Home » , , , , , » "The Un-boxing Of Claire Beauty Box..."

"The Un-boxing Of Claire Beauty Box..."

"Yesterday, it was like one surprise after another for me..."... Sememangnya agak tertekan semalam dengan beberapa perkara dan isu di "office"... Biasalah tekanan kerja tetapi bukan tekanan jiwa ataupun perasaan... Ahaksss... Dan yang letihnya bukan sekadar tubuh badan... letih tubuh badan tu boleh diharung dan dilawan lagi... ini termasuk dengan letih mental... Bila letih mental ni memang "win" betul rasanya... 

Tiba-tiba datang seseorang iaitu "colleague" Farah menghantar sesuatu yang berwarna "pink" lembut... iaitu losyen tangan dan kaki dari Etude House yang Farah sangat sukakan baunya yang "sweet" itu dan sememangnya ia adalah salah satu losyen yang Farah suka juga, kerana ianya tidak terlalu berminyak...


Ini adalah daripada Susan dari Singapura... rakan kerja di Singapura... Tak jangka dan tidak diberitahu apa-apa... "Surprise..." kaedahnya... He he he... Atas tanda berterima kasih... Setelah terima terus buka "OCS" "messenger" ala-ala Yahoo Messenger... dan hantar mesej kepada Susan ucapkan terima kasih dan terharu...

Tak lama selepas itu??? Terima pula lagi satu "parcel" melalui servis penghantaran kurier... Dan kali ini isinya...



Wahhhh.... "another surprise and it is a beauty box...."... Identiti pengirim... terpaksa dirahsiakan atas sebab-sebab tertentu... ngeh ngeh ngeh... "I is" suka angat-angat... "beauty beauty box" ni memang salah satu kegemaran Farah... Dah lama juga tak mendapatkan diri ini "beauty box" ... Alhamdulillah, tiba-tiba rezeki datang tanpa diundang... Syukran Ya Allah...

Sampai-sampai rumah tak menyempat tu... dok "unboxing" dengan Iman Ash... dia pun sibuk juga nak "unboxing"... Memandangkan "mood" dia tak berapa nak stabil semalam... ekekeke.... jangan dilarang beri jer kebebasan dia membantu... Apa yang ada di dalam Claire Beauty Box ni??? Jom Farah ajak semua tengok sama-sama...


Claire Rose Hips Scrub - French Sea Salt... tiada bahan kimia, semuanya berasaskan organik... bau "sweet" bunga ros... dah cuba dah semalam... memang satu rasa yang "best"... ^_^... Rasa segar dan nyaman sangattt... Fungsi??? "Reducing dark slots, anti-oxidant, rejuvenating and skin whitening"...


Claire Luxurious Rosehip Body Oil yang berfungsi sebagai "anti-aging, sun-damaged treatment and scar treatment"... Walaupun namanya "oil" tetapi bila disapu ke badan tidaklah berlenging - bahasa apa pun tak tau tetapi diharapkan fahamlah yer maksudnya... dengan minyak yer... terus serap ke dalam kulit...


Claire Rose Hips Soap berfungsi sebagai "anti-wrinkle and whitening".... Selepas pakai memang sedap jer tidur... ^_*... Rasa kulit lebih halus dan segar...


Ini semua orang pun tau apa dan apa fungsinya kan? He he he... makanya tak perlu diterangkan lagi...


Dan ini adalah merupakan isi terakhir di dalam "beauty box" tersebut... Yummy Lips Lip Balm Rose Geranium... Farah cuba pakai hari ini dan sepanjang perjalanan sehingga ke saat ini bibir memang sentiasa lembap dan tiada rekahan kulit kering pada gincu. Bagus!!! Farah suka...

Sedikit mengenai "beauty box" ataupun produk kecantikkan dari jenama Claire | Handmade with Love...

"Natural handmade bodycare - when my daughter was born, I realized that the market was full of products with all kinds of harmful chemicals. So, I created this line of all natural handmade body care products. At CLAIRE, We pride ourselves on using only natural ingredients for our products. It's all 100% chemical free, and most of my products are even safe for baby use. Commercial skincare products contain about 200+ chemicals which increases lathering and shelf-life can result in dry, itchy, sensitive or even problem skin like Eczema, Rashes, Inflammation, etc. We from CLAIRE, instead, take time to formulate soap that naturally lathers, beautifully and leaves your skin feeling wonderful :). Meanwhile, sit back and enjoy pure natural goodness, and allow them to work their magic on your skin :) - Louise, Founder Claire | Handmade with Love."

Terima kasih sangat-sangat kepada pihak yang memberi dan Farah pasti bukan Farah seorang sahaja yang berminat dengan "beauty box" macam ni kan???

Sekiranya berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut: 

LOUISE
012- 657 0337

claireorganics@gmail.com

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel "The Un-boxing Of Claire Beauty Box...", diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, April 23, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

6 comments:

  1. bestnyee dapat suprise hadiah mcam ni!!!

    ReplyDelete
  2. Lama cari produk berasaskan organik...nak oder ni

    ReplyDelete
  3. wow bestnya dapat product dari claire..huhuhu

    ReplyDelete
  4. Wahh bestnya dapat hadiah macam ni..Alhamdulillah rezeki :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia