Home » , , , , , , , , , » Perlaksanaan Jalan Sehala Di Petaling Jaya... I Is Lewat Pagi Ni...

Perlaksanaan Jalan Sehala Di Petaling Jaya... I Is Lewat Pagi Ni...

Source Extracted from Google

Untuk makluman, Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) telahpun melaksanakan sistem jalan sehala yang melibatkan Jalan Sultan, Jalan Barat, Jalan Utara, Jalan Timur dan Jalan Yong Shook Lin, berkuatkuasa mulai 12 Oktober 2014.

Para pengguna jalan raya di kawasan Petaling Jaya dinasihatkan untuk mengikuti arus jalan yang betul. Sebarang pertanyaan dan keterangan lanjut uolss boleh melayari laman web rasmi MBPJ or else hubungi talian 03 - 7958 4221.

Haaaa kannn...dah macam nak buat liputan berita dah iolss ni uolss... Gitewlah kisahnya pagi tadiii...super duper massive traffic congestion..Mula2 dok tertanya2 jugak kenapalah stranded sampai macam ni sekali uolss... padahal, timing dah ngam2 dan cantik2 jer untuk reach office as usual...Rerupanya semua jalan laluan iolss dah jadi one way... one way or another, i'm gonna  find ya, i'm gonna getcha getcha getcha getcha...one way or another i'm gonna win ya, i'm gonna getcha getcha getcha getcha... #oopss ternyanyi pulak iolss uolss...muahahaha...

Kalau sesak kat Federal Highway tu memang dah biasa dah lah kann...tapi ini extraordinary sesak... bermati2an ingatkan ada accident teruk ke apa ke... oklah...plus yang menyumbang ada kereta rosak di bahu jalan bila orang2 yang lain sibuk nak menyaksikan jugak... hu hu hu... standard kann??? Sebab tu kat radio selalu pesan...terutamanya pernah dengar 2-3 kali Jay Hot.FM pesan... sila teruskan perjalanan seperti biasa daripada menyaksikan kerosakkan atau kemalangan kereta bagi melancarkan lalu lintas giteww...Ha ha ha... Tapi betullah kann???

Effective semalam, tapi hari ni first day of work baru nampak impak-nya kot... Tak taulah kalau baru2 lagi memang macam ni... sebab semua orang baru nak divert jalan baru kann??? Then dah lama2 ok... tak apalah, nak buat macam mana, telan jer lah... kita tengok jerlah macam mana nanti...sebab katanya... perlaksanaan jalan sehala ni adalah bagi melancarkan serta mengurangkan kesesakan lalu lintas di pusat bandar di Petaling Jaya dan dengar2 katanya penduduk Petaling happy...

Menurut sumber di SINI... rata2 penduduk yang ditemui berpuas hati dengan pelaksanaan jalan sehala tersebut yang bakal melancarkan aliran trafik dari semua arah termasuk dari Jalan Klang Lama - Jalan Gasing - Jalan Templer, Taman Paramount dan Persimpangan Rothman-Jalan Universiti. Kalau nak baca cerita selanjutnya silalah ke link sumber tu yer...takkan akak nak copy paste semua2 tu... nanti jadi super duper triple panjang lebar pulak entri akak uolss...Dahlah akak memang jenis buat entri panjang lebar... Hik hik hik hik... 

Sudahnya...akak kelewatan hari ni uolss...cheesekut betullah...dah tak santekkk this month punya attendance...ada merah satu... ha ha ha... mesti stress Pink Panther tu akak kelewatan hari ni... dia mana boleh iolss lewat sikit pun... 8.30 am tak nampak batang hidung dia dah What's App tanya kat mana uols...walaupunnnn working hour as per stipulated dalam letter of offer is 9.00 am till 5.30 pm... Habih nak buek camno...bukan iolss sengaja kan kan kan??? Hik hik hik... See how tomorrow... Teruk lagi ke tak jalan...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Perlaksanaan Jalan Sehala Di Petaling Jaya... I Is Lewat Pagi Ni... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, October 13, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

9 comments:

  1. Nanti ABM belanja ciskek yea, huhuhuhuhuhu *tetibe*

    ReplyDelete
  2. sabar yer farah...harap2 esok farah sampai awal...

    ReplyDelete
  3. salam sis.. rayau-rayau kat sini.. lama tak menjengah.. maaf lah sibuk sgt akhir2 ni

    ReplyDelete
  4. Bertabahlah. Mg esok boleh smp on time.^^

    ReplyDelete
  5. Hari2 sis hadapi jammed...hrp2 lps ni OK la

    ReplyDelete
  6. Salam singgah sini Farah..semoga esok2 dah tak jammed yer Farah dan semoga di permudahkan...

    ReplyDelete
  7. jalan kat PJ banyak sehala. lalu jugak haritu. dia tgh odw nak buat jalan baru. akk kena gerak awal lah ni.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia