Home » , , , , , , , , , » Secret Skin White Kawaii Collagen

Secret Skin White Kawaii Collagen

Selain dari kisah anak manja Mummy tu... Farah kalau hal-hal yang berkaitan dengan kecantikkan serta penjagaan diri wanita ni memang teruja tau nak berkongsi. Sebab apa? Sebab semua wanita mahu berpenampilan menarik, semua wanita mahu menjaga kesihatan luaran serta dalaman... bila lihat seseorang wanita itu anggun, bergaya, wajah berseri lagi jelita... Awwww... sukanya tengok! Dan kalau boleh nak jugakkk berpenampilan sebegitu... Ha betul kan? Betul kan? Jangan tipuuuu... Tipu dosa tau... Ahaksss... Hakikatnya wanita berperasaan begitu...Walau cuba dinafikan tetap ada... 

Lebih-lebih lagi bagi wanita-wanita yang sudah berumahtangga... haruslah nak jadikan suami tu ibarat hati tertambat, suami terpikat kan? Siapa yang tak ada rasa dan tak ingin cantik untuk suami tercinta? Siapa? Siapa? Siapa? Cuba cerita sikit kat sini? Semua wanita yang bergelar isteri semuanya nak kelihatan menarik dan cantik di mata suami kan? Bukan setakat mengikat perut suami dengan masakan sahaja ok bagi zaman sekarang ni... Masakan air tangan sendiri tu dah tentu-tentulah turun temurun macam tu tradisinya... yang lagi satu tu, bagi yang dah berkahwin tu faham-faham sendiri ajerlah yer... tak perlulah Farah nak cerita, bagi bayangan bagai... tapi diri wanita tu sendiri penting. Orang lelaki ni cakap mulut jer tak kisah isteri tu macam mana kelihatan dirinya, tetapi selalulah ingat bahawa mereka kisah sebenarnya ya... walaupun tidak dizahirkan... Sebab takkan nak beri isteri sentap kot? ^_* ... Beranilah cuba-cuba bagi isteri sentap... bila isteri merajuk diri sendiri yang susah kan? Ha ha ha... 

Walaupun suami tu tak bersuara dan tak "complaint"... tapi bagi Farah, seseorang wanita tu kena tanam ayat ni kot dalam diri masing-masing... "sendiri mau ingat"... Hu hu hu... Lagipun tidak salah sayangkan diri sendiri kan? 


Saja tempek gambar diri sendiri kan? Nak kata jelita dan anggun tu tak adalah... Nak kata bangga dengan diri sendiri tu, pun tak juga... Takut-takut nanti jatuh riak di dalam kesamaran pulak diri ini. Tetapi... berkongsi gambar sendiri sebab nak tunjukkan hasil perubahan yang dialami dari pengalaman sendiri... Oh ya... gambar-gambar yang dipamerkan tu tanpa sebarang "editing" yer??? Hurmmm tak percaya ke? Jomlah kita keluar minum-minum sama-sama dan berkenalan dengan lebih rapat serta mendalam... Masa tu bolehlah kiranya perhati serta belek-belek sendiri. (haipp belek dengan mata jer)... Muahahaha...  

Farah tak pernah nyatakan di mana-mana apa yang Farah amalkan baru-baru ini... Iya, memang baru sekejapppp sangat Farah bermula dengan produk ini. Tetapi disebabkan hasil serta kesan yang positif, Farah jadi teruja nak kongsi sama-sama dengan semua. Farah suka sangat sekiranya semua wanita bersemangat untuk jaga kecantikkan serta kesihatan luaran serta dalaman mereka. Cemburu? Kenapa perlu? Bukan ke kecantikkan itu hak milik setiap insan? Gitchewss... 


Farah kini adalah pengamal kepada produk Secret Skin White Kawaii Collagen yang baru sahaja 6 hari. Masuk hari ini genap 7 hari mengamalkan Secret Skin White Kawaii Collagen. Haippp!!! Bukan sebab terpengaruh dengan iklan putih putih tu mahupun sebab lihat Jihan Musa jadi duta produk ni. #ehhh tapi Jihan Musa memang semakin cantik sekarang kan? Perasan tak? Sebenarnya ianya datang dari diri Farah sendiri. Farah sendiri yang bila rasakan semenjak sibuk dengan macam-macam perkara sekarang ni, muka tu ada kalanya kelihatan penat juga. Walaupun ceria-ceria gitu kan? Bukan selalu tetapi ada masa-masalah... muka tu kalau diperhati betul-betul memang nampak penat. Solekan terbaik untuk melindungi adalah senyuman serta selawat ke atas junjungan Nabi Muhammad SAW. Di samping itu, kena juga ada bantuan sokongan tambahan...

Secret Skin White Kawaii Collagen terdiri dari bahan-bahan utama seperti Wild Blueberry Stem Cell, Blueberry Stem Cell, Raspberry Stem Cell, Green Apple Stem Cell, Swiss Apple Stem Cell, Snow Lotus Stem Cell, Green Tea Stem Cell, Tomato Stem Cell, Swiss Red Grape Stem Cell, Grape Stem Cell, Argan Fruit Stem Cell, Rosella Stem Cell, Cranberry Stem Cell, Blackberry Stem Cell, Trehalose, Pure L-glutathione, Hydrolyzed Peptide Tilapia Collagen, Phyto Hyaluronic Acid, Pitera Extract, Strawberry, Pamogranate, Avocado, Grape Seed Extract, Perilla Seed Extract, Mangosteen Extract, Kiwi, Astaxanthin, Omega 3, Co-enzyme Q10, Papaya dan Lemon.

Ianya merupakan satu teknologi terbaru dari Jepun dan Perancis yang digunakan di dalam proses pembuatan produk ini untuk menghasilkan produk yang berkualiti tinggi, pantas diserap ke salur darah, menggunakan teknologi nano menghasilkan butiran halus molekul nano untuk diserap pantas oleh badan dan memberikan kesan seawal 3 hari.

Secret Skin White ini mempunyai pelbagai bentuk khasiat yang dipecahkan kepada 3 kategori iaitu:

Khasiat Untuk Kulit
  • Merangsang kolagen asal kulit.
  • Menghalang sinar UV matahari.
  • Mengaktifkan penghasilan kolagen.
  • Melambatkan penuaan.
  • Meningkatkan "stem cell" kulit.
  • Pemutihan kulit lebih pantas. 
  • Kulit lebih anjal dan muda. 
  • Menghilangkan kedutan.
  • Menghilangkan selaran matahari ("sun burn"). 
  • Menghilankan jerawat.
  • Menghilangkan parut hitam.
  • Menguragkan jeragat.
  • Mengatasi kulit bersisik.
  • Kulit kering menjadi lembap.
  • Kulit kasar menjadi halus.
  • Mengatasi penyakit kulit.
  • Mengatasi masalah kulit rosak.
  • Mengatasi masalah tumit pecah.
  • Mengatasi masalah kulit merekah.
  • Menghilangkan ekzema, psoriasis, rosacea dan lain-lain.
Khasiat Untuk Kesihatan
  • Mengatasi sakit sendi tulang.
  • Mengatasi sakit senggugut.
  • Mengatasi masalah mata.
  • Sesuai untuk ibu mengandung.
  • Sesuai untuk ibu menyusu.
  • Mengurangkan "stretchmark" 
  • Mengurangkan selulit.
  • Menurunkan kolestrol.
  • Mengatasi rambut gugur.
  • Mengatasi bibir mengelupas.
  • Memberi tenaga kepada badan yang letih.
  • Membuang toksin.
  • Sesuai untuk masalah sakit darah tinggi dan kencing manis.
  • Tingkatkan pengeluaran susu ibu.
  • Melangsingkan badan.
Khasiat Untuk Para Ibu
  • Menambahkan susu badan.
  • Menaikkan HB wanita hamil.
  • Memutihkan dan menggebukan kulit bayi bagi ibu hamil dan ibu menyusu.
  • Memberi tenaga kepada ibu hamil dan ibu menyusu.
  • Memberi nutrien penting yang diperlukan oleh ibu hamil dan menyusu.

Farah mengambil Secret Skin White Kawaii Collagen ini menurut cara pemakanan yang telah digariskan iaitu sebanyak 2 "sachets" semalam pada minggu yang pertama dan kemudiannya akan meneruskan pengambilan 1 "sachet" pada hari kelapan dan seterusnya. Dikatakan minum sebelum tidur itu adalah lebih berkesan yang mana ianya boleh dibancuh dengan air biasa mahupun air ais. 1 "sachet" mengandungi 12 g. 



Rasanya bagaimana? Rasanya ala-ala Ribena yer... Tetapi Ribena tanpa gula begitu kaedahnya.

Alhamdulillah lah, mungkin Farah serasi bersama produk ini buat ketika ini dan sememangnya jika berhasil dengan positifnya, Farah akan teruskan penggambilannya. Yang penting, ianya adalah produk yang HALAL ok?


Sumber dari SINI
Bagi Farah sebagai pengguna walaupun baru mencecah seminggu, Farah berpuas hati. Kulit, Farah dapatkan rasakan perubahan yang agak ketara di mana ianya lebih halus dari biasa... macam sutera pun ada rasanya... ihiksss... gurau-gurau... tapi memang rasa haluslah dan tentang kecerahan warna kulit itu Nek Ma Ash ada tegur dan semalam Abah Ash senyum-senyum ajer tengok. Katanya nak tengok "progress" seminggu lagi. ^_^... Bukan setakat Abah Ash... diri sendiri pun teruja nak tengok perkembangannya lagi seminggu...

Bercakap tentang Jihan yang kelihatannya dah semakin jelita sekarang ni... Meh kongsi sedikit wajah Jihan sebagai duta Secret Skin White Kawaii Collagen...

Sumber dari SINI

Sekiranya ada yang berminat bolehlah melawat ke pautan Secret Skin White Kawaii Collagen untuk maklumat yang lebih tepat serta terperinci.

Zofea Beauty Secret – Diedarkan oleh MOHD HANIF GLOBAL ENTERPRISE . SSM Reg. No 002310287-P

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Secret Skin White Kawaii Collagen, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, February 5, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

15 comments:

  1. Alhamdulillah kalau serasi dengan badan dan kulit kita kira A+ lah tu. But farah memang dah kawai .... jatuh saham iolss haha :D

    ReplyDelete
  2. Wahhh lepas ni makin gebu gebasla kak farah. :D

    ReplyDelete
  3. Bertambah putih jelita la Farah selepas ni.

    ReplyDelete
  4. teringin lama dah nak guna ni,..tunggulah nanti lepas bersalin...

    ReplyDelete
  5. mekasih sharing.. lepas ni bertambah cantik mommy ash.

    ReplyDelete
  6. makin putih lah muka farah pas ni...

    ReplyDelete
  7. masa dekat IG lagi dok tertanya kak Farah guna produk apa. hehehe. hari ni dah terjawab :)

    ReplyDelete
  8. terbaiklah dear..nnt nak try gak la..kata dropshipper kan..kenalah cuba dulu..hehehe

    ReplyDelete
  9. maria tgh amalkan maco skrg nie.. hehehe apa punproduk kita ambil biar la selamat kan sis. . makin terpikat la husband sis nnt, confirm x cari lain

    ReplyDelete
  10. Wah.. Mkin gojes la mommy ash ni nnt.

    ReplyDelete
  11. Waaahhh...bagus ni......harga berapa sis

    ReplyDelete
  12. Skrg nie produk kawai nie mmg tgk meletops akak.. tp farah baru dok cuba kcolly..nnti tgk kalau kcolly gak serasi mmg dok plan nak tukar ambik kawaii pulak..hehehe

    ReplyDelete
  13. kak Farrah, masih minum ke Kawai ni?.. Ros baru bercadang nak beli ni ... cari testimoni, jumpa blog kak Farrah :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY