Home » , , , , , , , , , , , » Philips VisaPure Beauty Pampering Session @ Vila Manja, KL #VisaPureMY

Philips VisaPure Beauty Pampering Session @ Vila Manja, KL #VisaPureMY


Event Name:
PHILIPS VISAPURE BEAUTY PAMPERING SESSION

Date:
17th September 2014

Time: 
8.00 PM

Venue:
Vila Manja
No. 41, Off Jalan Tun Razak
Jalan Damai
55000 Kuala Lumpur

Inilah destinasi iolss selepas waktu bekerja semalam uolss... Gigih iolss drive dari PJ sampai ke Jalan Tun Razak ni tau...Wakakakaka... Bayangkanlah petang selepas waktu bekerja??? Jalan dah tentu2 congested tapi tak adalah congested Ya Rabbi uolss...sebab cuti sekolah kann??? Ataupun mungkin Waze tu telah menunjukkan jalan yang mudah buat iolss untuk sampai cepat...Hik hik hik...Rushing uolss... Session iolss start pukul 8.00 pm... Berkat kegigihan iolss rushing... sampailah iolss lebih kurang dalam 6.46 pm... Tepat sungguh ETA Waze yer??? I don't concern about the driving part pun, yang concern-nya takut tak boleh make it on the time due to traffic congestion...Tu jer... Hew hew hew... 

Sesampainya iolss di sana... iolss lepak kejap dalam kereta for a while, bagi menghilangkan lelah dan penat setelah seharian bekerja katanya... Dan lebih kurang dalam pukul 7.00 pm, iolss melangkah keluar dari kereta dan menuju ke Vila Manja. ^_^... Macam biasa di mana2 event sekalipun, haruslah mendaftarkan diri di Registration Counter dan kemudian... jeng jeng jeng...melangkahkan kaki memasuki Vila Manja buat pertama kalinya... Errr...bungalow ni agak spooky bila waktu malam uolss...he he he... Meh iolss share sikit environment dalam Vila Manja... 


   
Walaupun spooky, tapi cosy kann??? Syok ooo masuk spa... environment dalamnya dan interior designs serta bau2an yang segar dan sedap hidung menghidu tetiba buat iolss rasa fresh pulak uolss... Dan yang paling best adalah.... of course tak lain tak bukan pampering session uolss... Sementara menunggu ketibaan rakan2 seperjuangan yang lain... Ada expert masseuse yang datang dan tolong massage shoulder ke kepala serta belakang dan juga massage kaki... Burp burp keluar angin iolss tau... Ha ha ha... Banyak angin rupanya dalam badan iolss ni... Lama dah tak massage, macam tulah rupa gayanya... Errr, macam nak kena pergi lagi jer ni... Tapi serious, lepas massage badan rasa ringan... Best!!! Ok... ini adalah itinerary Philips VisaPure Beauty Pampering Session semalam... 


Dah massage2, dah feel relaxed macam tu bagai... sesi santapan...tapi iolss tak adalah ambik gambar dan tempek dalam entri ni ok??? Nanti akan bertambah panjang pulak, sebab sememangnya entri ni akan  panjang uolss... sebab gambar pun boleh tahan jugak... Ha ha ha... 

Dan event ni bukan pasal rawatan spa ataupun massage yer uolss... Tetapi tentang Philips VisaPure yang uolss nampak di atas... Apa tu??? Nanti iolss cerita satu persatu, maka bertabahlah membaca entri ini yer... Muahahahaa...Kalau nak tau kena baca sampai habis, kalau tak, setakat tengok gambar jer memang takkan tau apa dia kisahnya...Baik baca!! Ha ha ha... 

Lepas massage, lepas makan, bila semua blogger dah cukup korum... bermulalah session yang seterusnya... chit chat weolls dengan Dr. Christina Chea yang merupakan seorang yang berpengalaman dan bereputasi tinggi di dalam bidang Aesthetic Physician yang mana sekarang melakukan practice beliau di Taipan, Subang. Senior iolss ni uolss di Convent Bukit Nanas...Ahakss, bangga jap...haruslah bangga kann??? Sekolah iolss menuntut ilmu tu... I'm a proud CBNer's... Ok2 stop cerita pasal sekolah... 

Di dalam session ni, weolls chit chat tentang banyak perkara dan banyak knowledge tentang beauty yang weolls dapat... Menurut Dr. Christina, antara tabiat buruk yang sering dilakukan di dalam penjagaan wajah adalah terus tidur tanpa mencuci solekan uolss...ha ha ha...siapa selalu buat ni??? Dan apa yang dimaksudkan dengan proper cleanse adalah remove make-up, remove dead skin and deep pore cleansing. Macam mana nak proper clease muka weolls ni, kata Dr. Christina, double cleansing yer...bukan single cleansing... Contoh double cleansing ni adalah... gunakan make-up remover dan kemudian cuci muka dengan facial foam atau facial cleanser. Oh ya, wet wipes adalah tidak digalakkan untuk digunakan di wajah yer uolss... Kenapa??? sebab wet wipes ni mengandungi alkohol yang tinggi dan boleh mengakibatkan penyakit seperti ekzema kepada wajah. 

Apa lagi ek??? Ada lagi... dah alang2 share tu iolss sharelah dengan uolss betul2 kann??? Seberapa kerap weolls perlu menukar produk penjagaan wajah??? Menurut Dr. Christina, selepas beberapa tahun. Kenapa??? Sebab bila tahun berganti tahun, hormon weolls ni semua berubah...dan mungkin tak sesuai lagi nak pakai satu2 jenama produk tu, dan kena move on kepada produk yang lain. Ada faham??? He he he... 

Ok... Dr. Christina pesan semalam... there is no shortcut to beauty...nak muka yang bersih, glowing dan radiant kena disiplin, lepas tu hydration... toner is not amust but good...treatment pulak bergantung kepada masalah kulit... amalkan makan Vitamin C untuk anti-aging, pakai moisturizer, tidur yang cukup, elakkan fast food dan diet yang seimbang. 

Lepas pada chit chat weolls dengan Dr. Christina, weolls diterangkan pula tentang produk Philips VisaPure ni oleh Ms. Kong Puey Yoon, Marketing Manager for Personal Care, Philips Malaysia... Apakah ia, bagaimana ia berfungsi dan benefits of using it. 

Ok, iolss tunjuk gambar produk tu secara close up ek??? 


Introducing uolss to Philips VisaPure... Philips VisaPure brings you a new cleansing technology that will take your daily skincare routine to the next level with minimal effort. It is a gentle as cleansing with your hands but is up to 10 times more effective. The Philips VisaPure cleansing technology is developed by Philips' researchers and technical experts and tested by expert skincare laboratories, combining dermatological expertise with smart technology for a great user experience. Philips VisaPure is a gentle way of leaving your skin feeling CLEAN, SOFT and RADIANT to get the best out of your favourite skincare products. 

Ok habis kann part ni...selepas diberikan penerangan, weolls yang terlibat berpeluang untuk merasai pengalaman sendiri menggunakan Philips VisaPure ni uolss... Weolls telah dibawa ke satu seksyen khas yang telah disediakan dengan dibantu oleh beauty2 consultants yang telah bersedia bertugas untuk menunjukkan kami bagaimana caranya dan bagaimana ia berfungsi... 
Ok perhatikan gambar ni yer uolss... Iolss boleh snap yang ini jer, gambar muka sendiri try out, iolss tak dapat nak kongsi uolss...muahahaha... semua tengah sibuk mencuba kat muka sendiri, siapa yang nak ambikkan untuk weolls...muahahahaha... Ok...sila perhatikan betul2 orange yang digunakan sebagai perumpaan kulit wajah... 

Gambar 1
Kulit oren yang disapukan dengan foundation. 
Gambar 2 - 3
Cucian membersihkan kulit oren dengan tangan sahaja. 
Gambar 4 - 6
Cucian membersihkan kulit oren dengan Philips VisaPure. 
Hasilnya uolss... jeng jeng jeng...meh meh meh, iolss tunjuk kat uolss... 

Sila perhatikan betul2... yang iolss bulatkan itu adalah yang menggunakan cucian tangan sahaja... manakalah di sebelahnya adalah menggunakan Philips VisaPure... Pembersihan kulit oren dengan menggunakan tangan weolls boleh nampak kesan foundation masih bersisa baki di dalam liang2 roma kulit oren...manakala, pembersihan kulit oren dengan menggunakan Philips VisaPure uolss boleh lihat sendiri, bersih sehingga tidak meninggalkan sisa foundation di dalam liang2 roma. 

How it works??? 
Pencucian wajah dengan menggunakan Philips VisaPure - Deep Gentle Cleansing
Pembersihan wajah dengan menggunakan tangan yang masih meninggalkan sisa kotoran di wajah yang weolls tak nampak...walaupun pada zahirnya weolls nampak muka macam dah bersih jer...
Uolss mesti tertanya2 kann??? Tak sakit ke brush tu??? Jawapannya tidak... sebab ianya sangat lembut...sangat2 lembut... Terdapat 3 jenis brush untuk Philips VisaPure ni uolss... Berus Normal dan Sensitif yang boleh bertahan selama 3 bulan dan berus Exfoliation yang boleh bertahan selama 6 bulan...

Exfoliating Brush... Yang ini pakai sekali seminggu jer cukup... Jangan lebih2 pulak...
Untuk yang berkulit sensitif boleh gunakan Sensitive Skin Brush dan bagi yang tak ada masalah kulit boleh pakai Normal Skin Brush...
Selepas pampering session dan juga sesi percubaan Philips VisaPure... weolls sekali lagi dihidangkan dengan light refreshments... ^_^...Kira pampering session dah tamat dah ni uolss... Hua hua hua... 

Lihatlah wajah2 kami iaitu Nisa Kay, iolss dan Ruby yang mencuba menggunakan Philip VisaPure semalam untuk membersihkan wajah weolls... Seriously, bagi iolss sendiri...memang terasa perbezaannya dan kulit seolah2 TERASA SUPER DUPER CLEAN... This is my own testimonial ok walaupun baru mencuba sekali semalam...eh balik semalam sekali, pagi tadi sekali...kira 3 kali dah ni... Memang terasa FRESH & BERSIH SANGAT KULIT MUKA... Oh ya, lupa pulak... 

Philips VisaPure TIDAK MENGGUNAKAN BATERI (hanya perlu dicaj 6 jam sebelum penggunaan dan kemudian boleh tahan selama 2 minggu - nak travel tak ada masalah kalau tak bawak charger pun)
Philips VisaPure hanya mengambil masa 1 minit untuk pembersihan wajah yang betul2 bersih. Sungguh, iolss ensure uolss...sebab iolss dah cuba... 
Ringan, mudah dibawa ke mana2 sahaja... 

 
BERAPA HARGA PHILIPS VISAPURE NI???

PHILIPS VISAPURE SC5275 : RM 799.00

1 Philips VisaPure dengan 2 fungsi kelajuan yang berbeza, 1 berus normal, 1 berus sensitif, travel pouch dan juga 1 unit charger. 

Kalau uolss nak dapatkan Philips VisaPure ni atau cuba Philips VisaPure ni uolss boleh ke beauty parlour Philips a.k.a. kaunter kecantikan di Harvey Norman dan juga Isetan. Dan pastinya mereka yang berada di sana akan dapat membantu uolss...

PHILIPS VISAPURE A GENTLE BRUSH TO HEALTHY GLOWING SKIN!!!

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Philips VisaPure Beauty Pampering Session @ Vila Manja, KL #VisaPureMY, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, September 18, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

26 comments:

  1. memang sangat menarik la philips visapure beauty pampering ni...gigih iols membaca tau..tapi bila tengok rege...fengsan...

    ReplyDelete
  2. salams kenal & follow dari kak mieja :)

    ReplyDelete
  3. Kagum sue tgk. Skrg dah ada mcm2 teknologi nk bantu wanita tampil lbh cantik kan ;)

    ReplyDelete
  4. Teknologi dah makin2 canggih nmpk menarik sgt

    ReplyDelete
  5. semoga kulit gebus cantik jelita. awwwww

    ReplyDelete
  6. wah...harganya..uhuk.uhuk..terbatuk2 dah ni

    ReplyDelete
  7. Bestnya...sekarang guna Mary Kay Skinvigorate..best juga..:)

    ReplyDelete
  8. huaaaa bestnyaaaa! nk beli mahalll.

    ReplyDelete
  9. happy sempat jumpa sis semalam!! :)

    ReplyDelete
  10. bestnya dapat free,,,harganya buli tahan

    ReplyDelete
  11. Seronoknya Farah .....
    Alah kulit farah dah cantik....tak payah pakai pun tak pe.....kalau pakai lagilah cantikkan.......

    ReplyDelete
  12. Wahhh... boleh tahan harganya yer... beli 1 lps tu buat facial service... cover modal... aci tak?... hahahaha

    ReplyDelete
  13. makoih..rege kemain la hai..tapi kalo ada yg nak bg free sure saya melompat2

    ReplyDelete
  14. best kan mende, k lily suker betul main2 semalam

    ReplyDelete
  15. bestnya kalau dapat satu ni..harga boleh tahan mahal ni..huhu

    ReplyDelete
  16. bestnya kalau dapat ni
    boleh manja-manja kan muka kita :)

    ReplyDelete
  17. Interested....but kat melaka takde ke ?

    ReplyDelete
  18. best betul tengok bila VisaPure ni hebat bersihkan kulit. tapi harga dia, tak larat tengok >.<

    Mieza | Mieza Everdeen's

    ReplyDelete
  19. pasni tiada alasan untuk tidak cuci muka kan sis. Sewa boleh? hahaha :D

    ReplyDelete
  20. best tapi tak mampu la nak beli kak

    ReplyDelete
  21. Best..tapi mahal sangat la akak.. xpe la kita sental guna span jer la..hehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY