Macam Cuti Berpantang!!!


1,2,3... bha ha ha, hari ni dah 3 hari duduk rumah "uolss"... #ehhh... tak semalam keluar pergi berjimba-jimba dan Separuh Hari Siapkan MyKid Ash... ... Denggg... 

Yang seronoknya dia... bila Mummy ada rumah... sebabnya dia dapat naik "car"... ekekeke... Untunglah... untunglah Ash... Boleh jalan-jalan ek? Tapikannn... teringat pula pada sesuatu... tahun lepas masa-masa macam ni tengah sibuk cuti berpantang... ihikss... kebetulan sama pulak "timing" cuti tahun lepas dan tahun ni... la la la... Tetiba terasa macam ala-ala cuti berpantang pulak... 

Duduk rumah, luangkan masa seketika sementara mula bertugas di pejabat yang baru... Ulit dan kelek anak... Whoahh indahnya perasaan dan "moment" ini... Ngeh ngeh ngeh... Siapa yang tak suka luangkan masa dengan anak tu rugi ler... dan sesuatu sangat tauu... Ha ha ha... Cumanya cuti berpantang yang ini tak pantang makan... ha ha ha... Jangan bertambah menembun lagi dah ler... La la la la... Harapnya tidak... ha ha ha... 

Memandangkan Ash pun dah pandai nak mengikut, nanti Mummy mula kerja awal 2015 ni nanti mesti mencari ni... Sebab dah biasa Mummy ada rumah kan??? Dan Mummy dia pun sama... mesti rasa perasaan nak tinggalkan Ash macam masa mula-mula habis tempoh cuti berpantang dulu.... Ihikss... entah-entah Mummy yang lebih "uolss"...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Macam Cuti Berpantang!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, December 18, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

13 comments:

  1. Melihat telatah anak yang membesar di depan mata memang moment yang
    terindah dalam hidup seorang ibu. Selamat bermanja-manja Ash.

    ReplyDelete
  2. berpantang daripada bekerjaa. hehehe :)

    ReplyDelete
  3. Mesti la Ash suka sebab mommy ada boleh layan dia. Esok2 ni mommy kerja mesti mencari.

    ReplyDelete
  4. heheh...nanti nak start kerja malas tu biasa la..mesti ada kan?/dah biasa berkepit je dengan anak memang susah la nak tinggal..heheh

    ReplyDelete
  5. Salam. Hee seronok cuti berpantang.

    ReplyDelete
  6. wah lama cuti. bestnyer, eyja dah start keje rasa malas plak sebab nengok muka sayu anak-anak kena usung pepagi. apakan daya. tambahan pula muka arissa yang asik minta kena gomol. hehe

    ReplyDelete
  7. Bestnya bercuti , rehatkanlah diri akak dari fizikal dan mental untuk hadapi kerja baru. Bestlah Ash ye..

    ReplyDelete
  8. enjoy ur hari 'berpantang' yee..heee.,...sonok sonok..bileh la kite dpt jumpe yee..:D

    ReplyDelete
  9. Pasni rasa malas nak keje kan.. sbb dah terbiasa duduk rumah ngan anak..

    ReplyDelete
  10. mmg best kak.. dok hitung hari nk kerja... rasa mcm xnk g sekolah je.. hehe...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia