Home » , , , , , , , , » Menanti Tibanya Oktober 2015...

Menanti Tibanya Oktober 2015...


Mazda Biante... menarik dan tertarik juga dengan reka bentuk luaran dan juga dalaman. Dah cuba duduk dan cuba simulasi dalam bayangan fikiran sendiri bagaimana keadaannya kalau Farah memandu Mazda Biante ni... Tapi cuba pandu belum, kalau nak cuba pandu terpaksalah pergi ke "showroom" kann??? Di situ mungkin berpeluang untuk cuba pandu... Ini secara kebetulan terserempak dengan "roadshow" mereka di Sunway Pyramid baru-baru ini... Makanya, ambil peluang untuk turut sama "reccee, reccee" kereta-kereta Mazda yang dipamerkan...dan juga ambil peluang untuk cuba duduk dan merasa sendiri...Hik hik hik... Bila lagi kann??? 

Mazda Biante ni sebenarnya dah wujud dari tahun 2008 lagi di Jepun. Yang dibawa ke Malaysia ni adalah model naik taraf. Dan di bawah ini adalah informasi yang dapat dirumuskan secara ringkas melalui video di YouTube mengenai Mazda Biante... 


Tapiiii kannn, Farah kalaulah berkemampuan membeli serta memandu Mazda Biante ni, nak buat apa kereta besar-besar...Ahaksss...Anak bukannya ramaiiiii punnnn... Terkontang kanting seorang jer tu... Ha ha ha.... Alih-alih nanti sudahnya... dia ke depan ke belakang, ke depan ke belakang... Tapiii bolehlah kalau nak membeli juga... Pemanduan memang dah tentu-tentulah selesa, ruang memang dah tentu-tentu ler luas... Errr... kalau nak sumbat ahli keluarga ramai-ramai pun tak ada masalah sebab "8-seater" kann??? --> Borak kosong, tak mampu oiiii nak beli, hanya mampu berangan jer... #ehhh tak kena bayar kan? tak kena bayar kan? berangan percuma kan??? RM 145,000 "plus plus" macam tulah kalau tak silap "on the road".... 

Jadi apa masalahnya dengan tajuk entri menanti tibanya Oktober 2015 tu??? Ahaaa... sebenarnya, Baby Mia Farah... bulan Oktober 2015 ni tamatlah sudah tempoh "hire-purchase" selama 5 tahun. Phewww...yang tazzabar sangat menanti Oktober 2015 tu adalah kelegaan apabila tamat sudah tempoh pembayaran Baby Mia itu. Tu jer...ihiksss...cerita punyalah panjang kann??? Yang jadi "post" gambar cuba duduk di Mazda Biante tu sebenarnya. ada terfikir juga macam kalau ambil yang lain ok juga ni... Terfikir pada Ash lah kononnya, untuk beri dia keselesaan... tapi dalam masa yang sama diri sendiri yang nak sama kannn??? Tapi bukanlah Mazda Biante ek??? Ha ha ha...Fikir-fikir jer baru, tak semestinya jadi... 

Satu suara hati mengatakan, tak payah!!! Simpan duit untuk anak sekolah... Satu suara hati... boleh In Shaa Allah ada rezeki... Ianya jadikan macam di tengah-tengah gitchewss tau tak??? Hati mau tetapi cuba ditahan-tahan...Ya Allah, tolonglah bantu untuk kentalkan semangat ini untuk mengatakan tak payah... Ihiksss... Tapi dalam tak payah tak payah...terfikir juga... Adalah 2-3 model yang bermain di fikiran ini... dan tak adalah yang spesifik... Hurmmm... Kalau boleh nak pakai Baby Mia sampai lebam... #ehhh taklah lebam, jaga elok-eloklah kann??? Bukan senang nak membeli dan menjaga oiiii.... 

Entah tengoklah dulu macam mana, tak ada perancangan yang spesifik...tunggu jerlah nanti...kalau ada tu adalah, kalau tak ada pun tak apa... Kalau jumpa di mana-mana kalau tak nampak Baby Mia, nampak lain jer tu, ha ha ha, jangan tanya...faham-faham sendirilah... Kalau nampak Baby Mia maknanya belum lagilah tu... Yang penting tazzabar tunggu Oktober 2015 sebab bila dah habis bayar kereta, terasa kelegaan sedikit di situ... Sekurang-kurangnya ringan satu bebanan yang dipikul... Dan tidak mustahil Farah memilih untuk fokus kepada kewangan Ash daripada memikirkan untuk mengganti... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Menanti Tibanya Oktober 2015..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, April 9, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

5 comments:

  1. insyallah mane tau reezeki kak farah dtg tergolek2 kan..
    hehehe nanti ash main lari2 dalam tu

    ReplyDelete
  2. Ingat kan Ash nak dapat adik.. Hehe..

    ReplyDelete
  3. Verangan free .. hihihi
    mana tau kan jadi kenyataan ..
    insyaAllah

    ReplyDelete
  4. singgah sini.. followw terus blog ni ya.. tq

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY