Home » , , , , , , , » Kraf Tapak Tangan & Tapak Kaki Bayi | Ash Bakal Diperlakukan...

Kraf Tapak Tangan & Tapak Kaki Bayi | Ash Bakal Diperlakukan...

Sumber dari Google
Habislahhhh... Ash bakal dibuli  diperlakukan oleh Mummy dia pada 26 November 2014 ni... Ahakss... "Uolss" dapat lihat gambar yang ditempek di atas kan? Ha itulah yang Farah nak buat pada Ash sempena hari lahir dia yang pertama. 

Nak ajak Ash bermain-main dengan warna air. Tapi semestinya yang selamat untuk bayi lah. Saja-saja nak mengabadikan "moments" dan buat kenang-kenangan anak dan mak. Ok kan? Sebab nanti bila Ash dah besar mesti rindu saat-saat ini kan? Sekarang ni waktu pantas berlalu... Tau-tau ajer dah besar panjang dah. 

Kalau rindu nak tengok jari jemari comel itu, kaki bajak sawah itu... Bolehlah tengok kraf tapak tangan dan tapak kaki Ash atau dalam bahasa mudahnya "handprints and footprints" Ash ni kan? 

Ada juga ibu bapa yang mengabadikan tapak tangan dan tapak kaki anak-anak semasa bayi dengan "clay"... macam ni... 

Sumber dari Google
Terpulang kepada pilihan masing-masing... Macam Farah, lebih suka pilihan pertama di atas dan bingkaikan sekali dengan gambar Ash pada usia setahun. Boleh tengok gambar dan boleh tengok tapak kaki dan tangan sekali. Kemudian gantung kat dinding! Ohsem... Kalau yang kedua menggunakan "clay"... boleh rasa-rasa dengan tangan, tapak kaki dan tapak tangan yang timbul tu... hik hik hik... boleh mengimbau dan membawa diri sejenak di alam tatkala anak di usia itu... 

Minat tak agak-agak mak-mak kat luar tu? Ke Farah ajer ni? Ihiksss... Kalau minat dengan idea ni, jom kita buat sama-sama? ^_* 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Kraf Tapak Tangan & Tapak Kaki Bayi | Ash Bakal Diperlakukan... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, November 15, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

15 comments:

  1. wah mesti ash suka main-main benda ni..hehe

    ReplyDelete
  2. Comelnye gmbr tgn dan tapak kaki tu...sue pun suka..nnt boleh join buat kt ank jg..x sabar nk buat..

    ReplyDelete
  3. cumel.. lisa nak buat gak la.. hehe boleh tak ? :P

    ReplyDelete
  4. Comel aje bila buat benda ni. At least nanti ada juga kenangan waktu kecil. Hehe :D

    ReplyDelete
  5. wah. sweet sangat idea tue kak. comel je bila kite kenang bila dia da besar nnty..:D kim slm bby. hihi

    ReplyDelete
  6. Kak, buatlah handprint Ash banyak2 dalam satu lukisan, buat warna-warni. Nanti akk framekan, mesti cantik, :)

    ReplyDelete
  7. So sweeeeeett.. Mcm nk buat kt zahra je nti.. Hihihik

    ReplyDelete
  8. sha yang tak jadi mak pun minat tau... kalau sha buat album terus... sambil tulis ayat kenang-kenangan... wuaaaa dramatik yuolsss

    ReplyDelete
  9. Nanti nk buat I ada next baby...mcm best je kan..

    ReplyDelete
  10. Alo... faris n alisya dah besar dah... kena tunggu next baby la kalau nak buat cam ni.. hahaha

    ReplyDelete
  11. Bagus jugak idea nih ... Tak de harapan dah nak buat ... Dah terlepas ... Huhuhu ...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY