Home » , , , , , , , , , , » Permainan Merasa Masam, Masin, Manis, Pahit...

Permainan Merasa Masam, Masin, Manis, Pahit...


Hujung minggu kali ini diputuskan untuk tidak keluar ke mana-mana... Buat masa sekaranglah kan? Sekurang-kurangnya... Hew hew hew... Petang nanti tak pasti lagi... Tapi pagi ni bermalas-malasan di rumah sekejap, fikir nak masak apa, rumah dah kemas malam tadi, lantai dah mop, bilik air dah basuh... hurmmm... perabot dah beralih tempat... dan sekarang ni baru jer lepas lakukan satu aktiviti ringkas dengan Ash. 

Haippp... tu memang bekas untuk bancuh warna air... tapiii bukan yang dah pakai punya ok? Baru beli cukup bulan lepas dan baru berkesempatan buat hari ni. Tak adalah nak pakai yang dah pernah pakai kan? Bahan kimia tu... berbahaya untuk kesihatan bayi... ^_^... Ini semua idea yang timbul lepas baca laman web keibubapaan hari tu... 

Sumber dari Google
Saja bermain-main dengan deria rasa Ash... bahan-bahan Farah gunakan dari buah, sayur, sauces, dressings yang tak pedas... macam tomato, mayonaise, mustards... ha ha ha... tapi tak adalah bagi suap banyak-banyak... letak di tengah-tengah lidah dia secuit kecik. Bagi dia sensitif dengan deria rasa dan juga kepelbagaian rasa yang ada. Kalau banyak-banyak sangat tu mengundang namanya uolss... Bergelodak pulak perut anak karang... Tak pasal-pasal sakit perut anak tu karang...

Seronok jugak tengok reaksi kepelbagaian mimik muka Ash... Ha ha ha... Ni nak kata dera ke? Mendidik ni? Mendidiklah kan? Harus... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Permainan Merasa Masam, Masin, Manis, Pahit..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, October 26, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

27 comments:

  1. bgsnye sis..sy xpnh tpkir pn nk bt xtvt ni..hehe.gud!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan terbaca di laman web parenting hari tu... jadi cuba aplikasikan untuk Ash...

      Delete
  2. rajinnya mama ash ni buat permainan.. hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari tak ada apa nak buat...kita layan anaklah...hik hik hik...

      Delete
  3. Bagus ni merangsang deria rasa bayi :)

    ReplyDelete
  4. Idea baru ni elok juga kan..mcm mnala mimik muka ash tu msti comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, tergelak-gelak mummy dia tengok mimik muka dia, especially part masam, bila part pahit dia menangis...sian dia...cepat-cepat bagi minum air...

      Delete
  5. Sambil2 tu boleh snap gambar ekspresi muka Aah. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sempat nak snap IM...ha ha ha...dok kalut berperang dengan dia...

      Delete
  6. cam best jer..mesti lwak klau mkn bnda masam, suka usik budak2 bgi limau..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekspresi muka masa rasa masam tu... tak menahan tengoknya... haiyaaa... I should snap the pics sebenarnya...tapi kalut dengan dia...

      Delete
  7. wah, bestnya aktiviti yang ni!!!!! tunjuk sikit muka Ash bila dia makan semua makanan tu kak. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok, next when I do it again I will show ek?

      Delete
  8. Replies
    1. tak per za, kumpul-kumpul ilmu dulu yer... he he he...

      Delete
  9. Terbayang mimik muka Ash bila merasa yg masam tu ... mesti comel :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, mia aku lupa nak snap boleh tak? next aku snap dan bagi korang tengok...ha ha ha...

      Delete
  10. suka tengok video bila mak2 test bagi anak makan lemon.... comeyyyy sangat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah kan sha...comel sesangat...hik hik hik...

      Delete
  11. gud for ash untuk psikomoto dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba sebaik mungkin melatih mana yang termampu...

      Delete
  12. Good idea ni...bagi expose skit erk

    ReplyDelete
  13. Rajin sunguh dok test ank dia nih.. Hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia