Home » , , , , , , » Tiada GST Untuk "Top-Up Prepaid" Mulai 1 Mei 2015!!!

Tiada GST Untuk "Top-Up Prepaid" Mulai 1 Mei 2015!!!

Sumber dari Google
Baru 2 hari lepas belikan Nek Ma Ash "top-up prepaid" dia... Dan sewaktu membeli tu, harga telah menjadi RM10.60 disebabkan GST... Tup tup tup, semalamlah baru Farah kedengaran bahawasanya, mulai 1 Mei 2015, tiada GST dikenakan untuk "top-up prepaid"... Ha ha ha, baguslah macam tu kan???

Menurut sumber di SINI

HARGA KAD TAMBAH NILAI "TOP-UP" MULAI 1 MEI 2015 - GST tambah nilai "top-up" akan dimansuhkan mulai 1 Mei 2015 ini berikutan arahan yang telah dikeluarkan oleh Ketua Pengarah Kastam hari ini. Menurut arahan Kastam Di Raja Malaysia, bermula pada 1 Mei 2015, semua pengguna prabayar boleh menikmati semula harga kad tambah nilai atau "top-up" sepertimana harga yang ditawarkan sebelum terlaksananya GST iaitu cukai barang dan perkhidmatan. Ketua Pengarah Kastam berkata, ini bermakna, pengguna hanya perlu membayar RM10.00 "top-up" untuk mendapatkan nilai kredit sebanyak RM10.00. 

GST Kad Tambah Nilai "Top-up" Ditarik Balik.

Beliau berkata pihaknya sudah mengeluarkan surat kepada kesemua syarikat telekomunikasi semalam bagi mengenakan harga asal yang dikenakan seperti sebelum perlaksanaan GST 1 April 2015 yang lalu.

Sumber dari SINI
Berita baik buat pengguna perkhidmatan pra-bayar seperti Nek Ma Ash dan lain-lain... ^_^!!! Errr... ada lagi tak agak-agak nak tarik GST untuk apa-apa yang lain??? Hu hu hu... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Tiada GST Untuk "Top-Up Prepaid" Mulai 1 Mei 2015!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, April 30, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

18 comments:

  1. Yeah!! Happy dengar..suka..suka..suka.. :)

    ReplyDelete
  2. Thanks for sharing..
    Alhamdulillah.. Harap2 lps ni byk lagi benda tak kena GST so boleh rasa lega sikit kannn... :-)

    ReplyDelete
  3. Yeayyyy yg nie paling suka.. tak tahan kot setiap kali top up kena caj gst.. dah la bukan sikit sekali dok top up.. huhhh.. hehehe

    ReplyDelete
  4. fuh...lega la klu xder gst...walaupun topup rm10 je sebulan pun terasa berat jugak nak keluarkan tambahan 60sen tu.

    ReplyDelete
  5. boleh percaya ke nie kak? sbb ritu ckp xkena gst last2 kena jgk..huk2, harap2 yg nie betul2 la kan..hihi

    ReplyDelete
  6. jimat jimat
    ni nk topup pun mlas duk pikir plus GST ..hihihi

    ReplyDelete
  7. nasib baik x top up lg...esok baru topup hehehe

    ReplyDelete
  8. Assalammualaikum... farah,

    Alhamdulillah... mselim3 sendiri malas nak top up bila fikirkan kena GST nie..

    mselim3

    ReplyDelete
  9. tak perlu ada GST lagi bagus rasanya..huhu

    ReplyDelete
  10. baru bli topup...ada cas gst lg nie

    ReplyDelete
  11. Terbaru.. perlaksanaannya ditangguh lagi... huhu... maka kna byr gst juga..,

    ReplyDelete
  12. x payah ad GST semua lagi bagus

    ReplyDelete
  13. Top up masih ada GST. Saya beli top up online kat 11street.my ada GST tapi saya tak kisah sebab promosi sekarang dapat 10% credit that mean saya dapat credit 1.06 @ RM 1.06 yang saya boleh guna untuk next purchase if beli top RM 10.60 termasuk GST saya perlu bayar hanya RM 9.54. Jika masih ada promosi yang sama saya dapat credit 1.06 @ RM 1.06 untuk 2nd purchase jugak. So consider masih jimat. Singgahlah blog saya jika nak tahu pasal 11street.my

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY