Home » , , , , , , , , , » Saya Tak Ada Camera 360 & Segala Bagai Yang Sewaktu Dengannya...

Saya Tak Ada Camera 360 & Segala Bagai Yang Sewaktu Dengannya...


Entah kenapa kepala gila2 nak update entri tentang ni pulak... Well bukan entri nak riak, nak gebang atau nak perasan gorgeous yer uolss... sila jangan kecam I pleaseeee??? I am just a normal human being yang mana sekali sekala perlu melepaskan luahan rasa hati jugak... bukannya robot ciptaan yang tak ada hati perasaan atau seorang manusia yang ibarat zombie tak ada fikiran atau naluri untuk rasa apa2... Ho ho ho... Oh ya, sebelum tu... ini betul2 perkara yang terlintas dalam kotak pemikiran dan tak ada kena mengena dengan sesiapa pun or do i need to explain to anyone ok??? So don't get me wrong... Cuma mumbling sendiri jer... ha ha ha... iolss kan suka mengomel...

Not once not twice sentiasa ada individu2 yang mempersoalkan tentang my facial appearance in pictures that either I snap or others... hurmm... and it's quite often orang mengatakan iolss menggunakan apps di semakphone untuk edit gambau2 iolss... namely Camera 360 as example... Hik hik hik... Iolss ok jer uolss... tak sentap punnn... Telan jer and let it be... cause for me it is very simple... biarlah orang nak kata apa pun, pandangan masing2 pendapat masing2... tak jadi kudis pun pada iolss... ^_^... paling2 tinggi iolss akan suggest supaya jumpa iolss face to face dan lihat sendiri or belek sendiri wajah rupa iolss in real life... 

I'm a normal person yang ada flaws jugak... I do have eye bags like you do, I do once in a blue moon got pimples, I do sometimes looks "weird"... muahahaha... and lillahitaala ... I DO NOT HAVE ANY 360 OR ANY OTHER BEAUTY APPS BEING INSTALLED IN MY SMARTPHONE NOR ANYWHERE... PHOTOSHOP LAGILAH TAK ADO... AT LEAST FOR THE LAST TIME AND UNTIL THIS TIME BEING...uolss rasa banyak sangat ke masa seorang ibu, seorang pekerja, seorang blogger, seorang anak, seorang isteri untuk duduk menghadap semakphone or tablet lama2 dan edit gambar2 yang melahar dalam simpanan iolss??? Yang ada meh tengok sama2... 


Itu jer lah yang ada... all for blog and Instagram purposes only... ^_^... If tak percaya sangat... you are always welcome to rampage my semakphone and tablet at anytime peeps... Iolss bagi kebenaran if uolss rasa itu appropriate to be done in order untuk puaskan hati... He he he... And if you see the photo editor apps... itulah yang iolss gunakan untuk tukarkan gambar kepada HD pics, edits the lightings dan conteng2 atas gambar like I did above... my best companion so far for blog and Instagram pictures improvement... And it doesn't have any beautifier functions for face in it ok???



And this is my naked face without any cosmetics on it... hurmm...

To me 360 and any other beautifier apps couldn't do much... what's the purpose of having beautifully glowing gorgeous pictures meanwhile in person we are not what we seems on pics??? Kalau boleh nak selalu dan sentiasalah kelihatan seperti mana yang kita ingin kelihatan kann??? ^_*... So I do not believe on apps... I believe on air wudhu', proper skin care, good supplements and good cosmetics. 

Source Extracted from Google 
And these are my BFF for my face... Itu sahaja what I did all these while... Dari dulu hingga sekarang... And I am very particular in my selections of base. Cosmetics bases memainkan peranan yang penting dalam tata rias bagi iolss... 

Looks good, looks young, looks pretty, looks gorgeous, looks charming, an impersonator, looks impressive, looks glowing and presentable are the dreams of every ladies in the world!!!



Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Saya Tak Ada Camera 360 & Segala Bagai Yang Sewaktu Dengannya..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, October 13, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

23 comments:

  1. Syukurla kan sis d kuriakn wajah yg flawless

    ReplyDelete
  2. gebu la akak ni, sebab tu ada orang jeles :D hehe

    ReplyDelete
  3. Hehehe cantik semulajadi ..........Terbaik la Farah ..Tak yah nak edit2 sangat la kan ...SEMULAJADI ITU TERBAIK !!!!

    ReplyDelete
  4. kak farrah cantekk natural da...
    xyah nk 360 da pon kan

    ReplyDelete
  5. Nampak smooth la kulit kak farah. ain memang tak pandai langsung pakai base.tepek bedak baby je.hehe

    ReplyDelete
  6. Assalam Farrah. Lama tak komen kat sini. Dok baca dan tgk photo Farrah kat blog n insta je. :) Well... rasanya kita tak boleh nak tutup mulut org mengata... sampai kiamat pun! Thats y u need to BO LAYAN jer laa setengah or in my case mostly 90% kot "kata-kata" mrk ni. Gambar ke, wajah ke, body ke, kalau PERFECT pun belum tentu org tak mengata!! ye x..hehe So Farah, just be yourself. Tak perlu lah nak cantikkan wajah, body ke semata mata utk buat org "SUKA" kita. Sbb kecantikan yg asli adalah dari dalaman - DIRI KITA SENDIRI.

    ReplyDelete
  7. Okay tergoda tengok BFF tu (^_^*)

    ReplyDelete
  8. Salam singgah pagi Farah...bersyukur dengan kurnian dariNya..

    ReplyDelete
  9. Setuju dgn Farah
    Bersyukur dengan kurniaan Allah
    Jaga dengan baik dengan pemilihan produk penjagaan kulit yang betul

    ReplyDelete
  10. sy pn xde install camera 360 tuh

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah syukur ada kulit yang cantik..

    ReplyDelete
  12. #klikklikiklannuffnang,jangankasimandul

    ReplyDelete
  13. Farah natural cantik, alhamdulillah. ^^

    ReplyDelete
  14. wah.. patutla so cantik.. eheheh...

    ReplyDelete
  15. akak dah cantik semulajadi..tak payah guna apps semua..hehe

    ReplyDelete
  16. yeahhhh. apa guna edit berlayer2, tapi dedepan tak lawa. adehh

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia