Home » , , , , , , , » Perkara Pertama Bila Dapat Kata Kunci Akses Komputer...

Perkara Pertama Bila Dapat Kata Kunci Akses Komputer...

Hari ni adalah hari ketiga Farah bekerja di tempat baru... Alhamdulillah, setakat ni ok ok sahaja... Hik hik hik... Masih cuba menyesuaikan diri dengan suasana tempat, "workstation" dan juga rakan-rakan sepejabat baru. Alhamdulillah juga, mereka sangat-sangat membantu. Ngeeee.... ^_^...haruslah kannn? Kalau tak... siaplah nanti bila masa 5S... erkk... ha ha ha... di tempat baru ni Farah adalah "5S Auditor Leader"... errrr terpaksa... ^_*... 

Dan selama 3 hari ni, agak sibuk juga dengan tugasan-tugasan baru yang melibatkan tugasan tanpa menggunakan komputer... Ekekekeke... Sebabnya, tak dapat akses "domain login" ke komputer lagi... Hari ni lah baru dapat... Tapi e-mel masih belum dibuat lagi... makanya... kita buat ado-ado jerlah... 

Bila dah dapat akses ni, memang laju jerlah siapkan kerja-kerja yang tertangguh yang memerlukan penggunaan komputer kan? Phewww... lega kot... tapi e-mel masih belum dapat ni agak leceh jugaklah... Tak apa sabar... Hurmm... tapi bukan nak cerita pasal kerja Farah sangat punnn... 

Sebenarnya nak cerita pasal "desktop background" komputer pejabat Farah yang baru jer... bha ha ha... Perkara pertama yang Farah lakukan bila dapat akses komputer adalah... tukar "desktop background"... Ekekekeke... 


Nahhh lihatlah "desktop" Farah yang masih suci murni dan belum dicemari lagi ni... ekekeke... yang rasmikan siapa? Ash jugakk.... Selamat dah dia teman Mummy kerja yer? Ekekekeke... 

Tapi memang mak-mak macam ni kan? Buat masa sekarang kita letak jer dulu gambar ni sebab ada perancangan nak tukar kepada gambar kami... Tunggu komputer dah "fully setup" dulu... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Perkara Pertama Bila Dapat Kata Kunci Akses Komputer..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, January 6, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

20 comments:

  1. wahh. muka ash dekat desktop tuu. pemberi semangat nak kerja sepanjang hari :D

    ReplyDelete
  2. kekadang tu la yg jadi penguatkan.. hehehe comel ash..

    ReplyDelete
  3. Semoga maju jaya!!

    Erks.. 5S tue maksudnya apa yer? S?

    ReplyDelete
  4. Selamat bekerja di tempat baru Farah.

    ReplyDelete
  5. knapa mak mak jer gitu... abah abah pun gitu jugak laaa... gmbr ank jd teman...

    ReplyDelete
  6. he he amboii..ini macam company jepun jer ni hehehe

    ReplyDelete
  7. wah...super Ash teman mummy...semangat mummy kerja macamni...^_^

    ReplyDelete
  8. yup..pc mak mak confirm gambar anak atau family..pc lelaki?kalau tak kereta mesti motor atau seangkatan dgn nyer..hehee..

    ReplyDelete
  9. good luck farah! hari2 ash nengok mummy dia hehe..

    ReplyDelete
  10. alahai si kecik ni.. dah besar dah. Dulu akk singgah blog mak awk masa awk dlm peyut lagi. heheheehe.. All the best kak kt tmpt kerja baharu.. Keep smile :)

    ReplyDelete
  11. memang best letak gambar anak-anak, semangat buat para ibu :)

    ReplyDelete
  12. wah wahhhh sy pun nak sumber inspirasi jugak lah tp xtau nak letak pic aper...ehehe

    ReplyDelete
  13. pastilah gmbr anak kan.. pencetus smngt...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia