Home » , , , , , , , » "Complete Stand Still" Disebabkan Kemalangan Maut...

"Complete Stand Still" Disebabkan Kemalangan Maut...

Farah tidak pasti seberapa ramai di antara anda yang turut terkena tempias insiden kemalangan maut pagi ini di KM14.4 Subang - Damansara... Tetapi bagi pengguna-pengguna jalanraya yang menggunakan laluan NKVE ataupun belakang Glomac, Kelana Jaya mahupun menuju ke Damansara...semuanya turut terkandas di dalam kesesakan yang sangat teruk di laluan-laluan terbabit... 

Yang menjadi lebih malangnya... Farah membuka radio sewaktu terkandas di kesesakkan tersebut...Kenapalah tak buka awal... Ha ha ha... Sedikit sebanyak bunyi sebutan dari pengulas berita di HotFM pagi ini... Ada kemalangan maut, bagi sesiapa yang menggunakan laluan seperti yang Farah nyatakan di atas sila gunakan laluan alternatif dan bagi sesiapa yang terperangkap di dalam kesesakkan lalu lintas diharapkan bersabar. Hua hua hua.... huwaaaaaaa.... nak gunakan laluan alternatif celah mana??? Dah terperangkap... tak boleh nak pusing ke mana-mana. Kereta sepanjang-panjang alam ok? Ada yang sekejap masuk ke kiri, sekejap masuk ke kanan...Masing-masing nak kejar masa kannn??? 

Hurmm... tengok jam dah menunjukkan pukul 7.21 pagi... Biasanya 7.30 pagi Farah dah sampai ke pejabat dah ni... Boleh agak dah mesti lewat punya hari ni... Okkkk... Pasrah dan redha...Dah tak boleh nak buat apalah kan...makanya... apa lagi... walaupun waktu kerja Farah adalah fleksibel... masuk awal, baliknya awallah, masuk lewat baliknya lewatlah... resam orang makan gaji... rasa macam tak seronok pula lewat walaupun bukan berpunca dari kesalahan diri sendiri... Hu hu hu... 

Makanya, Farah buka Waze... "screen shot" peta Waze dan jangkaan masa akan tiba ke pejabat... dan juga apakah sebenarnya yang berlaku... Huhh... aplikasi kehidupan blogger betul dalam kehidupan seharian...lengkap dengan "capture" gambar jalanraya yang sesak sekali... Siap semua... hantar terus ke Abang Jess melalui aplikasi What's App...Jawapan Abang Jess "cool" ajer... Yang kita dah separuh nafas tersemput-semput risau kalau-kalau dia marah... Hu hu hu... 

Antara salah-satu "screen shot" yang Farah hantar kepada Abang Jess adalah... 


Ha gitchewsss... senang kerja... nasib baik kebanyakkan dari laporan tu berbahasa Inggeris...memandangkan Abang Jess tak reti Bahasa Malaysia kan??? Hari tu tanya juga dia... "Do you know how to speak Malay?"... Jawabnya... "Sikit-sikit"... Ho ho ho... Rasa lega sikit bila Abang Jess jawab "Ok, no problem"... Kalau tak rasa macam tak senang duduk pula... Hu hu hu... 

Tapi hari ni memang sejarah teruklah...paling teruk...bagaimana kemalangan dan melibatkan apa dan apa, Farah tak sempat nak pergi sibuk cari di mana-mana atau tanya di mana-mana untuk informasi...Sibuk kejar masa dan sibuk dengan kerja ni... Ha ha ha... Ok, hanya 5 minit sahaja Farah peruntukkan untuk "update" ni... "I got to go"...Hari ni banyak kerja nak kena selesaikan...Nanti kita borak lagi yer... Daaaa... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel "Complete Stand Still" Disebabkan Kemalangan Maut... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, March 26, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

10 comments:

  1. teruk ke accident tu? nasib baik tak ikut jln tu pg keje

    ReplyDelete
    Replies
    1. teruk katanya yang mati tu ada 5 orang... susah juga bomba nak keluarkan mayat dari kereta katanya...yang Farah dengar-dengarlah...

      Delete
  2. ya ALLAH teruknya ... memang akan jem teruk

    ReplyDelete
  3. teknologi membantu..memang akan jem teruk

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia