Home » , , , , , , , » "Overloaded" Sudah...

"Overloaded" Sudah...

Sumber dari Google
Bahana tidak masuk ke pejabat selama beberapa hari...Inilah dianya ni.. Bha ha ha... Kerja menimbun-nimbun dan bertimbun-timbun... Hamik koooo... Kerja di hospital, kerja di rumah...tidak sama kerja di pejabat...Ha ha ha...Sebab di pejabat segalanya ado... Ada "limitation" juga di situ... Sepanjang masa di hospital Farah cuma selesaikan kerja-kerja yang tidak memerlukan "internal system", "confirmation" dan juga macam-macam benda yang memerlukan Farah berada di pejabat lah... Kerja Farah ni adanya Farah mesti kena ada di pejabat baru boleh selesai...Ada pula kerja-kerja tu boleh jer buat dari rumah. Tengok kesesuaian serta keperluanlah kan? 

Hari ini kembali beraksi di pejabat seperti biasa... Dan sepertimana tajuk yang tercatat di atas.... wah wah wah... memang sangat-sangat "overloaded" dah ni... Makanya, seperti biasa, kita susun atur mengikut kepentingan dan juga ke-mustahak-kan (pandai-pandai reka ayat sendiri kan?) kerja-kerja yang menanti ni. Biasalah bila dah tak masuk pejabat kesekian harinya...ramai yang "rindu" dan ramai yang cari...Bha ha ha... Nak-nak lagi dalam posisi Farah ni yang sememangnya tak ada "back-up"... "It's all in my hand"... Ahaksss... Bukan nak gebang ke nak riak apa yer...Jangan silap faham... Tapi itu adalah kenyataannya... Dush dush dush... Pengsannn... 

Abang Jess pun mengharap sangat dah tu supaya segalanya semuanya boleh "kau tim" hari ini juga... Phewww... Iya iya Abang Jess...sabar ek? Berpeluh-peluh (nampak sangat tipuuu...dalam pejabat berpenghawa dingin kalau tak buat apa-apa, duduk menghadap komputer...mana boleh peluh...melainkan kalau tengah menahan nak membuang air besar...bha ha ha)... Tak lah berpeluh-peluh...tetapi terkejar-kejar jugalah ni... Sebab memang sesungguhnya banyak sangat tugasan yang nak diselesaikan... Huwaaaa... Sebab tu, tak suka kalau nak ambil cuti tahunan ke, cuti apa ke, panjang-panjang...sebab biasanya di mana-mana pejabat yang Farah berkerja, inilah senarionya... Dush dush dush... 

Ok, saja bebel-bebel menyinggah ke sini sebentar... Nanti sambung lagi In Shaa Allah...Buat masa sekarang... "roger and out" dulu... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel "Overloaded" Sudah... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, February 27, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

4 comments:

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY