Habislahhh Pandora Mummy...


Kisah pagi semalam... Tengah sibuk-sibuk Mummy dia bersiap nak keluar atas urusan kerja (ihikss kerjalah sangat... tapi yerlahh memang kerja punn)... dia pun sibuk "bersiap" jugak... Padahal dia dah siap pun lebih dulu pada Mummy... Masa gambar ni dirakamkan Farah tengah kemas beg tangan. 

Dia diam ajer... cuma sesekali terdengar dia "giggling" sendiri... Ingatkan tak ada apalah kan? Muahahaha... lepas tu jeling-jeling jugak sikit... Tiba-tiba terbeliak mata  Mummy dia... ha ha ha... tak adalah tipu ajer... Tak terbeliak punnn... cuma mulut laju jer mengeluarkan perkataan ya ampunnnn.... Bha ha ha... Patutlah diam dan gelak-gelak sendiri... rupa-rupanya seronok main dengan kotak dan beg kertas Pandora Mummy. 

Oooohhh anak... banyak lagi kotak berderet... kenapakah Pandora jugak menjadi pilihan kamu? Pandai pulak dia jadi Mc Gyver buka kotak tu... dan dengan itu dia keluarkan gelang tangan Pandora itu sambil-sambil dia kulum. Kulum tak apa lagi, jangan dia sorok atau campak mana-mana yang susah nak dikenalpasti lokasi sudah. Nanti jenuh Mummy nak mencari... Ash ni pandai sorok barang ok? Macam hari tu, Kalut Dan Serabut Cari "Remote" ASTRO Serta Telefon Nek Ma

Ini kalau disorokknya Pandora Mummy ni, mau jadi kalut dan serabut jugak ni. Sebab kalau di ruang tamu tu mungkin dah boleh agak di mana dia sorokkan sebab dah selalu sangat. Muahahaha... Tapi kalau dalam bilik yang dia tak pernah sorok barang ni? Mungkin boleh agaklah lokasi di mana dan di mana. Cumanya kalau tak ada? Kalau dia sorok di lokasi lain yang tak terjangka? 

Macam minggu lepas punya insiden, baru hari ni Mummy jumpa mana pergi "waffle" dan coklat dia yang dia "tag" Mummy dari kedai... dush dush dush... puas cari bawah kereta, lantai "porch"... bila basuh kereta hari ni... Hamikkk.... rupanya dia masukkan melalui lubang di kerusi penumpang belakang ke dalam bonet belakang kereta... ha ha ha... Ash suka main "hide and seek" dengan Mummy yer? Haippp... sorok barang tak apa... boleh cari... jangan main sorok-sorok diri sebab nanti Mummy mesti panik dan nangis... Nauzubillahminzalik.... memang takkan ajar dialah main sorok-sorok diri sendiri... #ehhh... ha ha ha... 

Tapi kannn, kalau betul-betul dia sorok Pandora Mummy lepas tu tak dapat cari dan berbulan-bulan, bertahun-tahun baru jumpa... Huwaaa... memang nangislah Mummy... Habislahhh Pandora Mummy Ash... 

Jangan main sorok-sorok sangat ek wahai anak? Ekekekeke....

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Habislahhh Pandora Mummy..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, January 18, 2015.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

10 comments:

  1. nak pandora mummy...hehee...
    selamat malam..jom ke blog syira...sertai giveaway simple and menang pelbagai hadiah hebat serta wang tunai :D

    ReplyDelete
  2. takkan ash nak pakai pandora jugekk. hikssss :D

    ReplyDelete
  3. comel je cara dia tenung geram dekat paper bag pandora tu!

    ReplyDelete
  4. eh eh..mau nangis kalau ash sorok Pandora tu..hikss

    ReplyDelete
  5. Budak-budak kecik ni memang terror sorokkan barang ek. Pernah sekali tu my anak buah sembunyikan iPhone my sis dalam plastik bag baju-baju yang nak disedekahkan kat orang! Haru betul!! :)

    ReplyDelete
  6. dia geram tu tengok mommy melaram..

    ReplyDelete
  7. Bgus la tu dia sorokkn dr dia rosakkan... Hihi..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY