disebabkan semua jalan keluar dari taman perumahan Farah semuanya dinaiki air dan ditutup laluannya. Memang jalan sesak yang amat sebab semua orang di kawasan taman perumahan Farah nak keluar pergi bekerja kan? Jalan keluar ada dua, jika nak diikut-ikut...tetapi simpang pertembungan tu, simpang empat tu air naik sampai bumbung kereta ko... Memang banyaklah kereta terkandas dan ramailah orang terkandas kan? 

Kebiasaannya kalau keluar jam 8.00 pagi dari rumah, molek-molek jer jam 8.30 pagi atau 8.45 pagi tercacak di pejabat. Hari ni??? Muahahaha... 10.15 pagi ko... Hari ini dalam sejarah...Sebab terkandas. Pada permulaannya Farah bercadang nak gunakan laluan pertama yang digunakan setiap hari, tetapi disebabkan kereta nampaknya tak bergerak, Farah pusing masuk ke laluan kedua pula... Nampak-nampak gayanya, laluan kedua pun sama, kereta tak bergerak, nampak air memang tinggi di simpang empat tu... Makanya, buatlah pusingan U dan ambil keputusan gunakan jalan nak ke Meru tetapi potong di Jalan Paip...iaitu jalan kampung... 

Nak belok kanan tak boleh, nak belok kiri tak boleh, nak belok depan tak boleh, nak belok belakang pun tak boleh... #ehhh boleh, belok belakang balik ke rumah. Ramai juga yang rasanya mengambil keputusan untuk pulang ke rumah. Tetapi tidak Farah. Selagi ada cara untuk menyampaikan diri ke pejabat, selagi itu Farah akan cuba fikirkan. Kalau dah habis cara tu lainlah kannn??? Muahahaha... Kerja oiii, cari rezeki untuk menampung kehidupan dan anak... Selagi boleh, cuba sehabis mungkin gittew... Lagipun banyak komitmen nak dihadap... Hurmmm... 

Bila dalam keadaan begini, cara yang paling terbaik adalah hubungi "boss" terlebih dahulu iaitu Ms. Ash (haaa, jangan tak tau, nama "boss" dengan nama anak sama jer...ahakss... "coincidentally it happens to be the same nickname")... Maklumkan bahawasanya, terkandas disebabkan banjir dan nasiblah "boss" ku ini memahami ok? Jawapannya ringkas, "Dear, no worries, be safe and drive safely it's not your fault"... Tapiii, kitalah rasa tak sedap kan? Selepas dah bercakap telefon, gigih kakak menghantar laporan dari tempat kejadian. 



Sampai gittew sekali ko...Uhukss...Bukti tu penting! Farah sentiasa percaya setiap perkara harus berbukti... Memanglah "boss" tu baik, tak kisah, tapiii sebenarnya sekurang-kurangnya jika ada bukti begini, "boss" tu taulah yang kita memang "genuine"...Ha ha ha... Bukan apa, dalam "workforce" ni, dunia pekerjaan ni, dah ramai sangat yang "abuse" cuti kecemasan, cuti sakit... Dari perspektif "Human Resource" (HR) dan juga majikan, mereka sebenarnya kadang-kadang lebih suka sekiranya apa yang dikatakan itu dapat disokong dengan apa-apa dokumen atau apa jer lah yang patut. Bukannya tak percaya, tetapi sebab dah terlalu banyak kes penyalahgunaan cuti kecemasan dan juga cuti sakit kannn??? Ecewahhh...Mentang-mentanglah berpayungkan di bawah bahagian HR, cakap pun konon-konon di bawah perspektif HR lah sangattt kakak ni kan? 

Haaa, nak nak lagi kakak ni duduk bawah payung HR, kenalah jaga sikit kan? #ehhh jaga banyak...Jangan sampai orang soh seh soh seh kata...Mentanglah-mentanglah HR, boleh buat sesuka hati jer...Tak mo tak mo... Cakap jer, tak ada siapa pun yang cakap setakat ni sebab kakak memang awal sampai pejabat setiap hari...Nilah pertama kali nih...Disebabkan banjir ni... "Stress" kakak tau... Muahahaha...Sampai macam-macam kerja dibuat... Termasuklah draf entri ni dan masukkan masa setelah sampai pejabat sewaktu nak "publish"... Punyalah bosan di dalam kereta tadi... 

Apa-apa pun yang penting sampai... Dan yang penting tiada cuti kecemasan hari ini... Alhamdulillah... ;-) Semuanya ni gara-gara, hujan lebat tanpa henti di waktu hujung minggu...Kesian pula ada fasa-fasa perumahan yang mana kereta mereka ditenggelami air dan pasti perabot serta peralatan elektrik mereka di tingkat bawah rosak terendam air... Ini bukan kali pertama jadi dalam tahun 2015 ni di kawasan perumahan Farah, dah kali kedua dah terjadi... Mujurlah fasa perumahan Farah tidak termasuk di dalam kategori tanah rendah yang boleh ditenggelami air... Kalau tidak memang masalah juga jadinya kannn? Syukurlah... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ini Yang Rasa Nak Beli Helikopter Sebiji Ni!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, November 16, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

3 comments:

  1. bagus gitu. aida pun apa2 hal akan bagi bukti sahih.
    agar bos percaya and tak la kita diperlekehkan, kan?

    ReplyDelete
  2. apapun alhamdulillah sebab selamat sampai ke office kan ;)

    ReplyDelete
  3. harap-harap cuaca kembali pulih..betapa stressnya.Pape pun bost kak memng sporting!

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY