Home » , , , , , , , , , » Tu Diaaa.... Ligat Berputaq Aihhh....

Tu Diaaa.... Ligat Berputaq Aihhh....


Sementara ada 10 minit lagi masa mengeringkan pakaian ni, curi masa seketika "update" Bubblynotes.Com... biarpun cerita entah apa-apa kan??? Ngeee... 

Balik-balik dari pejabat tadi, terus dengan gigihnya "I is" memberus pakaian-pakaian yang telah direndam terlebih dahulu pepagi subuh tadi... dan kemudiannya setelah diberus barulah kita masukkan ke dalam mesin basuh untuk dibasuh pula oleh mesin. Ini cara Farah dan Farah memang begini... suka rendam pakaian dulu dan kemudian berus leher baju dan bahagian-bahagian yang perlu diberus supaya kotoran, daki, kuman semua segala bagai hilang dan kemudiannya... barulah dimasukkan ke mesin. 

Hurmm bukan nak buat kerja bodoh, mesin dah boleh basuh tetapi masih nak memberus... tetapi bagi Farah itulah yang Farah rasakan bersih dan buatkan pakaian lebih berseri. Taklah mengatakan diri ini bagus sangat yer... Tetapi sekadar berkongsi rutin diri ini. Bila dah buat segala "step" ini barulah terasa pakaian yang dibasuh itu betul-betul bersih dan berseri bagi pandangan diri Farah. Diingatkan, cara Farah dan bukam untuk mengata siapa-siapa yer. 

Dah siap berputar ligat di mesin basuh, tiba masa untuk keringkan... Malam-malam macam ni mana ada matahari kan? Nak dikeringkan dibawah cahaya matahari... Makanya, alternatif lain, ke dobi layan dirilah kita... Dan di sinilah Fafah berada ketika ini untuk mengeringkan pakaian.... Hua hua hua... Esok dah selesai... Pagi tak perlu membasuh dulu... boleh rehat seketika... layan Ash... 

Hamik.... Tu diaaa... ligat berputaq aihhh... Tapi tak adalah sampai 2 pengering sekali jalan, sebelah tu orang lain punya... Fafah punya "of course" bakul "pink"...Ekekeke... Tak ramai pun kan? Nek Ma, Atuk Ash, Mummy, Ash... Abah Ash, "once in a blue moon" kaedahnya... 

Ok, dah siap kering, sekarang nak keluarkan dan lipat siap-siap... kemudian boleh balik dah... Tak jauh pun dobi layan diri ni... sejengkal jer dari rumah... Nak datang keringkan baju pukul 3-4 pagi pun boleh... Lagi "best" sebab tak ada orang... cepat jer kerja jalan... Daaaa...^_*

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Tu Diaaa.... Ligat Berputaq Aihhh...., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, March 13, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

10 comments:

  1. Jeans or baju yang kain tebal or comforter sesuai la kat sini dik...kalau baju keja,..jahanam...pernah cuba....terus x leh guna...so..moralnya akak hanya hantar jeans and comforter je kat sini...lain2 baju...cuci guna tangan....hahahaha

    ReplyDelete
  2. tuuu diaaaa...baik punya putaq...kat umah mama je ada dryer..tu pun abg ipar yg beli...sayang bini..LOL

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak ke dobi layan diri, sejak pindah rumah baru ni, tuan rumah sediakan mesin basuh... wakakakakaaaa

    ReplyDelete
  4. kemain! ligat gak ye mama Farah hapdate sambil2.

    ReplyDelete
  5. HAHAHA sy selalu kunjung ke dobi skrg nih, tp smbil tggu sempat lepak2 kedai minum2 dulu

    ReplyDelete
  6. sama la,... kat kotoran degil tu kna sental guna tgn juga... lpas tu bru msuk mesin...

    ReplyDelete
  7. Rajin btl akak memberus dulu yer.. kalau Farah mmg tak la..salute la akak...hehehe

    ReplyDelete
  8. senang bila ada washing machine ni. semuaa nya jadi mudah ^^

    ReplyDelete
  9. Senang terus boleh kering. Selalu jugak cuci kat self service laundry nih.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia