Home » , , , , , , , » Jom "Shading" Hidung Dengan Betul!!!

Jom "Shading" Hidung Dengan Betul!!!

Sumber dari Google
Ilmu solekan ni kan...semakin digali, semakin banyak yang boleh kita pelajari. Setiap langkah solekan, setiap gaya solekan ada rahsianya yang tersendiri. Solekan kadang-kala ibarat kita bermain dengan ilusi. Sebaik mana kita bermain dengan ilusi, sejauh mana imaginasi kita untuk melihatkan solekan yang kita hasilkan tampak "boom" serta bersesuaian. 

Ada orang "concern" sangattt sejauh mana mancungnya hidung dia... Ada orang yang hidungnya pesek tetapi tidak tahu bagaimanakah caranya dia nak kelihatan mancung seperti "super model"... Kalau kena caranya, boleh jer "uolss"... Yang penting, cara dan teknik kena betul... 

Perkara paling penting sebelum anda melakukan "shading" adalah anda memerlukan alatan yang lengkap, antaranya ialah:

1. "Dark Eyeshadow".
2. "Bronzer"

Sumber dari SINI
Langkah 1
Cari batang hidung anda dan ratakan dengan "highlight" berona cerah.

Langkah 2
Lukis V di bahagian hujung hidung bagi menampakkan impak mancung.

Langkah 3
Warnakan bahagian sisi hidung dengan rona "dark eyeshadow" dan bias dengan "bronzer" bagi kelihatan natural.

Sumber : SINI

Tambahan sedikit dari Farah... Sila tonton video yang dipetik dari YouTube ini...


Sebenarnya banyak lagi video-video "tutorial" untuk anda di YouTube, yang penting kena rajin cari.... Ngee.... Selamat ber-"shading" yer.... ;-) 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Jom "Shading" Hidung Dengan Betul!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, July 28, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

9 comments:

  1. Good info, walau Lya jrg brsolek.skali skala nak juga try hhehe

    ReplyDelete
  2. boleh la bagi hidung nampak terpacak lepas ni..heheh

    ReplyDelete
  3. Shading hiudng pun ada caranya :)

    ReplyDelete
  4. Walaupun PC kurang bersolek..tapi PC suka bab bab macam ni..minat...mummy...ash dah ok belum...

    ReplyDelete
  5. minat bab makeup2 ni..tapi nak buatnya tak reti

    ReplyDelete
  6. Eh saya memang jarang makeup tapi bila tengok info ni, macam berminat lah pulak😂 Apa apa pun tq!❤️

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY