Home » , , , , , , » Baju Iman Ash Sebagai Pengubat Rindu...

Baju Iman Ash Sebagai Pengubat Rindu...


Salam siaran secara langsung dari Hentian Nilai... Sedang berhenti untuk sarapan pagi dan juga tugasan kedua "teambuilding"... Tentang tugasan tu Farah akan kongsikan di dalam entri yang lain. ^_*... 

Ceritanya, hari ini seawal 4 pagi, Farah telahpun siap untuk bergerak ke "office" untuk menyertai acara "teambuilding" syarikat yang Farah bekerja buat masa sekarang ini. Sedari semalam Iman Ash meragam yang luar biasa. Seakan-akan tau yang dia bakal ditinggalkan hari ini. Tidur berdakap tidak lepas dari Mommy. Dan ternyata sewaktu Farah nak bergerak meninggalkan Iman Ash, dia menangis kaw kaw punya dan peluk leher Farah dengan sekuat-kuatnya tidak mahu lepas. Allahu... Mommy yang cuba kuat pun boleh jadi tidak kuat... Merah dan teresak-esak dia menangis... Tiba-tiba atas sifat keibuan yang kuat, bergenang air mata... 

Pesan kakak-kakak dan kawan-kawan di Kelab Blogger Ben Ashaari ... "let go" dan jangan rasa berat hati... sebab anak boleh merasa hati ibu... Itu yang Farah cuba lakukan pada waktu dan ketika ini... Untuk "chill", "calm" dan "relax"... Moga-moga Ash tenang di rumah... Sekejap lagi memang nak telefon Ash pun... Abah Ash kata... Alahaiii kesiannya anak Abah... Tak apalah semalam jer pun kan??? 

Sungguh bagai dikata seperti di dalam entri sebelum ini, Farah memang bawa baju yang Iman Ash pakai semalam yang sengaja Farah tidak basuh malam tadi sebagai pengubat rindu... Ada jer ni dalam beg tangan... kepit ke sana ke mari "uolss"... Ahaksss ini anak yang "over" ke, atau Mommy yang "over"??? 

Tak apalah... sebagai Mommy Farah doa banyak-banyak supaya keadaan Ash ok dan tidak mencari sangat... Hurmm kesian dia... 

Ok... daaa "for now gotta go for next pit stop for next programme and task"... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Baju Iman Ash Sebagai Pengubat Rindu..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, April 23, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

10 comments:

  1. insya allah..ash faham tugas mommy dia..ash kan kuat!!

    ReplyDelete
  2. alahai jangan sedeh sedeh mummy yerr

    ReplyDelete
  3. Betul org tua kata kalau kita macam tu anak akan lagi terasa.
    Bila dah jadi mommy ni lain rasa kan Farah berjauhan dgn anak
    Belum lagi pisah bila dia tinggal asrama, makan pun airmata luruh kat pipi tau.. kakak dah rasa dah..

    ReplyDelete
  4. mommy farah jangan sedih-sedih sangat tau, nanti ash pon sedih.

    ReplyDelete
  5. farah kan kuat.. ash pun faham momy dia kje.. in shaa Allah.
    *zaza pulak pkai bju suami muahahahaha..gediks kan !

    ReplyDelete
  6. hepp. x mo sedih2.. mommy nak pergi work.. hihi

    ReplyDelete
  7. memang lah mba berpisah dengan orang tua itu suka sedih :'( aku aja suka inget terus mama apalagi ade ash pasti sedih juga ..

    ReplyDelete
  8. ala..sedih pulak bila dibayangkan..balik nanti belikan apa2 untuk Ash..:)

    ReplyDelete
  9. Mak nye pula yg over rindu... Hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY