Home » , , , , » Makan Besar Sempena AidilAdha di Kayu Manis Seafood Restaurant...

Makan Besar Sempena AidilAdha di Kayu Manis Seafood Restaurant...


Dah gaya macam makan besar sempena Chinese New Year jer dah weolls 2 beranak ni tau... Ha ha ha, AidilAdha pun ada makan besar jugak... Nak buat macam mana, keturunan weolls ada melekat2 Chinese jugak... cuma muka weollss 2 beranak jer tak ada muka Chinese... Kalau Atuk Ash, muka Chinese kot??? 

Ini semalam petang punya cerita... Ash & Mummy menghabiskan petang kami dengan meronda2 di kawasan taman perumahan dan akhirnya tersesat sampai ke Bukit Jelutong uolss. Muahahaha... Nak cerita semalam tapi tak dapek sobab eh... #celcom macam mintak nyawa jer uolss... semput habisss... nak load satu gambar pun bertahun... errr... ulang2 ayat sebab entri sebelum ni pun mengomel benda yang sama jugak. 

Bila dah tersesat di Bukit Jelutong tu... disebabkan Mummy dia tak lunch lagi kecuali Ash dah tibai homemade mushroom soup dengan roti yang direndamkan specially untuk dia tu... Tiba2 terasa nak makan... Muahahaha... Lapar pulak... Makanya weollss singgah di Kayu Manis Seafood Restaurant, Bukit Jelutong. Ok, share sikit environment dalam tu... 


Teruja anak teruna iolss tengok fish berenang2 dan crab dalam aquarium #ehhh tank #ehhh aquarium... Ha ha ha, kot suka uolss lah mana yang lebih senang kepada pemahaman masing2... Senang sikit nak layan dia kat sini...Sebab ada attraction... Hurmm tapi tulah... Dia tetap menangis bila orang datang dekat dia dan errr... I am not sure whether it's the right words or not... Orang dok keep on tegur Ash... Penat Mummy dia beramah mesra tau... nasib baik I is murah dengan senyuman uolss... Ha ha ha... 


Ini makanan kami!!! Gaya dah macam 6-8 orang makan kann??? Ha ha ha... Masa ikan kerapu sour sweet tu sampai... terperanjat iolss tau... Rasa masa pilih ikan dalam aquarium tu, masa ikan tu tengah berenang2... macam kecik jer??? Muahahaha... Sekali hamik ko gedabak yang datang... #oopss no rice kononnya... tapi lunch kena makan nasi jugak... malam jer iolss puasa... Yong Chow Crabmeat namanya... bukan iolss makan sorang... tapi share dengan Ash... ha ha ha... memang pilih yang tak pedas... butter prawn haruslah ada uolss... mengancam jiwa tu... 

Tapi iolss ni tak adalah makan sorang macam membela saka atau jin uolss... berbumbung2 gitew... hu hu hu... Tengok food yang banyak tu... Boleh pengsan dan tiba2 rasa senak perut pulak... Dah dihidangkan sebegitu... ambik rasa jer lah setiap satu menu giteww... ^_*... Dan memang tak habis pun... Lantaklah orang nak kecam ke apa ke... Lauk pauk tu semua tapau balik... ngeee.... makan sikit jer... Makan bergelut dengan kerenah Ash... sebab nak tidur kann??? Tantrum-lah sikit dia... Tapi kalau tak bergelut pun, tetap tak habis sebab portion walaupun small serving tetap large...Terbayang pulak tiba2 mana Iqram Dinzly letak perut dia masa review food kat Kayu Manis Seafood Restaurant ni... hik hik hik... banyak tu nak makan... 

Tapau-lah kann??? Jadinya malam tak payah masak semalam... he he he... 

Source Extracted from Google
Tertarik tak uolss nak mencuba??? If tertarik... meh iolss kongsi details alamat Kayu Manis Seafood Restaurant ni...

Kayu Manis Seafood Restaurant

31, Jalan Pelapik B U8/B
Bukit Jelutong
40150 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan

Tel: 03 - 7846 8031
Faks: 03 - 7843 0665


Truly One of the Best Chinese Muslim Restaurant
Makan Ketam 
Live Fish. Live Seafood. Live People

*Overall rating??? 10/10 kot... bukan bodek... tapi dari pengalaman sebenar...ho ho ho... Definitely, will come back giteww kaedahnya... Price range??? xxx.xx... Faham kann??? Bergantung kepada apa yang uolss makan dan berat timbangannya... tapi yang tak xxx.xx pun ada... xx.xx... ikutlah uolss nak makan apa kann??? Once a while self-reward katanya uolss.... Hu hu hu... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Makan Besar Sempena AidilAdha di Kayu Manis Seafood Restaurant..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, October 5, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

11 comments:

  1. Nmpk sedap semua mknn yg farah ambik. Bole try mkn di sini nnt...^^

    ReplyDelete
  2. wah2xx.....Ni mmg mkn besar..hihihihihih...salam aidiladha kak

    ReplyDelete
  3. Wahhh seronoknya mkn besar..menu sedap2 tu

    ReplyDelete
  4. seronok makan besar.. :)
    Selamat hari raya!

    ReplyDelete
  5. huihh...................terliur tengok... :)

    http://seronoknyermelukis.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. ooo nampak menyelerakan je akak farahh...
    untungla
    hehehe

    ReplyDelete
  7. Salam Aidil Adha Farah...Wah memang makan besar ni...

    ReplyDelete
  8. bila nak bawak akak makan kat sini....amboi,....makan besar kan....lupa kat akak dah...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY