Home » , , , , , , , » Hujung Minggu Yang Panjang...

Hujung Minggu Yang Panjang...


Kalau Mommy cuti, dia boleh tau. Kalau Mommy cuti, dialah orang yang bangun awal mengejutkan Mommy. Ha ha ha... "so this is what motherhood looks like..."... Makanya, pada bakal-bakal ibu di luar sana, ini adalah salah satu ilmu dan pemakluman bahawasanya... jadi ibu-ibu ni bukannya boleh tidur sangat yer... Pesanan sahabat Farah sewaktu sebelum Farah jadi Mommy dulu... "Awak... sebelum awak ada anak "enjoy" waktu tidur awak puas-puas sebab nanti bila ada anak, awak takkan dapat merasa tidur yang awak rasa sekarang..."... 

Tetapi... "I am enjoying my motherhood much" dan tak ada rungutan langsung tentang itu... Alhamdulillah... kerana sememangnya Ash yang Mommy mahukan dari awal perkahwinan dahulu. Penyeri hidup dan rumahtangga kami. Alhamdulillah, syukran Ya Allah. 

Berbalik pada tentang cuti dan anak ni... ha ha ha... Ash dah "set" dalam minda agaknya... Mommy ada rumah "means" Ash boleh naik "car" pergi jalan-jalan. Memang jarang lekat di rumah bila hari cuti dan sebab itu, bila dapat melekat di rumah... "I am enjoying the moments to the max!!!"... Tapi, lama kelamaan Mommy pula jadi buntu tak tahu nak bawa ke mana... Ha ha ha... Ash nak tawaf dan "cover" semua "shopping mall" dalam KL dan Selangor ke??? Muahahaha... 

Inilah namanya melayan kehendak putera hati kesayangan... tapiii... sebenarnya tak adalah layan sangattt pun... Bosanlah Ash asyik melawat "shopping mall" jer... Kita cari tempat lain lah pula ek? Tapi ke mana??? Ha ha ha, selain "shopping mall" kita boleh cover tasik ke? Taman ke? Taman tema air ke? Restoran ke? Resort ke? Chalet ke? Hik hik hik... Tak pun kita duduk rumah diam-diam nak? Banyakkkk boleh jimat sayang... 

Bila hari cuti kalau dalam pukul 10.00 pagi jer tak bergerak dari rumah, dia akan mula meragam, akan mula ambil "shoes" suruh Mommy pakaikan dan tarik tangan Mommy ke pintu. Kalau Mommy duduk statik tak bangun-bangun, mulut dengan muncung-muncung dia sekali menyebut "no no no no no"... Kadang-kadang Mommy buat-buat pengsan... Ha ha ha... Saja menyakat anak... oh Iman Ash... 

Bila nampak Mommy sarungkan "shawl"... amboiii bukan main gembira lagi hati dia... Dush dush dush... Ada lagi 3 hari ni... Nak pergi mana ek? Wakakakaka... Untuk esok sukalah dia... sebab dah ada perancangan... Ahad Isnin kita duduk rumah boleh??? 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Hujung Minggu Yang Panjang..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, May 1, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

2 comments:

  1. Salam,

    Betul Farah, cuti panjang tak ke mana-mana boleh jimat duit.. tapi bila bosan duk rumah teringin jugak berjalan2 paling kurang window shopping or makan-makan.. kannn... hehehe

    ReplyDelete
  2. Empat hari tak pnjang... Hehe...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY