Inilah Seni Pororo Ash...

Kalau diberi peluang untuk bermain dengan tablet selama 10 minit di waktu malam pada pukul 8.40 malam sehingga 8.50 malam... Selain dari aplikasi kad imbas, dia akan minta Farah bukakan video Pororo The Little Penguin, si penguin yang berasal dari Korea Selatan ni... Sekarang ni dah demam Pororo pulak dah... Mata Farah ni dah nampak Pororo sana sini dah, dalam kepala ni asyik teringat-ingat Pororo, telinga terngiang-ngiang lagu Pororo... mulut kumat kamit nyanyi lagu Pororo... Ha ha ha... Dah naik hafal dah apa saja yang berkaitan dengan Pororo... 

Orang lain sibuk dengan Princess Elsa dan Frozen, dia tengok jugaklah... tapi keutamaan dia buat waktu dan ketika ini, tetap Pororo. Entah apa yang dia minat sangat dengan penguin katik ni tak taulah. Ha ha ha. Katik-katik pun... oklah comel Pororo ni... Bila video tengah dimainkan, sibuk cium Pororo tu... Jangan suruh Mummy lukis Pororo Ash... Mummy tak berseni sangat... Habis-habis tinggi Mummy tekap... aci tak??? Muahahaha... 

Dan sememangnya tablet ni penuh dengan Pororo segala... Aplikasi berkaitan Pororo... Sajalah malam semalam muat turun aplikasi Painting App - Pororo Loves dari Google Playstore... buka aplikasi tersebut dan biarkan dia buat apa yang dia nak buat... Apa jadi? Ha ha ha... 


Inilah yang jadi, hasil kekonon aktiviti mewarna dia... Kesian Pororo yang comel-comel macam gambar di bawah ni, jadi comot bomot macam gambar di atas... 

Sumber dari Google
Suka hatilah Ash nak buat apa pun, asalkan jangan baling tablet tu sudah... Payah ooo nak ngorat nak dapat tablet tu tau Ash... Ha ha ha... Bukan senang nak ngorat... 

Jangan sikit hari nanti bila dah nak ke "playschool" atau tadika... Mummy nak botol air Pororo, Mummy nak beg sekolah Pororo, kotak pensel Pororo, warna Pororo, jam Pororo...semua Pororo... pengsannn... mana nak cari semua tu... Ha ha ha... Setakat ni Mummy tak nampak lagi jenama Pororo di mana-mana "shopping complex" semua benda tu... Muahahaha... tapi kalau yer macam tu sikapnya... memang sejarah berulanglah... Mummy dia apa kurangnya... semua nak Garfield masa sekolah dulu... Hew hew hew... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Inilah Seni Pororo Ash..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, December 10, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

17 comments:

  1. Abu juga suka bermain geme pororo di hp hehe.. Seru

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah kamu minat juga sama pororo yer...ha ha ha...

      Delete
  2. Tapi kalau nak suruh mummy buat balik apa yg Ash dah buat pun tak boleh kan Ash kan...
    Seni Ash tertarik pada warnanya dulu Fara...
    Biru terang itu yg dia suka corek sana-sini:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, boleh tak boleh tapi hasilnya tak samalah kak...betul tu apa akak kata tu...makanya jawapannya memang tak boleh...

      Delete
  3. cepat nyer masa berlalu kan farah..iskk...lepas ni tgk ash dgn awek tadika pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah time passed by so fast without we realizing it... ha ha ha... lambat lagi tu aunty...

      Delete
  4. Comel pororo ni.
    Jangan kata budak ja suka, mak budak pun suka jugak

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY