Home » , , , , , , , , , , , , , , , » March Spectacular Holidays '15: Meet Dora & Friends...

March Spectacular Holidays '15: Meet Dora & Friends...


Fuhhh disebabkan GST... ahaksss... kerja-kerja di pejabat bertimbun-timbun... "cut off date" harus dikejar... dan Alhamdulillah selesai dah bahagian tugasan Farah. Bila dah sibuk, balik rumah sibuk dengan Ash dengan urusan rumah tangga, sampaikan tak sempat nak menaip draf entri yang satu ini untuk "scheduled post" Farah... Hua hua hua... Akan tetapi akhirnya, setelah cerita ini terperam buat sekian lamanya... berjaya juga Farah siapkan draf entri malam semalam... la la la... 

Ini kisah pada 21 Mac 2015 yang lalu... atas jemputan secara peribadi daripada pihak Sunway Pyramid... Kami telah menghabiskan hari Sabtu yang berkenaan hampir separuh hari di Sunway Pyramid. Untuk apa? Undangan ini adalah bagi turut menjayakan aktiviti cuti sekolah yang lepas dan juga bagi menjayakan promosi taman tema terbaru di Sunway Lagoon yang bakal dilancarkan pada tahun 2015 ini iaitu Taman Tema Nickelodeon yang pertama di Asia. 


Haaaa tu diaaa... Perghhh tengok gambar illustrasi Taman Tema Nickelodeon yang pertama di Asia yang bakal menemui pengunjung-pengunjung Sunway Lagoon ni pada tahun 2015 ni juga... tiba-tiba terbayang betapa seronoknya dan kagum... Ini bukan sekadar budak-budak jer yang akan gembira ni... Mak-mak budak pun akan tersenyum kegirangan... Pendek kata boleh bayangkan bila dah dibuka nanti "happening" ni... 


Terdapat banyak aktiviti-aktiviti yang telah dirancang pada hari kejadian. Kanak-kanak memang seronoklah... Iyalah, cuti sekolah dapat diisikan dengan aktiviti-aktiviti yang menyeronokkan... Habis tu Mommy Ash buat apa pula di situ? Laaa, bukan ke dah beritahu tadi? Bagi menjayakan promosi... kerja ok kerja... Walaupun Ash belum bersekolah tetapi dia tetap termasuk dalam di dalam acara ini... Ahakss... Di antara aktiviti-aktiviti yang tersedia pada hari itu adalah "Meet & Greet" bersama-sama watak kartun animasi kegemaran kanak-kanak iaitu Spongebob dan Patrick, Dora & Friends... 


Bila muncul jer Spongebob dan Patrick, kanak-kanak masing-masing mulalah berkerumun. Ash dan Farah ada jer di tepi Spongebob dan Patrick ni. Sebenarnya, Farah tak tau sama ada Ash takut tengok entiti bergerak sebesar ini ataupun tidak. Maka mari kita cuba... Muahahaha... Tak takut pun dia rupanya... tapi galak pula dengan si Patrick... Yang Patrick pula rajin pula melayan dia... sekejap-sekejap dia pegang Patrick, sekejap-sekejap Patrick datang kepada dia. Amboiii sukanya Ash...


Bukan sekadar berjumpa Spongebob dan Patrick, tetapi watak-watak kartun animasi di saluran Nickelodeon juga turut membuat kemunculan di acara tersebut... Antara watak-watak itu, seperti yang kelihatan di dalam gambar di atas adalah Teenage Mutant Ninja Turtle dan Dora & Friends!!! Dora ni lahhh... "highlight" pada acara tersebut... 



Sebenarnya apa yang berlaku pada waktu dan ketika itu adalah Ash "kiss" pipi Dora dan Dora jadi maluuuu!!! Adoiii... dengan penuh keselambaan dia "kiss" pipi Dora yer? Ha ha ha... Dora tak apa Ash, Mommy tak marah tapi jangan suka suki hati kiss pipi anak dara orang ok? Mommy babap Ash nanti... 



"Face painting", jualan "merchandise" Sunway Lagoon, semuanya ada... tak lupa juga... pameran beberapa jenis permainan dan juga haiwan juga ada... 


Pusing-pusing celah mana pun... ATV ni juga yang tetap menjadi pujaan hati dia... Sibuk nak naik... In Shaa Allah, ada rezeki nanti bila Ash dah "school" dan sudah berada di peringkat umur yang bersesuaian, nanti kita naik ATV sama-sama yer Ash???




Dan Ash paling geram dengan arnab-arnab yang dipamerkan, sampaikan bila penjaga arnab-arnab ini nak ambil dari tangan Ash, dia seakan tidak merelakan... Errr... takkan Mommy nak kena beli arnab sepasang dan bela di rumah kot Ash??? Ha ha ha... muka nak nangis pun ada bila arnab nak diambil dari tangan dia... Dush dush dush... 


Mommy macam biasalah kan? Senyum buat iklan gigi, tapi sebenarnya tengah dukung Ash sebab dah mula nak "tantrum" sebab arnab diambil dari tangan dia... Phewww, nasib tak "tantrum"... hampir-hampir jer... Mommy ambil langkah pencegahan yang cepat... sebelum "tantrum" melanda... Ahaksss... "yesss!!!" berjaya!!! Ash tak "tantrum"... 


Oh ya, hampir-hampir terlupa... Rara pun ada sama pada hari acara itu berlangsung... Siap dapat Pavlova lagi ok? Ok, itu In Shaa Allah Farah ceritakan di entri yang akan datang. Tentang Pavlova Rara yang sememangnya "delicious" bangat deh!!!


Sehabis sahaja acara berlangsung... apa lagi perut dah berkeriok minta diisi... lagipun bawa Ash kan? Memang pada waktu itu adalah waktu Ash makan... Jadi kita makan dulu!!!


Dah makan, semua dah kenyang... bergerak untuk makan angin di dalam Sunway Pyramid seketika dan juga layan pemandangan Sunway Lagoon dari jambatan... Ambil "feel" dulu sebab minggu hadapannya iaitu Sabtu yang lepas baru-baru ini kami bakal menuju ke Sunway Lagoon pula... Bagi Ash seronok dan terbayang-bayang dulu... Ha ha ha... Dah seronok dan masing-masing dah puas... Ash pun dah "surrender"... Waktu tidur dah sampai lettew... Makanya, destinasi seterusnya adalah rumah... Singgah dulu di "Baby Room", mandikan Ash... "baby room" di Sunway Pyramid lengkap ok? Siap bekalkan sabun mandi bayi lagi... Bancuh susu siap-siap... Barulah kami bergerak pulang ke rumah... 


Ini pula adalah pemberian dari pihak Sunway Pyramid dan juga Nickelodeon dan Sunway Lagoon, alat tulis, krayon, bekas pensel dan juga pensil warna. Ash belum lagi nak "school"... tapi bolehlah tu, Mommy simpan yer? Nanti-nanti kalau dah "school" dah tak perlu beli, sebab dah ada siap-siap dah.... (ye ker boleh percaya ke? dah tak perlu beli? La la la)

"Indeed we had so much fun and a very good time"... Terima kasih Brian, terima kasih Sunway Pyramid, terima kasih Sunway Lagoon dan terima kasih Nickelodeon di atas jemputan yang menggembirakan hati Ash ini. 

*Tunggu Taman Tema Nickelodeon yang pertama di Asia buka jer ni... Bolehlah buat lawatan nanti kan? Sekiranya ada rezeki....In Shaa Allah.... Amin....

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel March Spectacular Holidays '15: Meet Dora & Friends..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, March 30, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

10 comments:

  1. Wahhh! bestnyerrrr Ash ..enjoy sangat! Maafkan kak long tak dapat joi aritu kalau tak, boleh sama2 berjimba ngan Ash kan hehe :D

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum
    singgah pagi
    wah seronoknya

    ReplyDelete
  3. Wah, Taman Tema Nickelodeon nak buka yer ^^

    ReplyDelete
  4. Ash kiss pipi Dora wowwwwwwww...pliss Ash kiss pipi auntie juju ye...sure mama ash tak marah hahahhaa...best yer event ni...seronok tgk gift yang ash dapat...wahhhh

    ReplyDelete
  5. kalau tempat macam ni bukan budak jer suka.hehe dayah pun suka >_<

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. wah seronoknya, ni bukan takat anak je enjoy mak pak pun boleh tumpang enjoy sekali.

    Ash suka binatang ye, tak takut langsung dia ye pegang rabbit ^^

    ReplyDelete
  8. Wah..tahniah..dapat jemputan-jemputan gitu

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY