Home » , , , , , , , , , , , , , » #jovianista | Glitz & Glam Hi Tea Session With Jovian Mandagie!!!

#jovianista | Glitz & Glam Hi Tea Session With Jovian Mandagie!!!


Date: 11th October 2014
Venue: INTEKMA Resort & Convention Centre, Shah Alam
Time: 2.00 pm - 6.00 pm
Event: #jovianista | Glitz & Glam Hi Tea Session With Jovian Mandagie

First & foremost, terima kasih diucapkan kepada main sponsor event ini iaitu Pn. Normey... bos besar MyBeautyHerbs di atas kesudian untuk menyelitkan iolss ke event #jovianista yang pertama kalinya dianjurkan ini.... Bagai pucuk dicita ulam mendatang uolss...sebab sememangnya iolss adalah seorang peminat yang boleh dikatakan tegar jugak ke atas design2 baju2 diva Jovian Mandagie selama ini...Apa lagi melonjak2lah kegembiraan di dalam hati yang tidak dapat diungkapkan bila berpeluang untuk bertemu muka dan menghabiskan sepetang bersama Jovian Mandagie uolss... Ha ha ha...Over kannn??? To be honest...tak pernah terfikir dan tak pernah terlintas untuk bertemu dengan Mr. Jovian secara in person dan iolss cuma peminat pakaian2 Jovian Mandagie dari kejauhan saja giteww... Hua hua hua... Tapi bila diberikan peluang seumpama ini... iolss sangat bersyukur dan berterima kasih.... Weee weee weee weeee.... Dapat jumpa Mr. Jovian Mandagie!!! ^_^...ngeee...abaikan ke-over-ran iolss ini uolss... Dush dush dush... I'm just a normal human being and I do get excited and over some of the times...As I previoulsy mentioned in my previous entry... I do have flaws peeps...So just bare it with me, and if you can't bare it, you are as always most welcome to X button at the top of the right hand corner side on your browser... ^_* wink wink wink...


"Over the years I have learned that what is important in a dress is the woman who is wearing it." - favourite Jovian's quote from one of his idol's Yves Saint Lauren

Sukalah kiranya iolss berkongsi sedikit profile Jovian Mandagie dengan uolss yer...

Nama Penuh
Jovian Rayke Mandagie / Mohd. Ridhwan

Wife
Nina Ismail Sabri 

Asal
Indonesia tetapi dibesarkan di Kuala Lumpur

Umur
27 tahun

Tarikh Lahir
6 Jun 1986

Hobi
Membaca

Kelulusan
Ijazah Sarjana Muda Fesyen dan Peruncitan, Universiti Lim Kok Wing

Kerjaya
Designer of course dan pemilik Butik Jovian Flagship Store  

Pencapaian
*Pereka Fesyen Terbaik 2013, Mercedes Benz Stylo Grand Prix
* Usahasama dengan pelakon Lisa Surihani untuk koleksi Lebaran 2013 Jovian Flagship Store
*Pereka fesyen pertama mengetengahkan pakaian sedia dipakai menerusi jualan dalam talian Zalora

Idola
Pereka Valentino dan Lee Alexander McQueen


So what's with #jovianista #jovianistaclub and the event itself sebenarnya??? Ok uolss...event ni adalah merupakan gathering pertama ...the first ever Jovian Mandagie Fan Club gathering... semua yang hadir adalah merupakan peminat rekaan2 fesyen Jovian Mandagie dan supporter kepada Jovian Mandagie. And what I could tell you, it is really happening and more will come after this... Thanks to Pn. Anum and the committee for making it a reality. Sebagai #jovianista haruslah sama2 suka dan teruja kann??? Lebih2 lagi bila Mr. Jovian sendiri suggested that after this buat #jovianista holiday trip ke??? Marvellous... 


Inilah di antara mereka2 yang hadir termasuk diri ini ke Glitz & Glam Hi Tea Session with Jovian Mandagie uolss... banyak aktiviti2 yang telah dilaksanakan ketika event ini antaranya... lucky draw, fashion show, quizzes and doll me up!!! he he he... 




Ini adalah acara atau games doll me up di mana, Mr. Jovian Mandagie and Ms. Nina Mandagie dipecahkan kepada 2 kumpulan terdapat 5 orang #jovianista di dalam kumpulan masing2 yang mengalas tanggungjawab untuk design pakaian dari tissues rolls...kena design-kan dan pakaikan untuk mereka berdua...and guess who wins??? Of courselah the sweet wifey Ms. Nina Mandagie uolss... awesome!!!

Dan bila menyentuh tentang lucky draw... Ada sesuatu yang iolss nak kongsi kegembiraan dengan uolss...


Ok sebelum tu buat pose gediks dulu uolss... hu hu hu... once a while fefeeling princess gitewww... Kata Sally... Princess Yelsaa...not Princess Elsa...ha ha ha...


Alhamdulillah, syukran Ya Allah... 02227 was my lucky number for the day bila Mr. Jovian Mandagie telah pick up the number semasa berlangsungnya the Grand Lucky Draw Prize... ^_^... Apa yang iolss dapat??? Voucher Lazada bernilai RM 100.00, a piece of Jovian Mandagie signature bracelet dan juga Pandora that worth RM 300.00 uolss... Thank you, thank you... ^_^ Ngee... And oh yes, of course gembira bila bracelets collections bertambah kannn??? Pandora plus one...siapa tak happy oiiii... Hu hu hu... Thanks Pn. Normey, Sally and Aqilah...and of course thanks Pn. Anum, jovianista committee and Mr. Jovian... *_^


Nampak giteww...dah dapat terus pakai hamik gambar uolss... thankful for it anyway... Oklah stop "bragging" bout it kann??? Kita layan gambar2 lain lagi uolss... 

Ho ho ho, gambar makanan uolss makanan...ini memang penting sebab perut memang tengah lapar masa tu... wakakakaka... Dari pagi bangun settlekan rumah, settlekan Ash dan jadi chaffeur adik2... memang rushing... makanya memang tak sempat nak menelan apa2 sat ni ke pun... Terima kasih INTEKMA Resort and Convention Centre for the foodies!!!

Bersama MAIN SPONSOR for #jovianistaevents uolss...Pn. Normey from MyBeautyHerbs... Seorang yang jovial dan best... Memang happening Pn. Normey ni... Tiba2 nak cakap... I Love You Pn. Normey... #ehhh bolehlah kann??? Tak salah kann???
 


 Yang lain2nya gambar iolss selfie selfot... dan gambar dengan adik2... Sally dan Qila... 

Itulah ceritanya sibuk sangat nak Fefeeling Jadi Princess Jap Hari Tu... inilah cerita di sebaliknya... hew hew hew... 

*Pandora dah bagi ukuran kat Pn. Anum... tunggu Pn. Anum order dan Pandora sampai...thanks once again...ngeeee...Syukran Allah... Dan rasa2nya inilah antara salah satu event yang dipenuhi dengan gambar melahar di Bubblynotes uolss... However, I do really enjoy the evening and looking forward for more events with #jovianistaclub...

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel #jovianista | Glitz & Glam Hi Tea Session With Jovian Mandagie!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, October 13, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

25 comments:

  1. hoii...cepat gila update Yelsaaa...tunggu la... :P

    ReplyDelete
  2. wah wah wah.lucky girl nihhh! hehehe.happy je farah.nampak gigi penuh.hehehe

    ReplyDelete
  3. u look so lovely la sis hee love both jovian and his wife, nina. they're so adorable together :D

    ReplyDelete
  4. Tahniah farah...mmg cukup bertuah la menang lucky draw...
    Wow jovian is so young...baru 27yo. Muka matured la dia ni...

    ReplyDelete
  5. Wah..Bestnye dapat special invitation & menang bertuah dpt lucky draw..huhu..Sy tumpang happy jgk...kiki

    ReplyDelete
  6. Amboi seronok nampaknya. Untungla dapat voucher RM300 Pandora. I is jeles.
    Btw Jovian sangat muda lagi rupanya!

    ReplyDelete
  7. wow...sgt2 happening tgk pun best je event ni..
    tahniah...pandora tu mmg sesuai dgn baju prrincess :)

    ReplyDelete
  8. huhu.. ari tu dapat jemputan gak tpi x dpt pegi.. rasa rugi yg amat..

    ReplyDelete
  9. Big wowwww for you dear. Happening sangat ....pandora tu yang best tu hehee :D

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah rezeki akak gojes kita ni :)

    ReplyDelete
  11. aaa, bestnyaaa kak. hehe. kemain pwincess akak. hehe.

    tahniah sebab menangg! :)

    ReplyDelete
  12. best la dapat pergi kan.....bawak sally jer...akak xde pun....merajuk....

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY