Home » , , , , , , , » Kalut Dan Serabut Cari "Remote" Astro Serta Telefon Nek Ma...

Kalut Dan Serabut Cari "Remote" Astro Serta Telefon Nek Ma...

Pada permulaan, dia menunjukkan muka "innocent"... 


Untuk yakinkan Mummy dia yang dia tak ada agenda tersembunyi untuk melakukan apa-apa. Eleh Ash... bukan Mummy tak tau...dan ini bukannya kali pertama... Mummy dah boleh baca pergerakkan Ash ok? Dan apa yang Ash sedang fikirkan... Hurmmm... tak apa... kita tengok apa pergerakkan Ash yang seterusnya...


Macam tulah gelagat dia... Dia ingat Mummy tak perhati gerak geri dan tindak tanduk dia gamaknya... Ha ha ha... Mummy ni perhati jer setiap pergerakkan dia... Akhirnya...


Di situlah "parking" nya "remote" Astro dan juga telefon Nek Ma... Masa mula-mula kejadian seumpama ini berlaku di dalam rumah... Tak jangka pun ini kerja anak teruna sorang ni... Ha ha ha... Kalut dan serabutlah kami mencari "remote" Astro serta telefon Nek Ma... rupa-rupanya elok tersorok di bawah "tv console"... Bila dikeluarkan dan sengaja diperhatikan... makanya terjawablah segala teka-teki... ha ha ha teka-tekilah sangatttt kan?

Memang kerja Ash punn... Sekarang dia suka main sorok-sorok... Segala bagai jenis barang dia sukalah sorok bawah mana-mana celah... Ha ha ha... Tapi dah tau dah kalau kehilangan tu... Cari jer kat bawah almari atau kabinet atau "tv console"... cari jer mesti jumpa... Al-maklumlah... dia kan minat mengeksplorasi celah-celah yang tidak terjangka sekarang ni...

Ash oh Ash... macam-macam nak asah IQ dan EQ Mummy ek? Muahahaha... Agak-agak lepas ni apa pulak lagi yer Ash? ^_*

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Kalut Dan Serabut Cari "Remote" Astro Serta Telefon Nek Ma..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, November 17, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

28 comments:

  1. Hi salam .Your son such an adorable kids.Klakar dia buat muka innocent tu.Moment ni memang akan lasting in your life dear..Enjoy this moment ya.Jemput dtg blog ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam and thank you... Alhamdulillah... dropped by to your place and thank you for dropping by here at Bubblynotes.Com...salam perkenalan yer...

      Delete
  2. hahaha...
    comey betul muka innocent boolat tu.
    buat2 comel ek nk cover.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, dia memang suka buat-buat comel nak cover... lepas tu tau-tau jer mummy dengan nek ma dah pening mencari barang...

      Delete
  3. Time mcm ni Mmg remote dgn hp selalu hilang.takde org lain dh yg sorok.tp fun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah macam main hide and seek dah pulak dear...he he he...

      Delete
  4. akk dh ubah font eh? hehe...

    hahaha ash..kesian nek ma n mummy sibuk mencari brg tersembunyi/ hilang

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah, dah ubah font... tak apa dear, sekarang dah tau dah taktik dia...

      Delete
  5. cantik pulak tersorok bawah tu..panjang akal ash ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah fizah, dia parking bukan main lagi benda tu...

      Delete
  6. Replies
    1. Alhamdulillah if it is really so...thank you darl...

      Delete
  7. Amboi ash...kalau sorok2 ni biasa keja si kembar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ash boleh geng dengan si kembar ni... ha ha ha...

      Delete
  8. Replies
    1. ha ha ha, comel ek sue? Alhamdulillah terima kasih, tapi yang pening mummy dia jugaklah...

      Delete
  9. Semakin membesar. Semakin cerdik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, moga-moga perkembangan yang baik itu berterusan hendaknya...

      Delete
  10. Haha... Dah pndai main sorok2... Hbis la... Hehe...

    Ni kes kedua remote control astro disorok anak..

    ReplyDelete
  11. hahah cute je Ash ni. nasib baik sembunyi bawah tv console je. kalay disembunyi dalam toilet mau nanges mummy hehehe

    ReplyDelete
  12. Anak-anak sekarang memang cerdik sungguh... comel la Ash :)

    ReplyDelete
  13. pandai Ash buat muka tak tahu..hehe..comel..

    ReplyDelete
  14. Cute la muka Ash tu, geram zumal tengok :)

    ReplyDelete
  15. ashhhhh...nape cute sgt wat muka innocent ni?? mmg boleh geng dgn zayyan la awak ni. zayyan pulak suka sorokkan brg2 kat bawah tilam playpen dia. kdg2 abg n kakak dah tgk tv, abis ntah mana diorg letak remote2 tu. pening mommy babah cari satu rumah. at the end, terselit dlm playpen adik dia. aduhai..anak2..

    ReplyDelete
  16. Haha..Ash dah pandai main sorok2 pulak...Good Job Ash...haha

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY