Home » , , , , , » Segmen Ben Ashaari: Impian Ku, Seorang Blogger!

Segmen Ben Ashaari: Impian Ku, Seorang Blogger!


Ha giteww uolss... Baru berkesempatan nak join segmen Big Brother weolls di Kelab Blogger Ben Ashaari ("KBBA")... sebab banyak urusan hari ni... Hua hua hua... Kalau tak seawal mungkin dah join dah uolsss... 

Latar Belakang Iolss Secara Ringkas


Nak cerita banyak2 pun nanti uolss bosan pulak kann??? Tapi nama iolss dan nama pena blogging adalah sama... Farah Waheda Binti Wahid... Mula berblogging sejak lebih kurang 9 tahun yang lepas dan mula serius di dalam aktiviti penulisan virtual lebih kurang 2 -3 tahun yang lepas. Umur iolss tahun ni pada bulan November 2014 akan jadi 32 tahun uolss dan Mummy kepada seorang anak teruna yang berusia 9 bulan currently yang diberi nama Iman Firash. Nak tau lebih details uolss boleh pergi ke halaman ABOUT ME sebab di halaman tersebut iolss dah bercerita dengan agak details jugak kot??? Muahahaha...Nak tau sangat personally, boleh berjumpa iolss secara live (wekkk... statement bajet retis tapi tak retis ponnnn)... ataupun boleh chit chat dengan iolss di What's App, ataupun PM di FB ataupun (wahhh banyaknya ataupunnnn...ha ha ha....)... hit the CONTACT ME dan tanyalah...In Shaa Allah, kalau boleh jawab iolss jawab... 

Kelebihan Blog Iolss???


Sebenarnyakan uolss, ini perkara yang paling berat nak jawab...Ha ha ha...Sebab iolss tak suka nak up diri sendiri yang pertamanya dan yang keduanya, iolss takut jatuh kepada riak dalam kesamaran dan yang sewaktu dengannya. Tapi disebabkan ini adalah salah satu requirement segmen Big Brother ni, iolsss jawab jugaklah dan kira uolss pejamkan mata jer kira halal jer lah ek??? Bubblynotes.Com mendukung niche Parenting & Lifestyle... Yang mana kebanyakan cerita2 di dalam Bubblynotes ini adalah terhasil berdasarkan topik2 yang bersesuaian dengan Parenting & Lifestyle which is iolss cuba maintain untuk tidak lari dari niche yang telah ditetapkan. Tapi sekali sekala tu ada gaks merapu meraban uolss...Muahahahaa... 

Kelebihan ek??? Kelebihan??? Hurm... sebenarnya yang tepat untuk membuat penilaian adalah readers sebenarnya ni...tapi iolss cuba jerlah berdasarkan apa kata rakan2 seperjuangan... blog yang sentiasa ber-update dengan entri2 fresh setiap hari bermaksud tiada entri ulangan atau yang diterbitkan semula kalau adapun entri baru yang di-link-kan ke entri lama... blog yang mesra dengan semua serta tidak memilih bulu dalam berkawan di alam maya ataupun melayan kawan2 maya serta readers... entri yang panjang lebar itu identiti iolss bukan meniru atau mencuba menjadi orang lain... menulis secara maya berdasarkan identiti serta lenggok penulisan yang tersendiri tanpa cuba menjadi orang lain atau meniru orang lain... bercerita segalanya tentang parenting, lifestyle, beauty, fashion, ANAK dan pengalaman yang boleh dikongsikan bersama... 

Impian Iolss Sebagai Seorang Blogger???

Iols menjadi seorang blogger bukanlah kerana nak mengejar glamour ataupun nak fikir jadi retis or famous amous... Retis semua orang boleh jadi retis uolss... Yang bezanya retis fofular dengan retis tak fofular, retis berkualiti dan retis yang langsung tak ada kualiti... Muahahaha... Iolss menjadi blogger semenjak 9 tahun yang lalu disebabkan passion iolss yang tersendiri di dalam bidang penulisan...Iolss dah jadi editor majalah sekolah, newsletter sekolah dah bertahun2 lamanya, dan sememangnya iolss minat dengan subject penulisan semasa sekolah menengah... Niat asal iolss berblog adalah kerana passion... minat... Bukan kerana ikut2an orang ataupun bukan kerana sesuatu yang lain. 

Now setelah iolss ada Ash... selain minat... blog adalah salah satu sumber rezeki tambahan iolss dan Ash.. who knows one day will be my career???... Alhamdulillah dengan rezeki2 yang kami dah terima selama ini dan diharapkan agar rezeki itu terus bertambah adanya... Antara advertorials dan reviews yang iolss pernah lakukan selama bergelar blogger adalah....
and few more to come In Shaa Allah... Alhamdulillah, semua ni adalah rezeki anak, rezeki Ash uolss...dan bukan niat iolss untuk riak atau bongkak atau gebang ok??? Dan disebabkan itu, tak perlu iolss nyatakan berapa jumlah bayaran yang iolss pernah terima... ^_^... Cukuplah sekadar iolss sendiri dan boss2 iolss dalam bidang blogging yang tahu mengenai ini... 

Impian iolss sebagai blogger adalah supaya pembaca mengenal Bubblynotes sebagai Bubblynotes bukannya icon ciplak dari mana2 blogger, mendapat readers dari kalangan yang bukan blogger juga selain blogger, pengisian entri di blog iolss dapat memberikan manfaat kepada readers, readers enjoy reading my blog, make readers happy, make them gain something from reading Bubblynotes despite nothing...zero... and of course menjadikan medan blogging sebagai salah satu sumber pencarian rezeki iolss dan Ash... Apa yang iolss lakukan adalah semata2 kerana Ash... juga kepuasan diri... bukan disebabkan iolss terlalu mengejar dunia glamour, publisiti ataupun nak jadi famous semata2... Kalau yes... Alhamdulillah, it's a bonus... Sebab bagi iolss ada perkara yang lebih penting di dalam blogging yang perlu diberikan perhatian selain mengejar kepopularitian... Kerana bagi iolss, jati diri sebagai blogger, pengisian sebagai blogger, our firmness on what we want itu lebih penting dalam menapak dalam dunia blogging dan solid foundation itu penting... If your foundation is solid, all the rest of the things... fame, money will come... put an effort, commited, dedicated, serious pastinya pokok yang ditanam akan berbuah...tak cepat lambat, tak lambat cepat... 

Ermm itu jer lah kot... Ha ha ha... diharapkan uolss tak meluatlah baca ek??? Ok till then cheerios...got to go... menaip secara on-the-go namanya ni...ha ha ha... Till then, daaa....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Segmen Ben Ashaari: Impian Ku, Seorang Blogger! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, September 11, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

28 comments:

  1. pengisian yang mantap sebagai seorang blogger sejati..ececeh...nak join jugak segmen ni,cuma petang 2 sikit kot..sekarang ai is bizi..hehe

    ReplyDelete
  2. Terbaiklah farah!! Rupanya farah tua setahun dari i...haha...

    ReplyDelete
  3. wahh byk dah ya..rezeki dapat dari berblog..must try ni..baru nak menyulur..

    ReplyDelete
  4. hehe..Farah..dah mcm karangan STPM dah...

    ReplyDelete
  5. amboi, panjang lebar farah tulis... baru tau dulu editor majalah sekolah hehe... nice to meet u farah ;)

    ReplyDelete
  6. Mana adameluat ..Farah kalau bab menulis mmg power ..ayat best tersusun gitu sedapp mata ni duk pandang dan baca ...Hikss hiksss dempat lagi letak gamboooo tuuuuuuuu ...All the best Farah

    ReplyDelete
  7. terbaik la akak.. meh la turunkan ilmu sikit kat ceq..respect la ngn akak sebab akak boleh up byk2 entri dalam sehari..hehehe..tahniah akak..dan selamat bersegmen..=D

    ReplyDelete
  8. Salam Kenal!

    Selamat Berblogging !!

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah murah rezeki kak farah.. boleh kak farah buat entri tentang mcm mane nak dptkan job review or advertorial..

    ReplyDelete
  10. Akak pun dah join.
    Meh la singgah

    http://fuzamusa.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  11. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda farah.. panjang entry nie..: Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

    mselim3

    ReplyDelete
  12. Balas kunjugan. Dari segmen yang sama. Done follow blog kamu. :)

    http://ceritaejoy.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari.html

    ReplyDelete
  13. Menulis memang suatu kepuasan kan kak..All the best kak. Happy blogging :)

    ReplyDelete
  14. berblogging adalah satu kepuasan apatah lagi bila dari mblog boleh dijadikan sumber pendapatan...kan?

    ReplyDelete
  15. Salam ukhwah fillah
    Ade singgah... semoga berjaya

    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  16. Hai, kak Farah.. Ros singgah sini dari segmen yang sama.
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  17. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

    semoga impian awak tercapai...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  18. Semoga impian tercapai.. salam kenal.. thanks singgah blog saya..

    ReplyDelete
  19. singgah sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia