Home » , , , , , , , , , , » Ini "Remote"Ash Yang Punya...

Ini "Remote"Ash Yang Punya...


Huwaaaa.... Dah tak boleh nak tonton "favourite show" Mummy dah... sebabbbbb adalah seorang kanak-kanak tu... dia dah gila kuasa dengan "remote". Orang lain tak boleh pegang dah "remote" tu. Hanya dia sahaja. Makanya, yang lain-lain telan air liur jer lah kempunan nak tengok rancangan TV kegemaran masing-masing yer? Muahaha... 

Contohnya macam 2 jam yang lepas... dia pandai-pandai tekan-tekan "remote" tu ikut suka hati dia, terkena pulak pada saluran Baby TV. Elok ajer duduk diam tak bergerak-gerak depan TV tu sambil mata memerhatikan apa yang disajikan oleh saluran Baby TV tu. Huh... ingatkan apa duduk diam... kot kot lah ada projek lain kan? Rupa-rupanya menonton TV... 

Selepas beberapa ketika... tiba-tiba dia bergerak ambil "pa pam" dia (maksudnya bantal busuk dia)... cari botol susu yang berisi air suam dia... (Ash memang suka minum air suam tu yang suara nyaring semacam tu... #ehhh, ha ha ha... dan kebelakangan ni semakin menjadi-jadi minum air suam... susu agak berkurangan sedikit dah...)... cari "port" baikkk punya... selesakan diri..."landing" dan asyik layan tayangan yang menarik hati dia tu... dan secara tiba-tiba... lebih kurang 10 minit selepas itu... lorrr... lelap rupanya dia... sampai macam tu sekali... macam dah besar sangat dah anak manja Mummy ni... memang manjaaa punnn... hew hew hew... 

Habislah habislah... kena siap sedia dengan kemungkinan yang "remote" berkemungkinan tinggi perlu diganti pada suatu masa nanti... ha ha ha ha...
Terimakasih telah membaca artikel Ini "Remote"Ash Yang Punya.... Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

6 komentar:

  1. hehehe.. boleh sediakan remote spare dah kat rumah tu.. hehe

    ReplyDelete
  2. Bijak nya diaaa, .. dah pandai nak tengok tv .

    ReplyDelete
  3. Berape thn tu mummy? Comey je lagatnye.. Hehehe

    ReplyDelete
  4. hehe, comeijer telatah dia. memang layan kalu tengok channel baby tv tu. dulu pernah teman anak tengok dengan mak2nya lelap sekali. hehehe

    ReplyDelete
  5. alahai... sweetnya dia.. pnadai bawa diri.... alhamdulillah...

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum farah....comey jer gelagat ash....

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.