"Homemade Bath Paint For Toddlers"

Sumber dari Google
Ash memang dah mula bermain dengan warna air dah... Cerita tentang Ash bermain dengan warna air Farah kongsikan di entri Ash Telah Dikerjakan Mummy!!!... Tapi, haruslah diberi warna air "non-toxic" kan? Alasan? Sebab? Untuk "safety purposes". 

Dan baru-baru ini Farah dah jumpa satu lagi aktiviti yang melibatkan warna yang boleh dilakukan bersama Ash di dalam bilik air. ^_^... Apakah ia? Seperti yang boleh dilihat pada tajuk entri dan juga gambar "homemade bath paint for toddlers"... Yang semestinya selamat dan seronok dilakukan bersama-sama... 

Sumber dari Google
Ha nampak tak? Menarik tak? Ngeh ngeh ngeh... Mesti ada mak-mak yang kata, jenuhlah nak bersihkan dinding bilik air kalau macam ni...Alaaa... janganlah malas... hik hik hik... sekejap jer ni dan bukan susah nak bersihkan ni...mudah jer... 

Sumber dari Google
Ha nampak tak? Nampak tak kegembiraan anak tu bermain dengan warna di dalam bilik air... Selamat pun selamat sebab buat sendiri, baju pun tak kotor sebab dalam bilik air haruslah tidak berpakaian kan? Cumanya ibu atau bapa kena perhatikanlah anak-anak sebab bermain dalam bilik air kan dan juga kenalah rajin sikit bekerja untuk membersihkan setelah mereka puas bermain. 

Macam Farah sebutkan tadi di dalam ayat entri ni di atas, bukan susah pun nak bersihkan, mudah jer...sebab bahan-bahan nak buat "homemade bath paint" ni, adalah bahan-bahan yang mudah dibasuh serta dibersihkan. Serius. Nak tahu apa bahan-bahannya? Meh meh meh...Farah kongsikan ... Kita kongsikan infografik yer... Jadi senang...mesej disampaikan dalam bentuk gambar dan ringkas... 

Sumber dari Google
Dan kalau di dalam versi YouTube pula... 


Ibu-ibu bapa-bapa boleh jer cari di YouTube lagi...banyak video-video yang telah dimuatnaik berkenaan dengan "homemade bath paint for toddlers" ni... Oklah tu kan? Anak-anak bermain dengan warna menconteng dinding bilik air...Dari conteng dinding rumah? Errr... (banyak pulak cerita ek? ha ha ha...esok-esok kalau Ash conteng dinding rumah baru rasakan...In Shaa Allah takk...tengah melatihlah ni, nak menconteng sila conteng di sumber yang betul...Cara Mengelak Anak-Anak Dari Conteng Dinding boleh baca yer kalau ada masa...hik hik hik)... Tapi inipun salah satu cara juga untuk alihkan perhatian anak-anak dari menconteng dinding jugak ni... Di samping mengeratkan lagi hubungan anak dan ibu bapa... "bonding time"... Farah secara "personally" memang suka melayan Ash melakukan segala macam jenis aktiviti di waktu-waktu terluang kami kalau kami tak "outing"... Masa-masa begini pun sangat berharga untuk dibawa sehingga waktu kemudian nanti kan?

Selain dari "homemade bath paint"...Farah juga pernah berkongsi tentang "The Arts Of Children Clay" yang mana Farah sediakan juga pautan entri oleh Mama Liza tentang "Homemade Playdoughh". Cumanya, blog Mama Liza tu dah "open to invited readers only" dah sekarang... In Shaa Allah, tak apa ada masa nanti Farah kongsikan juga tentang "homemade playdough" dengan semua sebab memang nak buat juga untuk Ash ni nanti...he he he... Tapi buat masa sekarang tengah semangat ni semangat nak main conteng-conteng bilik air dengan Ash dengan "homemade bath paint" ni...hik hik hik... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel "Homemade Bath Paint For Toddlers", diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, December 9, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

25 comments:

  1. menarik nye farah... best.. ni rasanya mak mak yang terlebih over kang..bukan anak2.. btw my baby tak boleh lagi kot.. sebab semua benda dia nak masuk mulut.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, nak masuk mulut tu normal dear... he he he...

      Delete
  2. Replies
    1. budak budak memang sukalah ni anum...hik hik hik...

      Delete
  3. Replies
    1. tulah tengok pun macam best tu yang decide nak buat dengan ash tu...

      Delete
  4. Wahh.... menarik ni... sesuatu yg menyeronokkan buat anak2.. Thanks sharing ye farah... mmg best.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama KK...terima kasih kerana sudi berkunjung...

      Delete
  5. Replies
    1. tulah dapat bayangkan kegembiraan mereka kalau dapat bermain macam ni... lagi-lagi part buat sepah kan?

      Delete
  6. menarik! bertambah kreatif laa anak2 kita nnt... ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he, kekononnya kreativiti di bawah saduran yang betul giteww...

      Delete
  7. Wow... terbaek... tapi takut dia punya happy sampai melarat ke ruang tamu... wakaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul jugak tu lan...ha ha ha... melarat ke ruang tamu tu yang tak menahan tu...

      Delete
  8. bestnya klu dapat buat...bagus utk anak2 belajar color...nak cuba la...tapi biasala malas tu besar skit..hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he, jom kita sama-sama rajinkan diri jom?

      Delete
  9. haahah... ni harus ni bagi kat anak2 saya..sebab mereka sukaa sangat bermain.. ni kalu letak bilik air mau nye tak keluar budak2 ni... best la Farah... mana nak dapat ni... selamat lagi kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi sayang... tak beli buat sendiri, tapi bahan-bahannya kena belilah... kan ada caranya tu macam mana nak buat tu...ekekekeke...

      Delete
  10. err.. ni kalau teman belikan anak sedoro.. agaknya teman yang belasah dulu kot ni.. hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sahabatku tengkubutang...ekekekeke...bahan nak buat warna tu kena beli, tapi nak buat warna tu kena buat sendiri...

      Delete
  11. memang seronoklah bermain conteng conteng ni.satu aktiviti yang seronok dan menarik

    ReplyDelete
  12. Menarik... Tapi sy x galakkn ank sy berlama-lama dlm bilik air... Tak bgus tu...

    ReplyDelete
  13. Memang menarik. Emak pun boleh join sekali

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia