Home » , , , , , , , , , , , » Adoiiii.... Macam-Macam Tau Akal Dia...

Adoiiii.... Macam-Macam Tau Akal Dia...


Tilam dari dalam stor dia paksa keluarkan... selepas itu sibuk ambil "shoes" dia dan cuba nak pakai sendiri... Jam dah pukul 9.30 malam... Phewww.... Itu kalau ambil "shoes" tu maksudnya dia nak berjalan... nak suruh bawa dia keluar ambil angin malam... nak bebas... nak berjalan-jalan... Sebab dah pukul 9.30 malam, memang Mommy tak akan layanlahhh.... 

Ingat Ash tu "quai lo" ke? Nak pakai kasut dalam rumah??? Bila Mommy nak tanggalkan... mulalah meliuk lentuk badan tu tanda protes... Siap geleng-geleng kepala lagiiii... Alahaiiii... Menunjukkan yang dia tidak mahu membuka "shoes"... Lepas tu melarat-larat suruh Mommy keluarkan tilam itu dari dalam stor... 

Tu semua bunga-bunga lah tu... mata tu dah mengantuk tetapi dia lawan mata dia... Dah tak larat dah nak buka mata tu pun sebenarnya sebab mengantuk... Tu yang macam-macam sangat kerenah dia tu... 

Sampai baring menghisap air suam, kasut dia tak mahu buka... puas pujuk kot... selepas itu hek sana hik sana hok sana... minta layan kehendak dia nak naik "car" ronda-ronda... Kejamkah Mommy sebab tak layan??? Sebab dah malam sangat dahhh... Awak tu baru jer baik dari demam dan segala macam tangisan malam... Tak mahu merisikokan lagi keadaan kalau tidak betul-betul perlu untuk keluar... Lagipunnn, segala makanan dan segala keperluan memang ada di rumah...Nak bawa ke kedai pun macam tak ada "purpose"...

Akhirnya, setelah terasa tidak berkemampuan lagi...dia baring juga di sebelah Mommy dan ambil botol susu dan minum susu...Sewaktu minum susu tu secara perlahan-lahan Farah tanggalkan "sandal" dia... Hew hew hew... Itupun tawakal jer, doa banyak-banyak supaya tak "tantrum"...Agaknya dah "surrender" sangat dah tu... Sampai dia tak kisah pun Farah bukakan "sandal" tu...Tapiiii...buka secara perlahan-lahan sewaktu dia leka melayan perasaan untuk tidur.... La la la la... Ash Ash...Dalam rumah pun nak pakai kasut... Dah pandai minta nak berjalan-jalan dah... Habislah-habislah...

Akhirnya pukul 10.30 malam tewas juga dia...Tidur juga akhirnya setelah bermacam kerenah dan telatah... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Adoiiii.... Macam-Macam Tau Akal Dia..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, March 24, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

9 comments:

  1. hehe..ragam budak..pandai akak handle..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, setakat ini masih mampu handle... hik hik hik...

      Delete
  2. Replies
    1. Alhamdulillah, Allah berikan kesabaran di hati ini... hik hik hik...

      Delete
  3. Adeh mcm2 karenah ash ni ya,cian mommy hhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apa lya, tak ada masalah pun di situ... hew hew hew...

      Delete
  4. babab skit montot dier..ahahah
    mcm2 ragam bebudak..sabauu je laaa kann =D

    ReplyDelete
  5. amboi amboiii malam2 dah ajak mommy berjalan yeee...
    dah makin pnjg akalnye yeee

    ReplyDelete
  6. sakan eh lawan mata. bebudak selalu macam tu kan? mula2 sy pelik tengok anak buah sy, nak tido tapi nak main. dulu2 geram jugak. rasa nak toing toing kepala dia. hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY