Plastik Pun Beli Bertimbang...


Tiba-tiba "mood" bertukar kepada nak jadi nenek tua pulak kan? Nak mengomel... Ahakss tak adalah "uolss"... Tak ada cerita nak dijadikan cerita cuma satu pengalaman baru jer bagi Farah Tu yang hujung-hujung minggu ni sesaja nak kongsi borak-borak kosong. Boleh kan? Bolehlah apa pulak tak bolehnya kan? Sendiri punya blog terpulanglah bagaimana kita nak mencorakkan dan bagaimana kita mencorakkannya begitulah refleksi dari umum... Jadi jangan salahkan ibu mengandung #ehh jangan salahkan maklum balas dan persepsi orang lain dengan apa yang kita corakkan... Yer ke tidak? 

Hurmmm... gini ceritanya... semasa persiapan untuk siapkan "goodies bag" jajan hari lahir Ash untuk diagih-agihkan kepada anak-anak jiran tetangga di kawasan kejiranan Farah ni... Farah tak ada tempah "paper bag" khas ataupun buat sendiri... Yang paling ringkas yang paling mudah... Farah beli plastik putih yang selalu peniaga bungkus makanan atau santan tu... Tapi lain sikitlah... Tebal dan lutsinarnya berkilat. 

Apa yang Farah katakan sebagai pengalaman baru adalah... bila mana beli plastik ni rupa-rupanya bertimbang ek? Ha ha ha... Al-maklumlah selalu yang Farah tau memang dah siap-siap bungkus satu paket giteww... ini Farah kena timbang dulu sebelum beli... Haaa, nak beli 100gm 200gm 300gm... sila beritahu pekedai... 1gm berapa posen entah hari tu lupa... Ha ha ha... Lupa sebab bukan Farah yang bayar... Orang lain yang bayar... Dekat mana beli plastik bertimbang ni? Kami beli di salah satu kedai yang menjual gula-gula secara borong dan jual dengan harga yang lebih murah di PJ Old Town... Alaaa kan dekat dengan pejabat Farah tu... errr... ada orang tanya ke? Tak ada kan? Ekekekeke.... 

Itulah pertama kalinya beli plastik bertimbang... Ho ho ho... Ke memang ada yang jual plastik ikut timbangan? Maaflah yer... saya kurang pengetahuan sikit dalam urus niaga jual beli plastik ni... muahahaha... baru sekarang ni tau "uolss"... Sila jangan gelakan "I pleaseee"? ^_*

Bukan merungut yer... hik hik hik... Farah ok jer... cuma nak cerita ajer... Boleh kan? 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Plastik Pun Beli Bertimbang..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, November 29, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

8 comments:

  1. Sue pun baru tau ianya dijual bertimbang, sbb ingatkan dah pek siap2 1 set..hehe..

    ReplyDelete
  2. Lor...plastik bertimbang...baik beli yang packet tu....

    ReplyDelete
  3. hehehe..
    kalau x biasa mmg pelik kak.
    ada setengah jual timbang,
    ada setengah jual paket.

    plastik satu untuk uncle shark :)

    ReplyDelete
  4. Eh kena timbang ke :O

    Hihi qila pn tak tahu lah kak farah ekeke

    ReplyDelete
  5. special punya plastik mmg kena timbang ;-)

    ReplyDelete
  6. hehe.. ada juga ye..

    btw, saya follow ye

    ReplyDelete
  7. X pernh kot, biasa bli yg dah brpek je

    ReplyDelete
  8. first time jugak dengar..
    unik sungguh.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY