Home » , , , , , , , » Huwaaaa... Tidurlah Ash!!!

Huwaaaa... Tidurlah Ash!!!

Sumber dari Google
Tersilap teknik pulak malam semalam (#ehhh... mana nak tau dia suka dan minat kan?)... Ha ha ha.... Adalah anak teruna seseorang tu... Anak siapa lagi? Kalau bukan anak Mummy kan? Ash lah... Tahan mata ooo... Lewat tidurnya malam semalam... Postpone jadual kerja rutin Mummy dia menghadap Bubblynotes sekejap. Semuanya gara-gara Man of Steel ni... Macam faham-faham dan tau-tau jer dia, cerita ni berkaitan dengan gelaran cuperboy dia yang memang sedari awal-awal lahir diberikan oleh salah seorang uncle blogger dia Shark.

Amatlah baik kelakuan sepanjang cerita ni ditayangkan... Huh... memang statik jer duduk, menonggeng, baring tengok cerita ni... Habis rindu seluruh celah-celah rumah sebab tuan kecik tak melawat kawasan... Ha ha ha... Dari pukul 10.00 malam sampai pukul 12.00 tengah malam... Tahan betul mata dia... 


Di kala kawan-kawan sebaya lain lena dibuai mimpi... Ash masih berjaga. Ha ha ha... Tengok TV tetap tengok... Tapi gaya mau ada... Duduk ala-ala pose nak bergambar... Yang Mummy dia sibuk tangkap gambar dia. Tapi memang dia tak hairanlah. Sibuk sangat menghayati Superman yang seolah-olah dia memang fokus sepenuhnya pada cerita tu... Huh... faham sangatlah tu... Lepas tu sekali sekala... angkat sebelah tangan ke depan dengan sebut "da da da"... Ha ha ha... Kekonon fefeeling dialah yang tengah terbang di udara dan angkasa lettew.


Gigih dia menunggu sampai cerita tu habis...Boleh jer nak guna kekerasan dengan tutup jer TV tu...Muahahaha... Tapi malam tadi tiba-tiba Mummy jadi terbaik hati pulak... Sekali sekala kaedahnya... Lepas habis cerita tu lebih kurang dalam pukul 12.00 tengah malam...Baru dia settle down...baring, tepuk tepuk sikit...akhirnya tidur... Farah pun dah tak tahan dah mata...Tidur sekali...Biasalah tidur berpeluk-pelukan anak beranak yang memang menjadi rutin kami... Hik hik hik...

*Jangan lepas ni dia dah dapat kaki, panjat sofa lepas tu main terjun tiruk sebab nak terbang macam Superman sudahlah... Hua hua hua... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Huwaaaa... Tidurlah Ash!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, October 29, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

34 comments:

  1. Alahai baby ash. Kecil2 dah pandai fokus. Good boy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah try distract macam-macam tapi dia tetap tak heran...

      Delete
  2. alahai comelnye dia.pndi sungguh tgk tv

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah tengok tv tu macam dah faham sangat jalan ceritanya...Kalau gaya macam ni, cepat matang ni...ihikss...

      Delete
  3. wahh...boleh statik je dok depan tv tengok citer tu ek..betul2 minat ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah penampakkan gaya macam betul-betul minat...

      Delete
  4. Replies
    1. tu sebab akak ambik gambar dia lya...sebab fokus sangat... hu hu hu...ralit jer...

      Delete
  5. Replies
    1. lepas habis Man of Steel baru dia tido...

      Delete
  6. Hihi.... dah pandai menghayati cerita ye Farah..
    Tengoklah mata dia tu memang nampak khusyuk benar:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak, tiba-tiba mak dia rasa nak pengsan tengok telatah dan kerenah dia...

      Delete
  7. huhu.. sacrifice....
    jemput join segmen ni..http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/10/9-awesome-blogs-of-month.html

    ReplyDelete
  8. Hahaha...Nmpk gaya macam bakal beraksi begitu...kiki..Haihhh..Comeynye awak Ash...Pipi tu nmpk mahal..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak nampak gayanya memang macam bakal beraksi ni...Hik hik hik...Pengsannn....

      Delete
  9. Jgn pula lepas ni Ash nak try terbang cam cuperman hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi aku rasa kan Mia macam ada potensi jer ni...

      Delete
  10. alololo comelnye Ash...tgk superman kene ada gaya jugak kan, macho gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kata metrosexual guy aunty sue...ha ha ha...

      Delete
  11. Tahannya mata dye.

    Di sini, saya nak perkenalkan sebuah kedai online yang wajib anda kunjungi terutamanya adik2 akak2 yang suka beli secara pukal atau agent2 dropship seluruh Malaysia ^_^

    http://angellovesoldier.blogspot.com/2014/10/esgesee-korean-fashion-online.html

    ReplyDelete
  12. Comellah Ash..tengok TV macam orang dewasa..fokus tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seriously babe, I pun jadi terkedu tengok anak I macam tu...errr...betul ke Ash macam ni...boleh? muahahaha...

      Delete
  13. Replies
    1. Alhamdulillah terima kasih, syukran Ya Allah...

      Delete
  14. Anak-anak memang fokus kalau tengok kartun, kadang-kadang kita pulak yang jadi risau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini bukan setakat kartun, tengok movie ni pun dah jadi macam ni dah... hu hu hu...

      Delete
  15. lepas ni x leh ajar dia tgok tv or tab selalu...dari sekarang kena ajar dik..kalau x sure x tido mommy nanti...

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum farah....boleh dia tahan mata x nak tido yer...tengok gambo tu mcm beria2 n faham jer Ash tengok cite tu..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY