Aktiviti Merangsang Minda Anak-Anak Dengan Warna...

Hujung minggu di waktu terluang adalah waktu yang boleh digunakan bersama anak-anak yang sedang membesar untuk melakukan aktiviti-aktiviti yang boleh merangsang minda serta pemikiran anak-anak. Salah satunya adalah merangsang sensitiviti serta minda anak-anak kecil terhadap warna. 

Sedikit cadangan yang boleh digunapakai oleh para ibu bapa di dalam membantu anak-anak mengenal warna...

Sumber dari Google

Sumber dari Google

Sumber dari Google
Nahhh... inilah cadangan-cadangan yang Farah sempat kongsikan hasil daripada pencarian di Google. Menarik tak? Tidak perlu barangan yang mahal untuk melakukan aktiviti ini. Barangan di sekeliling rumah boleh ditransformasikan kepada barangan yang boleh digunakan sebagai aktiviti bersama anak. Cuma perlu berfikir dan kreativiti... ^_* ... "Colour sorting activities for kids!" 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Aktiviti Merangsang Minda Anak-Anak Dengan Warna..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, December 28, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

10 comments:

  1. umur berapa ye sesuai buat mainan ni? kalau sekarang mia 1y2m...kalau nampak butang tu sah. masuk mulut la jawabnya

    hihi

    ReplyDelete
  2. Aktiviti kanak2 yang menarik minat2 aunty2 macam sha jugak ! hewhew

    ReplyDelete
  3. suka baca blog ni...walaupun belum ada baby tapi boleh prepare awal2 kan...semua orang nak anak yang pandai dan bijak

    ReplyDelete
  4. nice sharing...... mmg bebdak suka wrna wrni..

    ReplyDelete
  5. wah.. serius menarik.. nak buat juga dengan baby asy la.. thanks for the info

    ReplyDelete
  6. Wah..Menarik nih...boleh try utk next generation..huhu

    ReplyDelete
  7. menarik meransang minda anak2 selalu ana akan perkenalkan warna menggunakan daya penglihatan di sekeliling saja contoh ana akan tnya anak bas tu warna apa?alhamdulillah anak boleh menjawab dengan betul

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia