Home » , , , , , , , , , , » Bila Iman Firash Dah Tidur...

Bila Iman Firash Dah Tidur...


Bila Iman Firash dah tidur... barulah Mummy dia boleh buat kerja-kerja gunting menggunting ni... Kalau tidak... jangan harap dapat nak gunting... Sebab akan ada si pipi labuh yang tolong keronyokkan kertas tu. Muahahaha... Tak senang kerja jadinya... Biasalah ada anak kecik memang macam tu kan?

Gigih Mummy menggunting satu persatu label-label ni semua... Ada 120 keping label yang perlu digunting. Apa ni? Mungkin gambar tu tak jelas kan? Meh jelaskan sikit meh... mih mih mih mih mih... 


Inilah dia labelnya... ha ha ha... sila gelakkan Farah ok? Hasil dari seorang Mummy yang tak berapa nak berseni ni. Jadilah kan? Tapi nak buat apa ni? Sambutannya tak perlu diperjelaskan sebab dah terang lagi bersuluh tu... dan label ni adalah untuk goodies bag yang bakal diagihkan kepada anak-anak jiran tetangga, anak-anak rakan sekerja Abah Ash dan juga Mummy serta kawan-kawan Mummy yang ada anak-anak kecil. Semuanya akan diagihkan pada waktu bersesuaian yang telah ditetapkan. 

Niat ikhlas ingin memberi bukannya untuk menunjuk-nunjuk. Walaupun masih jauh di penghujung November 2014 nanti... disebabkan segala persediaan kerja-kerja penyediaan goodies bag ni Farah lakukan seorang diri secara manual gitew... makanya kita lakukan perlahan-lahan sedikit demi sedikit. Satu malam gunting sedikit, satu malam gunting sedikit. Hew hew hew. Kenapa nak susah payahkan diri buat semua ni? Sebab Farah memang minat buat kerja ni... ha ha ha... dan semestinya dah niat nak memberi walaupun tak seberapa. Asalkan niat ikhlas kan? Tak kiralah seberapa ke, tak seberapa ke, beberapa ke? Nawaitu kena ikhlas... 

Dah nak setahun anak Mummy yer? Kejapnya masa berlalu... Syukran Ya Allah di atas anugerah kegembiraan ini dan In Shaa Allah amanah ini akan dijaga dengan sebaiknya serta In Shaa Allah akan cuba sedaya upaya memenuhi hidupnya dengan kegembiraan serta kasih sayang yang tidak berbelah bagi supaya dia tidak merasa kekurangan dan merasakan hidup dia seperti anak-anak yang lain juga. 

*Tak sabar tunggu November tiba... Uweeee... sambutan berganda-ganda giteww... Malam ni bila dia tidur bakal sambung menggunting setakat mana yang termampu... DIY sahaja... Oklah tu kan? ^_^ Ngee...

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Bila Iman Firash Dah Tidur..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, October 24, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

42 comments:

  1. Replies
    1. tak apa eraz, there's always next time... #ehh bila nak course kat KL ni?

      Delete
  2. hewwww cepatnya.. rasa mcm baru je lagi u bagitau I yang u baru keluar labour room hihihi
    Happy birthday in advance Ashh.. amboi over makcik kau wish awal2 hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. i pun terasa baru semalam kot keluar dari labour room tu...ha ha ha...awal pun takpo... tak over punn....

      Delete
  3. yeay yeay...dh nk setahun dh....yeay yeay...mummy yg x sabar bkn Ash...hik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tulah tu zai, mummy yang over...bukannya Ash...hik hik hik...

      Delete
  4. Salam perkenalan sis... hapy bufday in advance adik iman :) jadi anak baik-baik yea

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan dear...In Shaa Allah I will.... ^_^

      Delete
  5. Replies
    1. In Shaa Allah, kalau ada rezeki pasti ada untuk Arfan... ^_^

      Delete
  6. Untung Ash..ada mummy mcm Farah..:)
    Siap sedia dari awal kan..senang tak kelam kabut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kak, thank you... Itulah satu-satunya harga yang paling berharga buat Farah kak... ^_^

      Delete
  7. wah, dah nak setahun dah.. sekejap jer kan.. chayok2 mummy, takpe janji puas ati dgn DIY ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kak alycia, cepat sungguh rasanya masa berlalu...

      Delete
  8. ash dah besar..cepat betul masa berlalu..nak sambut besday ash ea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sambut extravaganza mar, kecil-kecilan ajer...

      Delete
  9. comel je design tu kak..xsabar nak tengok birthdya party Ash :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, akak tak berseni nak design lebih-lebih fiza...tak dak birthday party...sambutan secara sederhana sahaja...

      Delete
  10. Penat lelah hasil DIY ni berbaloi2 tau. Esok Ash da besar bila mommy cerita kisah ni pasti Ash terharu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hopefully si pipi labuh tu terharulah kan?

      Delete
  11. sekejap sangat ni dah nak masuk setahun..

    ReplyDelete
  12. untung la lahir bulan November...eh? hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung untung memang untung... #ehhh....ha ha ha...

      Delete
  13. diy la best farah.. bole buat ape yg kita impikan.. cewahhh.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hi hi, jimat kos tapi tak berapa nak jimat tenaga... ada pro and cons kan?

      Delete
  14. wahhhh..bagus DIY ni, jimat kos walaupun penat skit tapi berbaloi2..
    jgn lupa jemput kita tau..hehehe..i pulak yg excited..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah kalau I buat, I tak lupa jemput ok?

      Delete
  15. darling...anak-anak ai semua ai start 4-5 bulan awal tau..hehe..sama la semua buat sendiri bagi kat taska so kene buat sikit-sikit..kalo tak masak nak buat semua.

    Oh by the way..msti party besar besaran ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak adalah darl, mana ada besar-besaran...biasa jer... ha ha ha, entah entah tak ada pun, just bagi goodies bag jer...

      Delete
  16. Gigih buat utk anak tersayang...good !, pcl n family x dpt join ...sori ye farah . Happy Birthday to Ash..moga jd anak soleh .

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak apalah PCL... thanks for the advance wish...

      Delete
  17. cptnye masa berlalu.. ash dah satu tahun.. cantik la design sis buat.. mmg kreatif..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkkk, cantik ke ni fiza? ha ha ha... main balun jer apa yang ada...

      Delete
  18. Comel akak. Ash dah nak masuk setahun, rasa cepat ja. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah IM dah nak masuk setahun dah dia...

      Delete
  19. design yang akak buat tu cantik. colourful

    ReplyDelete
  20. macam tu tak kreatif lagi..fuh lawa kot akak,,

    ReplyDelete
  21. Simple tpi smart la sis .wahh x sbr ni tgk even birtday ash

    ReplyDelete
  22. Wah.. Gigih mommy nya... Kejap je dh nk setahun..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY