Home » , , , , , , » Merajuk 2 Hari!!!

Merajuk 2 Hari!!!


Pembuka cerita pagi ini... Cerita minggu lepas yang baru digarap pagi ni... Muahahaha... Garaplah sangattt kan? 

Ash dah pandai merajuk! Ini semua gara-gara tablet... Ha ha ha... Nasiblah dengan Mummy tidak bermaksud tidak! Merentanlah, tunjuk perasaanlah macam mana sekalipun... tidak tetap bermaksud tidak... Tapi tak adalah dibiarkan macam tu ajer dia menangis... Pujuk tetap pujuk... Alihkan perhatian dia pada perkara lain. 

Apa kes Ash merajuk sampai 2 hari? Sebab malam Jumaat hari Khamis hari tu, cukup 10 minit... Farah dengan perlahan-lahan tarik tablet dari tangan dia dan simpan. Bateri dah kaput dan sengaja tak charge cukup 10 minit... logo Samsung keluar dan tablet tertutup dengan sendirinya. Apa lagi kan? La la la la... 

Alihkan perhatian dengan dukung dia dan bawak ambil angin kat depan rumah jap. Ingatkan ok... sebab dah diam dan senyum dan boleh gurau. Tapiiii... muahahha... rupanya dia layan tak layan jer dengan Mummy dia. Sampaikan tak nak cium. 2 hari ko! Hamik! Ha ha ha padan muka... anak merajuk! Ooo macam ni yer gaya Ash merajuk... Ekekeke... Ikut perangai siapalah ni? Tapi rasa-rasanya macam kombinasi kedua-dua Abah Ash dan Mummy Ash. Sebab kami kalau merajuk sesama sendiri memang makan hari. Ha ha ha, manja tak? Gedik tak? Ke meluat? Nyampah tau! Dah 2 tahun lebih sama jer coraknya tak berubah-rubah. La ni turun ke anak pulak. Ho ho ho.... 

Nak tau bila dia mula cium Mummy dia balik? Ha ha ha, tak nak tau pun tetap nak cerita jugak! ... ^_^... Dia mula cium lepas bawak dia pergi Hipopo... nampak tak permainannya di situ? Sikit-sikit Farah dah boleh baca karakter Ash ni... Bagaimana pembawakan dan personaliti dia pada masa kini dan mungkin jugak akan datang... Muahahaha...

*Bahaya ni... sok sok kalau dah besar kalau merajuk mau dia tak nak bercakap ni... kui kui kui... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Merajuk 2 Hari!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, October 21, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

20 comments:

  1. Oo..dah pandai merajuk yer hero mummy..hihi..

    Jenuh pujuk la nanti farah..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu lah kak... iolss is tiba-tiba macam.. muahahahaha... kuat merajuk rupanya dia...

      Delete
  2. amboi...kcik2 dh pndai mrajuk...geget pipi tu kang

    ReplyDelete
  3. Hahaha..kelaka la farah..amboi Ash, bkn main awak ye..shian mommy awak tau^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah sue bila fikir-fikir balik memang kelakar...

      Delete
  4. Pergi ke Hipopo tu memang nampak Ash enjoy sangat itu yg dah kata terima kasih belum pandai dia buang merajuk tu cium mummy:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yang cair jadinya kakzakie... hu hu hu...

      Delete
  5. dah pandai merajuk ehhhh ash ni..alololo comey lahh hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, merajuk pandai, tunjuk aksi malu pun pandai...

      Delete
  6. majuk saje je tu nak suh mummy pujuk...nak attention gitew hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ash ni memang terlebih-lebih attention... hu hu hu...

      Delete
  7. Salam singgah sini Farah...Ash dah pandai merajuk kat emak dia...hehe...harap besar nanti tak kuatlah merajuk Ash ya Farah...tapi comel juga Ash merajuk ni...hehe...

    ReplyDelete
  8. Alaalala comelnya dia merajuk..Aida pon since Aqil dah tak galakkan Medina atau anak2 yang lain guna tablet..not gud for them actually..kesian Aqil..ketagih tau tablet ni..

    ReplyDelete
  9. Amboi ash...apa brg hero merajuk ni...esok2 dia lak cpt merajuk dr gepren kan...

    ReplyDelete
  10. amboi Ash coel ni..dah pandai merajuk yer..bertambah2 comel

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY