Home » , , , , , , » Western Fusion Restaurant | The Ballroom, Jaya Shopping Centre...

Western Fusion Restaurant | The Ballroom, Jaya Shopping Centre...

Sumber dari Google
Hampir-hampir terlupa pula nak kongsi cerita tentang temujanji makan tengah hari yang tidak dirancang dan terjadi secara tiba-tiba 2 minggu yang lalu... Ha ha ha, cerita dah basi dah oiiii... Baru teringat hari ni. Masa tengah sibuk-sibuk tadilah ni, semasa tengah sibuk menguruskan satu program untuk minggu hadapan di "office" tiba-tiba teringat pula tentang The Ballroom, nama restoran yang kami makan 2 minggu yang lepas. Sebenarnya, pada hari kejadian, perut memang lapar sebab tak makan apa pun dari pagi... Hu hu hu... Lepas tu kepinginnnn sangatttt nak makan "western"... Farah memang penggemar "western"...Tak nak makan nasi-nasi sewaktu waktu rehat makan tengah hari pada hari tersebut kononnya... Tiba-tiba, adalah "orang tu" kannn... bermurah hati nak belanja makan tengah hari pada hari tu... Dah nak belanja, kita terima jerlah...Ngeee...Tapi tak adalah jangkakan Farah akan dibawa ke The Ballroom... Ingatkan hari tu, makan kat warung nasi campur biasa jer... Ibarat pucuk dicita ulam mendatang pula... Wahhh... Kata hati didengari... Alhamdulillah, rezeki... 


Seronok juga sesekali makan tengah hari dari satu sudut pemandangan yang lain ni sebenarnya, hari-hari dok menghadap komputer di "workstation" sewaktu waktu rehat tengah hari ataupun hari-hari dok pandang benda yang sama pun bosan juga... Ha ha ha... Sesekali nak juga berubah angin yer tak??? Pemandangan sebegini mengingatkan Farah kepada Hotel Hilton di KL Sentral sana tu. 


The Ballroom... "Eat. Drink.Ball"... Sebenarnya The Ballroom ni adalah sebuah restoran yang berkonsepkan "Western Fusion" dan di dalamnya bukan hanya sekadar restoran biasa tetapi terdapat banyak fasiliti lain yang boleh digunakan oleh pengunjung untuk beriadah... Di antaranya adalah bowling, "pool and dart lounge" dan juga bilik KTV untuk berkaraoke... Cumanya Farah sendiri tidak berkesempatan lagi nak menggunakan semua fasiliti di sana...Iyalah, waktu suntuk, rehatnya cuma sejam sahaja yang diperuntukkan... Manalah sempat nak main bowling (memang tak pandai main bowling punnn), main "pool" serta dart dan juga berkaraoke. Nanti kalau dapat mikrofon karang, tak lepas pula...Dahlah karaoke tu salah satu aktiviti kegemaran Farah...Ha ha ha... 

Apa yang Farah makan di The Ballroom pada hari kejadian??? 




Dimulakan dengan salad dan juga sup...kemudian disulami pula dengan... 


"Beef spaghetti"... bersama-sama air "fresh orange"... 


Semuanya dikongsi berdua kerana "portion" yang besar... dan satu perangai Farah ni, tidak semestinya Farah akan habis satu pinggan... Memang sedari dulu sebegitu dan memang yang belanja tu pun dah faham sangatttt dah dengan sikap farah yang satu ni. Dia tau Farah tak boleh sumbat semua dalam "container" sekaligus...Kalau berulang-ulang tak apa... Ha ha ha.... Sebab tu sebenarnya kalau pergi makan berkonsepkan buffet Farah agak lembab proses makannya berbanding dengan orang lain yang dah 2-3 kali "round" makan...Kadang-kadang, orang lain dah ber- "round-round", Farah dah selesai dah makan... Kekonon jaga badan lettew, tak nak berat naik di mesin timbang... Ekekekeke...tapi tak juga kurus-kurusnya... Hik hik hik... In Shaa Allah, In Shaa Allah, satu hari nanti akan kurus juga...Ha ha ha... Konon-konon motivasi sangatttt lettew.... (banyaknya ketawa dalam perenggan ni???).... 

"Rating" makanan di sini... dari 10 bintang...Farah beri 8 bintang!!! Dan kalau ajak makan sini lagi, tak ada masalah kot pada Farah. Asalkan yang Farah suka...*_^... Jumlah bil... (bukan nak menunjuk berapa betapa banyaknya duit orang yang belanja tu yer... ha ha ha... tetapi untuk berkongsi harga sikit lebih kurang supaya yang berminat nak bersantap di sana boleh agak berapakah bajet...)...adalah RM 26 "plus plus" kalau tak silap. 

Peta Lokasi The Ballroom, Jaya Shopping Centre


Untuk Maklumat Lanjut:


Oh ya, untuk bulan May sehingga Jun ini ada promosi "Parents' Day Promotion" dan "Family Day Package...

Sumber dari SINI
"First 3 families whose made early booking are entitled to get a 50% discount (as low as only RM28 per pax), with FREE 4 Bowling games, 1 hour Pool session, 1 hour Karaoke session.

Please visit http://goo.gl/forms/IjqOgwpDsS to make booking for The Ballroom Family Day Package. 

( Promotion Period: 1st May 2015 - 30th June 2015 )
( Early Bird Online Booking is available now! )
( Valid at The Ballroom Jaya Shopping Centre & NU Sentral )

More promotion info, please click here 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Western Fusion Restaurant | The Ballroom, Jaya Shopping Centre... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, May 14, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

9 comments:

  1. tetiba rasa macam wah sedapnya kalau dapat basahkan tekak dgn fresh orange ni.. hikhik

    ReplyDelete
  2. menarik... boleh try nnti klau ke sana...

    ReplyDelete
  3. family packge tu murah pulak kan...akak suka order banyak jenis tapi setiap satu tu dikongsi..baru best dan boleh menikmati pelbagai makanannya..spaghetti tu nampak sodappp

    ReplyDelete
  4. Hubby suka la kalo mkn western2 cam gini..sue perut org kg..tetap nk mkn nasik..hehe..

    ReplyDelete
  5. Tak laa mahal sangat .. worth it laaa kak farah harga dia... eeee tak pernah pergi tetempat camni... rezeki takde lagi..

    ReplyDelete
  6. wahh ade promosi bagaiii... bestnyaa westernn

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY