Home » , , , , , , , » Segmen Ben Ashaari: Aku, Seorang Blogger!

Segmen Ben Ashaari: Aku, Seorang Blogger!

http://www.benashaari.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

Big Brother buat segmen lagi pagi ni... tapi iolss tak sempatlah nak join pagi tadi... sebab ada kerja sikit... ni barulah masuk office dan duduk di workstation dan baru nak mula buat apa2 yang patut, dan entri ini dikarang semasa dalam perjalanan ke office tadi... hik hik hik... Big Brother jarang2 buat segmen jadi bila sekali buat segmen tu... kita balun join dan support sama-lah... ^_*...Ngeee...Peace no war... 

Peranan Iolss Sebagai Blogger Kepada Orang Sekeliling, Masyarakat & Negara - Apakah Isu Yang Ingin Ditekankan Terutama Sekarang Ini???

Ermmm...peranan iolss ek??? Kepada orang sekeliling dan masyarakat tu adalah sebagai penyampai maklumat, pendapat serta informasi daripada pengalaman diri sendiri, hasil pembacaan di sana sini dan pemerhatian semasa supaya maklumat, pendapat serta informasi tersebut boleh membantu menambahkan pengetahuan umum serta tentang apa yang sepatutnya dengan sebaiknya kalau boleh??? As well as sebagai panduan dan juga guideline kepada theyolls2 yang mungkin memerlukan??? Negara tu iolss masih mencari peranan yang sebenar2 peranan tapi mungkin boleh jadi, membantu menyampaikan kesedaran tentang sesuatu isu kepada masyarat??? Who knows, with reading from my blog, akan timbul dan wujud rasa kesedaran??? 

Isu apa ek??? Isu yang iolss nak tekankan of course yang berkenaan dengan niche blog iolss... parenting and lifestyle. 

If Iolss Mampu Dapat Pendapatan Dari Blog Sehingga Ribuan Ringgit, Apakah Iolss Akan Berhenti Bekerja dan Menjadi Blogger Sepenuh Masa. Apakah Bisnes Yang Akan Iolss Lakukan sebagai Backup Plan Masa Depan???

Ohooo, berat ni nak jawab soalan ni... Ha ha ha... Macamlah berat sangat... Ok.. Kalau income dari blog dah cecah ribuan ringgit dan konsisten every month... tentang berhenti bekerja tu and menjadi blogger sepenuh masa tu boleh dipertimbangkan... Sebab memang cita2 pun dalam diri nak jadi blogger sepenuh masa kalau boleh... Hurmm...cakap pada income ribuan ringgit ni...how ribuan is ribuan yang kita letakkan sebagai par value so that kita boleh berhenti bekerja???... Heee... Iolss ada target tersendiri... kalau boleh capai to that par value level why not kann??? Sebab nak capai income ribuan ringgit dari hasil berblog ni, memang iolss akui bukan semudah ABC dan perlukan masa serta menuntut kesabaran... apa orang kata pelan2 kayuh...Mana ada orang baru buat blog, bila orang dah kenal dia sebagai blogger terus meletopss macam tu jer dapat puluh riban dalam bank account??? Ada ke??? Cuba citer??? Pokok nak tumbuh pun kena tanam benih dulu uolss...baru nanti bercambah2 tumbuh dan hidup subur kalau kena gayanya...

Oh yess, kalau dah berhenti kerja dan jadi blogger sepenuh masa tu kann??? Haruslah kena ada backup plan untuk masa depan... Blogging ni tak selamanya airnya pasang...ada ketikanya airnya surut jugak uolss... Hu hu hu... So kena bersedia dengan sebaiknya sebelum apa2 hal... Bisnes ek??? Well, to be frank exactly ada memikirkan tapi tak fikirkan habis sepenuhnya lagi... fikir2 macam tu jer lah... It's either iolss bukak balik event planner business iolss dulu ataupun mungkin cafe or restaurant??? ^_^... But it could be changed anytime.... muahahaha... 

HARAPAN IOLSS TERHADAP DUNIA BLOG ???

Ha ni habaq mai sikit... dunia blog ni macam2 ragam... apa yang iolss harapkan agar blogger2 yang ada support sesama sendiri dan juga berblogging secara sihat. Hapuskan perkara2 yang merosakkan. Errr...lagi satu... kita sebagai blogger memainkan peranan yang penting untuk menyedarkan surroundings kita bahawa dunia blog bukanlah satu dunia yang dipenuhi omongan kosong atau negatif, sebab dah banyak kes kann??? ... tetapi omongan berkualiti yang membawa kepada kebaikan... (ha ha ha...guna omongan uolss... rare sikit kann???)... Lagi satu... dalam dunia blog ada yang mencari rezeki demi keluarga dan betul2 mencari rezeki demi keluarga... makanya, janganlah dunia blog itu sendiri memusnahkan market dunia blog dengan selalu sahaja memberikan perkhidmatan percuma yer??? Percuma itu boleh dan tak salah, tapi biarlah berpada2... kot kot yer nak glam cepat pun uolss...muahahaha... Not to forget, harap jugak supaya tulisan2 maya yang berbentuk provocative untuk mengaibkan orang lain atau menyindir orang lain dapat dihapuskan sama sekali... Don't be a blogger yang suka provoke readers melalui what we virtually wrote... be a blogger with quality and style... *_^  Semoga kita semua sama2 dapat support each other dan dunia blog serta blogger itu sendiri ada tempatnya yang tersendiri di dalam mata masyarakat... Majulah sukan untuk negara!!! Ehhh...ha ha ha...

Ok done... selesai entri segmen ni... sempat sebelum 6 PM...ha ha ha... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Segmen Ben Ashaari: Aku, Seorang Blogger!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, September 12, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

12 comments:

  1. seronok kalau dapat jana pendapatan melalui blog kan..tapi yelah macam kak farah cakap..ade pasang surutnye..apepun semoga berjaya :)

    ReplyDelete
  2. bab percuma tu kadang2 ada jugak bg free tapi bergantung pada term & condition.. Apapun Nak capai di puncak bukan hanya dengan satu langkah tapi beribu juta langkah jugak. Yang penting usaha, Insya Allah impian jadi kenyataan

    ReplyDelete
  3. kita lagi jauh nak kejar farah. hehe. caiyok caiyok..jgn lupa banjer makang kalau dah income ribu2 :p

    ReplyDelete
  4. datang memfollowkan diri

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  5. Kak farah , Ros singgah sini dari segmen yang sama :)
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan..
    Smg tercapai apa yg dhajati.
    Gud luck.
    Done follow..
    Jemput ke sini:
    tellingstory11.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. tula ..semoga blogger tolong antara satu sama lain..sentiasa mengeratkan ukhuwah

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY