Home » , , , , , , , , , , , » Minyak BATOOK Ori | Sapu Saja!!! Tidak Perlu Diminum...

Minyak BATOOK Ori | Sapu Saja!!! Tidak Perlu Diminum...


Hai obat hai obat... mari beli obat! Ha ha ha... Ni bukan nak meniaga ubat ok? Ni nak kongsi jer... dari pengalaman sebenar yang pernah diceritakan di dalam entri Minyak BATOOK Ori Untuk Ash...

Untuk makluman ini adalah botol yang kelima dan keenam yang bakal Ash gunakan. Tapi kali ni Farah beli botol besar. Harga Minyak BATOOK Ori ni tak adalah mahal mana pun dan ianya adalah mampu milik. Satu botol kecil berharga RM13.00 dan satu botol besar berharga RM16.00. Yuran pos adalah sebanyak RM6.00. Ok kan harga tu? 

Jika di dalam entri sebelum ni Farah pernah kongsikan apakah kegunaan Minyak BATOOK Ori dan juga tentang reaksi dari Ash setelah menggunakan Minyak BATOOK Ori ni. Sekarang ni Farah nak kongsikan pula penggunaannya. 

Batuk - Disapu pada bahagian kerongkong dan dada

Penat - Disapu pada bahagian dada 

Sakit / Pedih Ulu Hati - Disapu pada bahagian ulu hati

Sakit/Angin/Kembung/Senak Perut - Disapu pada bahagian perut

Pening - Disapu sedikit pada bahagian tepi dahi

Selesema - Disapu sedikit pada bahagian hidung

"Stress" - Dihidu atau disapu pada bahagian hidung

Sakit Gigi - Sapu pada putik kapas, masukkan ke lubang gigi yang sakit

Untuk Melancarkan dan Menyegarkan Pernafasan - Sapu di kerongkong atau dada. 

Menghindar Nyamuk dan Agas - Disapu nipis pada tempat yang terdedah

Juga Boleh Digunakan Sebagai Minyak Telon Untuk Bayi - Sapu di bahagian yang diperlukan

Memang ganti kepada minyak telon Ash pun. Alhamdulillah, serasi dia dengan minyak ni. Lagipun minyak ni tak panas... sejuk berangin jer... Kalau ke mana-mana pergi mesti tak tinggal minyak ni. Oh ya, minyak ni sesuai untuk semua peringkat umur dari 2-3 bulan ke atas. 

Minat ke nak cuba? Untuk pertanyaan atau tempahan bolehlah hubungi Pn. Zilla di +6012-2973964 ataupun lawat-lawat ke SINI.

*Minyak BATOOK Ori ni diperkenalkan oleh Abang Long Kelab Blogger Ben Ashaari iaitu Ben Ashaari... kepada Farah dan juga teman-teman di Kelab Blogger Ben Ashaari yang lain juga... Bagi Farah yang ada anak kecil ni, memang Farah akui, minyak ni serasi dan bagus untuk Ash... Yang mana ada anak-anak kecil tu, bolehlah cuba-cuba menggunakan minyak ni pada anak-anak masing sebagai alternatif kepada minyak telon ataupun minyak-minyak lain... *_^

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Minyak BATOOK Ori | Sapu Saja!!! Tidak Perlu Diminum..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, November 12, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

32 comments:

  1. Satu posting yang bermanfaat, BTW cik farah nak berniaga medicine yah???

    Salam sukses selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ya teman, saya tidak berniaga medicine sih...cuma berkongsi pengalaman menggunakan medicine yang ok...

      Delete
  2. ohhh sejak bile ada ubat batook ni, haii la ketinggalan betulla akak nih
    nak terai gak nih..senang kalau anak batuk main sapu2 jek, nak makan uboat seksa bebudak kann
    btw cantek blog dia...tak perasan dah tukar hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. try kak jangan tak try, kita sama-sama ada anak kecik kan? yang mana bagus for sure farah akan suggest...

      *Alhamdulillah, terima kasih...

      Delete
  3. nampak banyak manfaat nya skg kak guna minyak kayu putih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah try lagi kak MV minyak kayu putih tu... hu hu hu, tapi ada dengar lah orang cerita ceriti...

      Delete
  4. boleh ler shark rekemen kt adik shark tue.
    bloh try test kt anak buah nnti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. it is recommended dari pengalaman sebenar...he he he...

      Delete
  5. Comel dan cantik packaging ubat ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kali ni Farah beli botol besar dan packaging dia dari plastik mudah sikit supaya tak pecah botol ubat tu dibaling anak teruna tu...ha ha ha... hari tu dah pecah 1 dah sue...

      Delete
  6. Replies
    1. sebab serasi dan bagus tu yang akak teruskan penggunaan tu fizah...

      Delete
  7. Replies
    1. boleh lya, sebab tak terhad pada bayi atau kanak-kanak jer...orang dewasa pun boleh...

      Delete
  8. singgah sini...dah lama tak jengah....cantik theme blog farah.....kemas...sapa tukar imej
    ini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak kerana masih sudi singgah... Alhamdulillah, terima kasih... Najiah yang tukarkan kak...

      Delete
  9. First time dengar pasal ubat ni ;D

    ReplyDelete
  10. first time dengar dan tebaca mengenai ini

    ReplyDelete
  11. owh...bleh la try test minyak nih..skang ni guna minyak telon je untuk baby...hehe

    ReplyDelete
  12. first time tgok ubat ni...amboi..macam2 kegunaannya la....macam menarik je..nak belikan utk abah la...

    ReplyDelete
  13. Bagusnya ada banyak kegunaan. Pertama kali saya tengok ubat ni.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY