Home » , , , , , , , » Premier Clinic | Mesolipo - Suntikan Mencairkan Lemak

Premier Clinic | Mesolipo - Suntikan Mencairkan Lemak

Last Saturday, iolss ada appointment di Premier Clinic yang lokasinya terletak di Taman Tun Dr. Ismail... Masih ingat lagi tak iolss kata, iolss rushing dan tak sempat nak bebel dalam entri di SINI??? Dan sebenarnya inilah destinasi yang iolss tuju uolss... Actually appointment dah fix last 2 weeks, tapi disebabkan ada sebab2 yang tertentu, iolss terpaksa tangguhkan sehingga ke last weekend. ^_^... 

Ok sebelum tu, sebelum iolss go further down the road tentang Mesolipo - Suntikan Mencairkan Lemak ni... What is Premier Clinic??? 

Premier Clinic adalah sebuah "one-stop aesthetic clinic" yang terletak di Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur yang menyediakan perkhidmatan "non-surgical aesthetic procedures" secara komprehensif dan juga "advanced laser treatments". Ianya dilengkapi dengan prosedure moden, teknologi dan juga doktor2 pakar dengan pengetahuan yang khas serta mendalam di dalam bidang aesthetic yang mana Premier Clini menyediakan perkhidmatan aesthetic yang berkualiti tinggi untuk para pelanggan tak kiralah sama ada dari Malaysia sendiri ataupun dari luar negara. 

Antara "aesthetic physicians" di Premier Clinic adalah, Dr. Kee Yong Seng, Dr. Chen Tai Ho, Dr. Aarthi Maria Francis dan juga Dr. Elaine Chong yang merawat iolss... Suka tauu dengan Dr. Elaine...orangnya lemah lembut jer... sangat2 soft spoken. Tak kiralah sama ada uolss adalah baru atau dah ada pengalaman dalam prosedur aesthetic ni, layanan dan juga servis dari Premier Clinic memang terbaik baq hang... Dan doktor2 di situ sentiasa bersedia untuk memberikan weolls consultation serta recommendations untuk rawatan yang sesuai dengan weolls bagi memastikan weolls mencapai weolls punya aesthetic goal. Hasil yang baik, diyakini dan juga keselesaan adalah concern pihak Premier Clinic yang utama uolss... 

Fuyooo... Farah buat "aesthetic treatment"... dan nak nak lagi pulak tu buat procedure Mesolipo - Suntikan Mencairkan Lemak pulak tu... Mesti ada yang berfikiran why until that level pulak??? Kenapa perlu sampai nak suntik2 nak cairkan lemak ni bagai??? Tak bahaya ker??? Kan kan kan??? Uolss fikir macam tu kann??? Jangan tipu...Tipu dosaaa.... Ha ha ha.... 

Sebelum tu biarlah iolss menerangkan tentang keadaan diri ini dulu...muahahaha.... Rahsia ni rahsia...Rahsia yang disimpan dan dipendam selama bersalin dan akhirnya terbongkar juga hari ini...Muahahahaha.... Kalau tak cerita macam mana uolss nak tau kannn??? 

Iolss tak pasti sama ada wanita2 lain di luar sana selepas melahirkan anak melalui procedure C-Sec mengalami masalah yang sama dengan iolss ataupun tidak...ataupun wanita2 yang bersalin normal juga mungkin??? Hu hu hu... Bagi yang bersalin C-Sec, weolls ada bengkung khas yang harus dipakai semasa tempoh berpantang... Of course demi menjaga perut lah kann??? Berbanding dengan wanita2 yang bersalin normal...terang2 boleh pakai barut yang berlilit2 tu bagi kempis balik perut uolss... Hu hu hu... Tapii...terus terang iolss cakap, iolss tak mampu nak pakai bengkung khas tu semasa dalam confinement dan sehinggalah usia Ash cecah 6 bulan baru berani pakai uolss... Bukan apa, penjelasan secara jujur ek... Iolss rasa sakit dan sangat tak selesa di tempat C-Sec tu... Akibatnya... tummy tu membuncit dan juga hampir2 jadi pocket tummy uolss...Perghhh... Sangat demoralized macam ni tau... Pakai bengkun lepas Ash dah umur 6 bulan doesn't help much...Dan diaorang kata memang makan masa yang lama untuk sesiapa yang bersalin secara C-Sec untuk perut tu turun... Nak tengok macam mana rupa gaya flabby, muncit and hampir2 menjadi pocket tummy??? 

Source Extracted from Google
Haipp, gambar ni nak bagi contoh jer, jangan dok speculate yang bukan2 dan jangan dok kata yang macam2...lagipun bukan gambar iolss kann??? Sebab mungkin ada yang tak tau macam mana rupanya perut yang menggeleber giteww... Euwwww sangat tak suka ok??? Walaupun iolss adalah perempuan, tapi iolss sangat tak suka...mana2 wanita pun tak suka I believe... Hurmm... jadi orang perempuan ni sangat complicated, luar dalam kena jaga... luaran secara fizikal dan juga kesihatan dalaman.... Pakai baju cantik2 punnn...kalau tak jaga tak meletopss jugak uolss... Hu hu hu... Ini seorang sahabat iolss yang lontarkan kata2 ni bertepek2 kena kat muka iolss, selalu sangatttt.... ha ha ha...biasalah kengkawan kannn??? Memang ada yang bermulut2 seperti itu...Tapi betul apa yang dia cakap... Baguslah ada kawan yang concern dan mengingatkan ye tak??? Orang perempuan ni kan, serba serbi nak jaga... 

Makanya iolss decide untuk proceed dengan Mesolipo - Suntikan Mencairkan Lemak ni di Premier Clinic bagi membantu menyelesaikan masalah ini... ^_^... Apa tu Mesolipo - Suntikan Mencairkan Lemak??? 

Sesi Konsultansi bersama Dr. Elaine Chong, Aesthetic Physician di Premier Clinic
Sesi perbincangan mengenai rawatan bersama En. Marcus
Kenapa iolss opt for Mesolipo - Suntikan Mencairkan Lemak ni??? Kerana iolss dah ada aim dan focus, kawasan mana yang iolss target dan perlu baik pulih dengan segera...Ha ha ha...Tak ada lah seteruk mana uolss...Tapi sebelum jadi lebih teruk, eloklah bawak2 ambik langkah pencegahan giteww... Ni nak cerita ni...tentang Mesolipo - Suntikan Mencairkan Lemak ni... 

Source Extracted from Google
Ini adalah penerangan secara bergambar rajah bagaiman Mesolipo - Suntikan Mencairkan Lemak ni works uolss... Dan meh sini iolss cerita sedikit info tentang Mesolipo - Suntikan Mencairkan Lemak ni sepertimana yang iolss petik dari laman web rasmi Premier Clinic.

Most of us develop lumps and bumps of unsightly fat and/or cellulite in our lives. Now there is a solution. MesoLipo fat melting injection using Mesotheraphy method specifically target localized fat and cellulite deposites. This less-invasive alternative to liposuction at the Premier Clinic slowly dissolves the deposits with injections of fat-dissolving substances. The body naturally eliminates the residue over the following 3 to 4 weeks. 

MesoLipo fat melting injection using Mesotheraphy method is an effective body contouring treatment that can be performed during brief visits to Premier Clinic, after consultation by doctors. 

Using injectable fat dissolving substances to target cellulite and localized fat deposits, we can achieve body contouring with extensive surgery. 
  •  There is no need for a general aesthetic
  • Short recovery period, allowing a rapid return to work and normal activities
  • Cost-effective compared to surgical alternatives
MesoLipo Fat Melting Injection at Premier Clinic consists of small injections of a natural soy bean lecithin and enzymes that are highly effective for dissolving the small, stubborn fat deposits that resist diet and exercise. This treatment consists of a series of small injections into the target areas of localized fat. 

It is an excellent method for eliminating localized fat deposites, within clinical setting. You can obtain results after 4 or more treatments. It is a quick office procedure and any side effects such as temporary bruising, swelling and soreness are minimal and temporary. Over the past 10 years, doctors in South America, South Africa, Europe and Asia have successfully used mesotheraphy procedures on hundreds  of thousands of patients. Some non-medical spas and practioners with little experience have had difficulties with these injections. It is imperative you seek treatment from a well-established medical clinic with a long track record. 


Bersedia untuk prosedur Mesolipo - Suntikan Mencairkan Lemak...ha ha ha, tetiba ter-feeling masa dalam bilik pembedahan masa melahirkan Ash uolss... Sakit ke??? Tak langsung, macam kena gigit semut jer...Seriously... It's a non-surgery kann??? Cuma main cucuk2 pakai micro needle jer kat tummy area iolss tu... Seriously ok treatment ni... No jokes dan kenapa iolss pilih untuk melakukan treatment Mesolipo - Suntikan Mencairkan Lemak ni???
  • Ia menghilangkan atau menghapuskan lemak2 terkumpul dan tersimpan di tempat yang betul. 
  • Membantu iolss menghilangkan inci2 di tubuh badan, mengurangkan tayar2 yang ada ha ha ha dan improve body shape dan contour uolss... Body kenalah ada shape...Kalau takdo tu bukan tak menarik...kurang menarik sikit uolss...walaupun orang lain tak pandang dan tak nampak...tapi self satisfaction tu perlu untuk self-confidence jugak... Ngeee.... 
  • Menghilangkan fibrotic, hardened connective tissue and juga, menambahbaik penampilan kulit the mengurangkan selulit.
  • Soothes and tighten our skin...Memang yer pun, lepas buat terasa tegang jer tummy iolss tau... 
  • Tak ada downtime, yang mana weolls boleh immediately kembali dengan aktiviti harian dan juga kerja2 weolls... Tak perlu nak warded segala bagai... 


Ianya tak menyakitkan langsung uolss dan dijamin selamat... So jangan risau... Selain dari Mesolipo - Suntikan Mencairkan Lemak ni... macam yang iolss cerita tadi, terdapat pelbagai jenis treatment lagi di Premier Clinic, antaranya...

Fat/Weight Loss
Active Acne & Acne Scar
Pigmentation / Age Spot
Pores & Texture
Age / Brown Spot
Wrinkles / Fine Lines
Body Contouring
Saggy Skin
Under Eye / Eye Bags
Dull Skin
Melasma
Permanent Hair Removal
Stretch Marks
Keloid Removal
Broken Capillaries
Excessive Sweating
Spider Veins / Fine Veins Removal
Skin Lightening
Cellulite
Nail Fungal Infection
Vaginal Rejuvenation

Untuk MAKLUMAT LANJUT, sila layari:

PREMIER CLINIC
NO.31, JALAN WAN KADIR 2
TAMAN TUN DR. ISMAIL (TTDI)
60000 KUALA LUMPUR

TEL: 
+603 - 7732 5552
FAX:
+603 - 7732 8201

E-MAIL:
contactus@premier-clinic.com

*Pengalaman tersendiri dan jujur dikatakan, terasa perubahan yang ketara dalam masa yang singkat... ^_^... Memang berbaloi2 spend something for self-satisfaction macam ni uolss... Dan yang paling seronok, kurang sikit rasa risau dengan how does the tummy looks like in public even pakai baju apa pun, kalau tak tu... ha ha ha...certain2 occasion...kena jugaklah pasang corset uolss... hik hik hik... 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Premier Clinic | Mesolipo - Suntikan Mencairkan Lemak, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, September 29, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

12 comments:

  1. Info yg sangat berguna. Tahniah anda ada blog yg menarik. Jemput blogwalking di www.yatiadam.com

    ReplyDelete
  2. berkesan ??? Boleh la try nanti :-)

    ReplyDelete
  3. bestnya dear..nak2 tang fat/weight loss tu..teringin jugak nak buat, tapi takuttttt!!! kos pun mesti mmmmmm...hehehe

    ReplyDelete
  4. Fahammm...akak pun scissor gak...
    Tapi berapa kena caj nie farah?

    ReplyDelete
  5. perghh! mantop Farah pasni ...terbaikkk! :)

    ReplyDelete
  6. Faham sbb sulong sue czer...after ank no 3..flabby kt perut dah semakin hilang. Sbb bf anak kot^^. Btw nice sharing farah...

    ReplyDelete
  7. menarik ni bab cairkan lelemak..kalau untuk kebaikan haruslah kan :)

    ReplyDelete
  8. memang menyakitkan mata sungguh dengan perut mengeleber..huhuhuh...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY