Home » , , , , , , , , » 5 Jenis Teh Yang Membantu Dalam Proses "Slimming"!!!

5 Jenis Teh Yang Membantu Dalam Proses "Slimming"!!!

Source Extracted from Google
Hu hu hu, yang berisi nak slim, yang slim nak berisi...begitulah lumrah dunia... Ha ha ha... Akak??? Dah tentu2 nak slim uolss... Ihikss..tak slim pun tak apo, janji dapat maintain figure sebelum kahwin gitewww... Wakakakaka...Masalahnya dapat ke maintain??? Boo yah! Nak kata dapat maintain tu memang taklah 100% kann??? Tapi berusaha sedaya upaya ke arah itu uolss... Never give up katanya... 

Oklah terbaca di dalam satu artikel di SINI dan sukalah kiranya iolss nak kongsi dengan uolss semua...Ha ha ha, especially ladies mesti suka part2 slimming ni kann??? Baiklah, teh2 yang boleh membantu dalam proses "slimming" adalah... 

Source Extracted from Google
STAR ANISE TEA: PROMOTES DIGESTION
Star anise, kalau orang kita panggil bunga lawang kann??? Ha ha ha, gila ko bunga lawang pun tak kenal kann??? Teh ni boleh digunakan untuk merawat masalah digestion macam contohnya sakit perut, diarrhea, nausea, etc. Rendam teh ni selama 10 minit dalam boiling water, lepas tu minum perlahan2 dengan penuh bergaya uols... He he he... 

Source Extracted from Google
PEPPERMINT TEA: CONTROLS WHAT YOU EAT
Kalau uolss minat dengan peppermint tea ni, then try dan rotate dengan green tea sebab kedua2nya mempercepatkan proses penghadaman dan membantu weolls bakar kalori. Boleh tambah madu jugak kalau nak uolss...

Source Extracted from Google
GREEN TEA: BUILDS METABOLISM
Kajian mengatakan bahawa chemical EGCG yang dijumpai pada green tea mempercepatkan metabolisme badan dan sangat2 berkesan dalam membantu seseorang menghilangkan kilo2 extra dalam tubuh badan...ianya boleh membakar 70 kalori sehari... Green tea juga meningkatkan level antioxidant. Awet mudalah lah kann kalau dah antioxidant ni kann??? Nyummm... I loikee... 

Source Extracted from Google
ROSE TEA : PREVENTS CONSTIPATION
Ha ha ha...bagus ni, siapa2 yang ada masalah constipation ni eloklah amalkan Rose Tea uolss.... Membersihkan toksin dalam badan serta mencantikkan kulit kerana mengandungi vitamin A, B3, C, D dan E dan dikenali sebagai pencegah infection juga... serta membantu dalam penurunan berat badan.  

Source Extracted from Google
OOLONG TEA: GUARDS AGAINST OBESITY
Yang ni iolss tak berapa nak pasti sebab tak pernah pulak try kann... rasanya cari jer Oolong Tea ni, mesti ada punya kat market. Semi-fermented tea yang mempunyai kesan yang lebih kuat dari Green Tea. Gitewss... It promotes fat burning dan dikatakan membantu dalam mengurangkan kolestrol dan juga the concentration of fat in the body. Dicadangkan untuk minum 2 cawan sehari uolss... 

Ha ha ha, menarik kann??? Siapa2 yang nak selim melim tu, lepas ni jom sama2 cari teh2 dari jenis2 ni... Green tea tu dah selalu minum, teh teh lain yang tak biasa minum tu... apa kata try??? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel 5 Jenis Teh Yang Membantu Dalam Proses "Slimming"!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, October 2, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

18 comments:

  1. yang last sekali tu teh herba cina lah farah..hihi

    ReplyDelete
  2. Green Tea is my favourite ! Patutlah metabolism macam ape je. :D

    ReplyDelete
  3. memang suka minum teh. apa jenis pun takpe.

    ReplyDelete
  4. Waa.. zaza suka rose tea.. Wangi ja..

    ReplyDelete
  5. Zumal pun suka tips untuk slim... Hehe ^_^

    ReplyDelete
  6. green tea and rose tea tu sedap :)

    ReplyDelete
  7. peppermint saya tak blh . rasa mcm ubat gigi ... saya sgt suka green tea . lagilah klu minum selepas kuar dari peti sejuk . rasa nyaman jer kat tekak ...

    ReplyDelete
  8. suka minum teh suam suam..sekali minum memang fresh rasa..slimming lagi suka :)

    ReplyDelete
  9. hmm..teringin pulak nak try..tqvm sis..

    ReplyDelete
  10. heeee yang pasti teh semua tanpa gula
    hoyaiiii nanti boleh kurung da

    ReplyDelete
  11. Huh, terkejut akak baca Oolong Tea tadi, ingatkan ' ALONG TEA' hehe.
    Baru tau bunga lawang pun boleh utk kuruskan badan ya Farah. Nk try le + ngan kayu manis
    mesti sedap kan. Green tea akak dah cuba tapi xleh nak turun ke tekak lah pulak.
    Tqvm for info Farah.

    ReplyDelete
  12. nmpk gaya nk kena minum kerap2 la green tea kt umah tu.ni asik skip cmna nk kurus

    ReplyDelete
  13. anise tea mcm name anis dah..hahah... green tea sedap tapi kelat..huhu

    ReplyDelete
  14. Green tea akak suka...mild dan memang efek dia pantas. Tapi my alltime feveret is always Oolong tea. Oolong Tea ada berbagai2 jenis dan dari berbagai2 kualiti. The best so far akak consume ialah dari Taiwan. Tapi dek susahnya nak dapat dan mahal, maka akak belum kurus2 lagi dikk...hahahaha

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia