Home » , , , , , , , , , » Semakin Mischievious.. Semakin Macam2... Diam2 Buat Kerja Kat Dapur #2

Semakin Mischievious.. Semakin Macam2... Diam2 Buat Kerja Kat Dapur #2


Pernah update entri tentang Ash Diam2 Buat Kerja Kat Dapur ... Ini kira macam bahagian kedua lah pulak ni... Hu hu hu... Semakin hari semakin mischievious dan semakin macam2 yer??? Ada jer project dia... Kalau tak kat sini, kat sana... Kalau tak kat sana, kat sini... Kalau tak kat sana dan sini... kat sinun dia buat projek reka cipta dia... Haiyaaaa ini mudak kann??? Tapiii tak apalah, tengah explore tu... biarkan... jangan disekat, cumanya kalau membahayakan diri tu... dan mungkin terdapat risiko berlaku kemalangan... memang taklah nak dibiarkan... 

Ni apa pulak project Ash kali ni... Haaa... jangan ingat Mummy tak nampak ok??? Kalau tak macam mana nak jadi #mummyrazi kann??? Ihiks ihiks ihiks... Bila anak dah jadi hyperactive cenggini... Hurmm... memang harus terlebih observant adanya giteww... Ha ha ha... 

Apa kes dan apa cerita kali ni??? 


Tu haaa... peti ais tu... dah jadi sasaran dia dah...Kemain lagi... Taulah peti ais tu sejuk kan? Bila dibuka nyaman jer rasa ek??? Hu hu hu... 


He will find his own ways to open it... Berpusing nak betulkan posisi walker dia tu demi nak betulkan position supaya dapat tarik pintu peti ais tu. 


Dah dapat buka, fikir jap next step apa yang nak dibuat dan macam mana nak buat... Oh Ash... pengsan guling2 jap Mummy...


Akhirnya dengan bantuan Nek Ma dapat aiskrim dambaan hati... Amboii mulut tu baru baik dari thrush dan ulcer... Dah baik terus nak makan aiskrim ek??? Sikit jer tak boleh banyak2... Ash kecik lagi...

*Dan semalam jugak masa main tin chocolate dia berjaya buka tin tu, kopek kertas chovolste sendiri dan hisap chocolate... Memang tak boleh dibiarkan... Bahaya... at this age, Ash memang perlu pemerhatian rapi giteww...dan tak boleh silap sikit... Sebelum termelarat jadi apa2??? Baik extra careful kann??? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Semakin Mischievious.. Semakin Macam2... Diam2 Buat Kerja Kat Dapur #2, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, October 6, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

12 comments:

  1. Amboi2 pandai cr makan sndiri ye
    alahai comell nye ash

    ReplyDelete
  2. Wah2...Ash...dah baik dari sakit macam2 skill dapat ye..Good job Ash..bagi mommy exercise lebih sikit..hehehe^^

    ReplyDelete
  3. Aktifnya si Ash dah. Siap reti bukak peti sejuk dah. Tak terasa dia dah besar kan. Hehe...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum farah....semakin aktif ash yer....

    ReplyDelete
  5. ash makin aktif. comel pulak kereta dia tu. first time nengok kereta camni. budak besar macam ni mmg perlu ada pantauan.

    ReplyDelete
  6. heheheh...comel jer anak buah mama long ni....itu tandanya ash bijak..tp still kena pantau...kan...

    ReplyDelete
  7. ni zaman noty ash yang jadikan mummy dia penat..best tau time ni..asyik bekerjar jek.

    ReplyDelete
  8. freezer pulak jadi sasaran Ash..lepas ni kalau ke freezer mesti nak ice cream tu..hihi

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia