Home » , , , , , , , , » Tips Elak Tudung Rosak Disebabkan Pin!!!

Tips Elak Tudung Rosak Disebabkan Pin!!!


Source Extracted from Google

Pssst...psssttt...ni cerita orang2 perempuan jer tau... Ha ha ha... tapi lelaki kalau nak baca dan kongsi tips dengan pasangan apa salahnya kann??? Tak ada salah pun.... Tak ada dosa pun uolss... silalah baca kalau rajin...Muahahahaha... 


Setiap tudung atau shawl yang dipakai mesti tinggalkan kesan berlubang atau tertarik sebab pin yang dipakai kann??? If situation ni jadi pada tudung biasa maybe tak apa kot??? Tapi kalau kena kat tudung mahal uolss... huwwaaaaaa sakit pulak hati kita ni wak... ha ha ha...Worst come to worst ada sesetengah fabrik yang tak berkualiti tu akan terkoyak terus if continously pakai... Tu tak masuk part kesan tertarik benang atau terkena kuku sendiri ataupunnnn sebab anak2 kecik (if weolls ada anak kecik lahh....macam iolss memang ada anak kecik...ihiksss, tu semua orang pun tau ye tak??? ekekekeke)...

So macam mana nak selamatkan tudung2 weolls ni daripada rosak ladies??? Sayang ooo, mahal ke murah ke, tetap tudung atau shawl yang dibeli dengan hasil titik peluh sendiri ye tak...orang bagi lagilah...sentimental value tu... Hu hu hu... 

Oklah oklah... tak mo bebel panjang2... disebabkan iolss jumpa tips ni di SINI ...Sukalah kiranya iolss nak memanjangkan tips2 yang diberikan untuk weolls semua termasuk iolss giteww..

*Elakkan menggunakan pin yang besar dan berat. Ini kerana bebanan pin yang berat boleh menyebabkan ia membebani tudung lalu menghasilkan lubang yang sedikit besar dari jarum pin.

*Cara terbaik adalah dengan menggunakan subang jenis paku lebih ringan dan tidak jatuh. Kedudukkannya yang melekat apabila dipasang mampu mengelakkan tudung weolls membentuk lubang yang besar akibat dari beban pin yang berat. Subang jenis paku??? Macam mana tu??? Macam gambar bawah ni ha... 

Source Extracted from Google
*Sebelum memakai pin, lapik lokasi pin dengan sebarang fabrik lain. Ia bertujuan supaya tudung weolls tidak tertarik sewaktu memakai dan membuka pin. Sekaligus mampu menyelamatkan tudung weolls ok??? Hurmm...tengah membayangkan nak lapik macam mana tu???Ha ha ha... 

Sama macam rambut itu mahkota wanita...giteww jugaklah tudung atau hijab... hijab yang terjaga rapi juga mencerminkan identiti si pemilik. If hijab mampu dijaga dengan baik, maka sudah tentu orangnya juga seorang yang kemas dan memiliki pandangan yang hebat... Ha ha ha...bukan iolss cakap... tapi dari artikel tips ni uolss...

All the best dalam menyelamatkan hijab2 weolls ok??? *_^

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Tips Elak Tudung Rosak Disebabkan Pin!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, September 24, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

33 comments:

  1. oh.. ye la.. mama pakai tudung pun selalu tertarik, habis bawal i.. kiki

    ReplyDelete
  2. lagi la kalau guna kain jenis chiffon atau jenis kain yang lembut..confirm cepat rosak kan...

    ReplyDelete
  3. urm..aloo xfhm..cmne bntuk dia yg real?
    ada jual ke?huhu
    mcm anting2 pon ade =p

    ReplyDelete
  4. Slalu tersangkut dgn pin hhee lya la tu slalu nak cpt

    ReplyDelete
  5. Ada contoh pic tak farah...akak tgh bayangkan nie....huhu

    ReplyDelete
  6. Main hentam je kak... Hehe... Tapi ok la..xde la rosak teruk.. Lpas bsuh ok blik... Hehr

    ReplyDelete
  7. Biasa tdung bawal slalu tertarik benang dia.mujola murah, kalau mahal ada yg mengamuk nanti.haha

    ReplyDelete
  8. pin mata tumpul pon xbole dah pakai.. nanti tertarik shawl..

    thanks share .. :)

    ReplyDelete
  9. kadang kadang kalau jarum tu tak cukup tajam pun boleh rosakkan fabric tudung..

    ReplyDelete
  10. Oo bagus bagus. Baru la eden tahuuu tqq

    ReplyDelete
  11. wow..new idea...ada nampak aritu dia guna pengepit rambut... atau paperclip yg besar tu..xpernah try lagi..

    jom jenguk blog kita

    www.bidadarigojes.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. idea yang bagus ni farah..cuma duk pikir nak lapik ngan kain apa..haha..

    ReplyDelete
  13. hehhe..saya pun terfikir..cemana nak lapik tu..hehe..tak reti nak bayang kan cemana??

    ReplyDelete
  14. Ye..kathy pun alami yg sama..tq sis sudi share..

    ReplyDelete
  15. nice sharing, banyak tudung rosak kena pin ni.. :)

    ReplyDelete
  16. Saya jenis akan pastikan jarum saya tu betul2 tajam baru pakai

    ReplyDelete
  17. nice tips.. dok fikir ni, mcmna nak lapik dgn fabrik lain tu.. hehehe :D

    ReplyDelete
  18. Perkongsian baik lagi menarik ni kak fara :)

    ReplyDelete
  19. stress kalau tertarik..habis rosak tudung

    ReplyDelete
  20. Thanks tips tapi pin mcm subang xpernah jumpa lak

    ReplyDelete
  21. Good idea tapi kedudukan pin mcm subang ni tak terkena kulit kita ke..ishkk..tgh bygkan.mungkin kena cari satu n try dulu..btw..BW here..

    ReplyDelete
  22. Akak dah penat nak layan shawl Farah...hehehehe. Tapi bila nengok orang pakai, cantik la pulak nampaknya.

    ReplyDelete
  23. wah.. baguih nii.. teman nyaris2 nak buang subang berpaku yang teman ada tu.. leh guna lagi rupanya.. heee tq farah

    ReplyDelete
  24. Nanti akak inform adik2 akak yang bertudung eh....

    ReplyDelete
  25. Good tips..

    jom jenguk blog saya:)
    http://jombersamafiza.blogspot.com/

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia