Home » , , , , , , , , , » Pipi Telur Rebus Itu Membuatkan Mommy Keliru...

Pipi Telur Rebus Itu Membuatkan Mommy Keliru...


Seperti yang sedia maklum, dari penampakkan imej di Bubblynotes.Com, Facebook dan juga laman Instagram Farah, Ash bukanlah orang yang tembun ataupun bam bam. Dia adalah merupakan seorang kanak-kanak riang yang kecil molek orangnya... wakakakaka... kontra sungguh dengan Mommy kan??? Ok, "body cutting" ikut Abah, itu Mommy terpaksa akui... tak boleh nak kata tidak... "Well" bukanlah yakin 100% kerana semakin besar nanti semakin lain jadinya kan? Mungkin telahan Farah, Nek Ma dan Atuk Ash ini betul, mungkin juga tidak... Tetapi itulah yang kelihatan pada Ash buat waktu dan ketika ini...

Bukannya hendak bercerita tentang "body cutting" segala bagai, tetapi nak bercerita tentang anak yang mengemam makanan di pipi dan Mommy yang jadi keliru sama ada makanan tersebut telah habis dikunyah dan ditelan ataupun tidak. Sebab, seperti yang kelihatan di dalam gambar di atas, pipi telur rebus itu yang mengakibatkan kekeliruan. Muahahaha... Sama ada Ash kemam makanan ataupun tidak, pipi tu tetap kelihatan gembol yang serupa ibarat ada telur rebus sebiji di setiap kedua-dua belah pipi. Hu hu hu... Kadang-kadang rasa macam dia kemam makanan tetapi kadang-kadang bila rasa macam tu, telahan itu salah... Ho ho ho... Kerana makanan itu telah selamat dihadam pun oleh Ash... Dan adakalanya rasa dia dah telan makanan, tetapi sebenarnya tengah kemam.

Kemam makanan??? Memang ada di antara anak-anak kecil yang suka mengemam makanan kannn??? Simpan di satu celah sudut di dalam mulut... lepas tu bila dah lama-lama kemam, rasa nak muntah ataupun muntah ataupun keluarkan semua makanan yang telah dikemam tu. Ash bukanlah selalu kemam makanan, ada kalanya dia akan kemam makanan... Anak "I is" ni jenis "picky eater" sebenarnya... Fuhhh... Memilih makan "uolss".... Bila kita bawa pinggan, bawa nasi, dia tengok dalam pinggan tu lauk apa... Ko rasa??? Ha ha ha.... Kalau lauk tidak kena dengan selera dia, mulalah acara kemam-mengemam makanan di dalam mulut... lepas tu muntah... Dush dush dush...

Ash jenisnya suka lauk yang berasaskan sos tomato, taucu, kicap kalau makan nasi... tetapi ada hari-hari mungkin dia rasa bosan makan nasi, dia akan kemam... ho ho ho.... yang dia tak pernah kemam kalau makan Kenny Rogers (GST ni Ash), Secret Recipe (GST juga) dan makan di Nasi Beriyani Mak Jah Bukit Jelutong... "Oh my picky eater baby!!!"... Laju jer makannn...

*Cerita tentang "picky eater" di entri Adakah Anak "Weolls" Semua Ada Yang "Picky Eater"???

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Pipi Telur Rebus Itu Membuatkan Mommy Keliru..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, April 15, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

14 comments:

  1. awfiyah pulak pantang tengok orang makan,tapi bila turn dia ummi suapkan makan,sangatlah payah..takde dah nak kemam tepi mulut,terus keluarkan..nak gigit je pulak pipi ash ni..heheh..pakai cap ash nampak lebih comel la mommy...

    ReplyDelete
  2. bagai pipi pauh dilayang..hehe :)

    ReplyDelete
  3. yg penting Ash makin besar makin hensem..hehe

    ReplyDelete
  4. suka zaza tengok baby bila bambam kat pipi hehe..

    ReplyDelete
  5. cumelnya pipi cam tu
    saya suka baby yang pipi tomey2
    alala cayang mucuk meysh sini
    otomatik kalau jumpa baby rasa nak cakap manja2 gini
    :)

    ReplyDelete
  6. Pipi oh pi, macam kue hamburger ajah yang menggemaskan hehe

    ReplyDelete
  7. hahaha.. pandai ash kemam.. yooyin kalau dia tak suka makan, die telan terus.. pernah laa dia muntah, haaa, ayam yg disiat saiz tu laa keluar.. nampak sangat tak kunyah

    ReplyDelete
  8. Pipi tu yg wt Ash comeyyy...

    Aqil plak smua dia mkn smpai jenuh dok memantau sbb berat naik byk sgt

    ReplyDelete
  9. Hihi... cerdik juga Ash ni. Konon nak makanlah tapi sebenarnya sorok dlm pipi. Bila rasa tak ikut selera keluarkan balik.

    Pipi Ash tu memang dah sedia montel. Cute kan baby montel macam ni:) Kakak suka.

    ReplyDelete
  10. Comei pipi ash tu. Hehe
    Yana sendiri yg dh besar ni pun picky eater lagi. Hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY