Home » , , , » Bubblynotes.Com Kini Dilengkapi Dengan Penafian a.k.a. Disclaimer

Bubblynotes.Com Kini Dilengkapi Dengan Penafian a.k.a. Disclaimer


Akhirnya... atas kerajinan yang meluap2 secara tiba2... Selamat sudah penafian dipaparkan di Bubblynotes.Com uolss... Muahahaha... setelah bertahun2 lamanya... akhirnya hasrat tertunda itu menjadi realiti pulak hari ni... 

Apakah kepentingan penafian??? Kenapa pulak nak kena buat penafian bagai... hurmm... playsafe??? Hurmm tak boleh nak cakap jugak playsafe... tapi boleh jugak nak cakap playsafe... Ha ha ha ... pening uolss... 

Tapiii, secara dasarnya, amat bagus kalau setiap blog ada penafian ataupun disclaimer, sebab ianya sedikit sebanyak membantu melindungi penulis dan pemilik blog daripada hal2 berkaitan dengan guaman dan pendakwaan. Al-maklumlah, zaman sekarang ni semuanya " I See You In Court" giteww... Betul tak??? Betul kann??? Sedangkan kasut Nike yang dipakai bila si pemakai tergelincir pun orang boleh saman Nike... inikan pula blog uolss... Bukan tak ada kes2 sebelum ini... hurmm tapi belum pernah dengar lagi kes blogger saman blogger... tak taulah kot2 iolss tak pernah atau tau... tapi harap2nya tidaklah kann??? Hik hik hik... Peringatan eksklusif untuk diri sendiri... beringat sikit bila menaip tu... jangan ikut sedap tekak atau emosi jer...

Mewujudkan penafian taklah 100% sama macam ayat dalam buku law uolss... penafian boleh juga direka dengan memasukkan sedikit elemen2 yang menyeronokkan seolah2 weolls sedang membaca karangan budak sekolah,., ringkas serta padat. Tapi isi kandungan utama setiap perenggan mestilah tidak lari daripada tujuan asal penafian tersebut diwujudkan. Penafian diwujudkan melindunhi pemilik dan kandungan blog tersebut. 

Dan penafian ni tak perlu panjang lebar uolss cuma iollss ni jer... everything entri ke apa ke yang berbentuk penulisan memang panjang lebar semedang. Uhukss... that's me what??? My identity is entry yang panjang lebar ibarat thesis sampai orang tak larat nak baca dah uolss... Muahahaha... 

*Sebenarnya disclaimer iolss tu pendek jer tak adalah panjang mana... tapi saja tambah tentang  Akta Komunikasi & Multimedia tu... ^_^ ngee... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Bubblynotes.Com Kini Dilengkapi Dengan Penafian a.k.a. Disclaimer, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, October 12, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

17 comments:

  1. Bagus juga letakkan utk kebaikan masa depan jg.^^

    ReplyDelete
  2. Nanti nak letak jugaklah...mane tahu kan...ngee...

    ReplyDelete
  3. cik akak tak de lagi nieh...cepat2 kena buat juga nieh

    ReplyDelete
  4. wah.. bagus.. bagus.. utk kebaikkan.. ^_^

    maybe nanti Sue pun nak buat jugak la.. tengok dah banyak blog yg dah buat cenggini.. boleh jd rujukan tak?? ngeeee~~~

    ReplyDelete
  5. Memang terbaiklah sis.. Ada guna juga penafian ni sebenarnya kan?

    ReplyDelete
  6. nak buat jugak la..tapi tahap kerajinan tu terlalu menipis hahahhaa

    ReplyDelete
  7. Thanks for info.. mmg sebelum ini endah x endah je pasal penafiaan.. pasni kene letak la..

    ReplyDelete
  8. Elok juga mcm ni..lya msh prlu byk bljr lgi ilmu blog ni

    ReplyDelete
  9. Salam hujung minggu farah..

    Good move dear..

    ReplyDelete
  10. Kena letak supaya takde masalah nanti.

    ReplyDelete
  11. A'ah kan kak bagus letak penafian ini..saya pun letak di bahagian sidebar. hehehe. Nanti nak update balik lah siap dengan akta macam akak..hehe.

    ReplyDelete
  12. disclaimer memang penting supaya tiada fotokopi atau kopipes.....

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia