Katil Bersaiz "King" Atau "Queen" Untuk Ash???

Sumber dari Google
Semakin Ash membesar, semakin panjang pula angan-angan dan cita-cita Farah...Ahaksss... Memandangkan dia bakal mencecah usia 2 tahun lebih kurang dalam tempoh sebulan lebih jer lagi... Tiba-tiba macam-macam Farah angan-angan nak buat untuk dia. Nak belikan katil-lah, nak "make-over" ruang dalam rumah yang khas untuk dia lah...Amboiiii, macam-macam berangannya kannn??? Dah kata berangan itu percuma... Maka, tak salah kalau sesekali berangan kannn??? 

Anak pun seorang trang tang tang tu jer...Bukannya ramai, jadi berkata kepada diri sendiri...Kalau nak buat-buat jer lah... Jangan ditahan-tahan, kalau rasa berkemampuan buat ajerlah... Ekekekeke...Kalau tak mampu, duduk diam-diam dan jangan banyak bunyi...Muahahaha...Ada rezeki, cukup bajet, nak buat-buat jer...Tapiii, Farah suka bercerita...Ha ha ha... Tak salah kannn? Kalau sekadar nak bercerita, borak-borak kosong kan? :-P... 

Ash ni tidur memang berpusing 360 darjah senantiasa...Kadang-kadang kawasan sempadan Mommy dia pun dia langgar... Pernah juga beberapa kali Farah kongsikan di Bubblynotes.Com melalui entri-entri yang berikut:


Nampak-nampak gayanya, tabiat tidur berpusing 360 darjah itu tiada tanda-tanda nak berkurangan... Ha ha ha, semakin mengganas adalah... Memang risau kalau dia tidur di katil. Sampaikan katil di dalam bilik kami tu, rangka katil tu ditanggalkan dan hanya tilam yang dibiarkan terkontang-kanting begitu. Manakala di sekelilingnya dilitupi permaidani di bawahnya dan "toto" di atasnya. "Toto" yang berlapis-lapis. Punyalah nak menjaga keselamatan Ash gittchews. Takut tergolek ke bawah dan terjadi sebarang kecederaan. Selagi boleh dielakkan, ambillah langkah-langkah yang sewajarnya untuk mengelak. Hu hu hu... Bahaya kalau anak dah jenis tidur berpusing 360 darjah nih...

Bila fikir-fikirkan balik...bahaya ni...Dia tidur nak kawasan yang luas... Nampak gayanya macam katil bujang memang terkeluar dari senarai...Nampak-nampak gayanya macam kena sekurang-kurangnya dapatkan katil bersaiz "Queen" untuk dia ataupun yang lebih baik "King"... Ha ha ha, dah nama pun "King" kannn? Dia seorang sahaja dalam rumah, tiada adik beradik lain...Layanan pun kena "King" lah... Bha ha ha.... Ye ker? Teettt...

Tapi, walaupun katilnya nanti (In Shaa Allah), lebar dan luas...masih tetap perlu ada perlindungan tambahan nih... Kena pasang pagar jugalah gamaknya ni...Kalau tidak mau tergolek Ash ni tidur...Kalau dah bujang tu tergolek tak apa. Kecil-kecil lagi ni risau... Hu hu hu... Makanya terjumpalah sesuatu yang menarik di eBay. Apa tu?

Sumber dari Google
Haaaaa...penghadang katil!!! Kalau macam ni, goleklah mana nak golek pun Ash... Mommy ok jer... Ekekekekeke... Rasa-rasanya macam memang nak kena dapatkan satu set ni, barulah boleh Farah nak pasangkan balik rangka katil tu kan? Kepung keliling...Biarlah orang nak kata pelik dan buruk, biarlah orang nak kata macam tak kena ataupun dengan Mommy Mommy dia sekali nak jadi bayi balik sebab tidur berkepung macam tu...Asalkan keselamatan terjaga... Errrr...tiba-tiba macam rasa ada tambahan pula dalam senarai barangan Ash nih? :-P

Sumber dari Google
Gambar atas ni lagilah, memang keliling betul tutupnya... He he he, salah satu idea bernas juga di dalam berhadapan dengan situasi anak tidur dengan lasaknya... Agak-agak bernas ke tidak ni? 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Katil Bersaiz "King" Atau "Queen" Untuk Ash??? , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, October 1, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

3 comments:

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY