Home » , , , , , , , » Bukan Kerana Tidak Tahu...

Bukan Kerana Tidak Tahu...


Farah sememangnya antara salah seorang pengguna Waze yang kerap... kadang-kadang Google Map, kebanyakkan pada waktunya Waze lah... Ha ha ha... Zaman sekarang ni atas jalanraya istilah kalau malu bertanya sesat jalan tu masih relevan tetapi kurang relevan sikit jerlah... Ekekekeke...Sebabnya GPS kan ado? Masing-masing pakai telefon pintar dah sekarang...Makanya, agak-agak kalau nak kesesatan jalan atau tidak tahu jalan tu, bawa-bawalah buka Waze ataupun Google Maps... In Shaa Allah, pasti bertemu jalan dan destinasi. Cumanya!!! Kena berhati-hati...ahakss...kadang-kadang Waze ni rajin juga bawa orang jalan belit-belit, merapu mereban meraban entah ke mana-mana...Lain yang nak dituju, lain pula yang sampai... Muahahahaha... Setakat ini pernah sekali terkena pengalaman menggunakan Waze... Pheww...Tapi nasib baik Waze tu bawa balik ke jalan yang sebenarnya... Ahaksss... sebenarnya diri sendiri yang tersilap masuk simpang... 

Farah kerap menggunakan Waze sebenarnya bukan kerana tidak tahu jalan... Tetapi kerana nak cepat!!! Ekekekeke... Sebabnya kann? Waze ni banyak membantu bila mana kita "set" kan "mode" dia untuk tunjukkan jalan yang paling dekat, paling pantas dan pintas. Biasalah, Mummy macam Farah ni sentiasa padat jadual dan sentiasa mengejar masa... Kekononnya kaedahnya "travel smarter" gitchewsss...Boleh? Ahakss... 

Dari Waze ni lah banyak jalan pintas Farah tahu dan banyak jalan pintas Farah belajar... Ha ha ha...Dan dari Waze lah Farah telah nampak perubahannya yang mana kurang masa atau waktu yang dihabiskan atas jalan. Kalau ikut jalan biasa tanpa jalan pintas...Alamatnya... setiap hari tak sampailah rumah pukul 7 lebih atau 8... Sampai lewat lagi dari itu.. 

Bukan kerana tidak tahu... tetapi kerana nak cepat!!! He he he... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Bukan Kerana Tidak Tahu... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, March 11, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

9 comments:

  1. nani pon guna waze jugak nak pegi mana mana sebab senang dan cepat :D

    ReplyDelete
  2. HAHA .. HARITU DEQ GUNE WAZE KAT KL .. LALU IKUT JAUH .. TP MMG XJUMPE TOL ..

    ReplyDelete
  3. guna waze ni selamat dari kene saman pun ye dak sebab dia bagi tau depan ade polis..hehehe..

    ReplyDelete
  4. ooo sy pernah guna waze dulu2 tp skrg sy lbh suka guna google pulak..tingat dulu guna wave kat perak...entah mana2 jln dia bawak...tp dulu la...skrg wave dah ok kot sb sy try juga guna 2 3x...mmg ok ;)

    ReplyDelete
  5. paling x suka bila dia asyik reculculating...nyampah

    ReplyDelete
  6. Sy guna waze sblm perjalanan.. Nk tgk jalan mana tak jem..

    ReplyDelete
  7. Setiap kali saya drive, saya akan gunakan Waze. Kiranya Waze dan saya tidak boleh dipisahkan.

    Cuma satu je, Waze ni kuat makan bateri telefon.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY