Home » , , , , , , , » Peringkat Umur Untuk Memulakan Pemakaian Produk Anti-Aging a.k.a. Anti Penuaan???

Peringkat Umur Untuk Memulakan Pemakaian Produk Anti-Aging a.k.a. Anti Penuaan???

Source Extracted from Google
Usia makin hari makin bertambah ye tak??? Iolss pun beberapa bulan lagi dah nak masuk 32 tahun dah umur uolss...In Shaa Allah... Kira oklah tu kannn??? 32 tahun anak sorang...ekekeke... Dan bila masuk 32 tahun ni... bertambah2 lebih pulaknya keobsesan iolss pada anti aging products uolsss... Ho ho ho... kekononnya tak nak Tua Sebelum Usia  kaedahnya... Tapi bila bercerita tentang tua sebelum usia ni, bukan sekadar raut wajah jer uolss, cara penampilan diri iaitu self-presentation pun penting dan memainkan peranan ok??? Kalau usia masih muda atau rupa masih muda, tapi pemakaian tak kena pun weollss boleh nampak tua sebelum usia. Jadi sebagai salah seorang yang obses tentang age... bha ha ha... jangan tuakan diri weolls sebelum tiba pada waktunya dan jangan perasan diri muda sangat sampai berpakaian yang tak mengikut kesesuaian umur dan status. Ada macam2 cara nak stay young and healthy sebenarnya. Hu hu hu... Ni membebel ni bukan nak cakap pasal orang tapi nak mengingatkan diri sendiri jugak ni sebenarnya. So don't get me wrong... Jap lagi kang sia2 kena kecam pulak... ha ha ha... 

One of the things yang weolls boleh lakukan adalah dengan mula memakai produk2 anti-aging... Tapi bilakah umur yang paling sesuai dan umur yang terbaik untuk memulakan pemakaian produk2 anti-aging ni??? Jeng jeng jeng... not too soon and not too late ok??? Iolss sendiri memulakan pemakaian produk anti-aging sejak umur 28 tahun kot??? Tapi menurut sumber di SINI ... proses penuaan akan bermula dari umur weolls 20 tahun lagi. 

Menurut sumber...

Although the general consensus seems to be that anti-aging should begin when one hits 30, visible aging of skin actually starts at about age 25 based on various books and online information. Apparently, this is because the natural regenerative process begins to slow and there is a generally slower skin cell turnover. At about age 25, the skin begins to show signs of intrinsic aging amd these subtle skin changes include reduction in skin firmness as collagen fibers begin to lose their resiliency and become thicker and brittle because collagen fibers decrease by about 1% each year starting at this age, reduction in skin elasticity as elastin fobers become loose and break eadily; there are also fewer of them and reduction in the water-holding molecules surrounding the collagen andcelastin that keeps them pliable and moist. 

Dan tak salahlah kiranya iolss sendiri mula pakai anti-aging products bermula dari umur iolss 28 tahun kann??? Generally skin starts to age as we turn midst 20s. That is 25. Ho ho ho... pada adik2 yang dah cecah umur 25 tahun tu dah boleh mula berjinak2 dengan anti-aging skincare products dah uolsss... Penjagaan dari awal katanya... Selain tu supplements pun memainkan peranan jugak kann??? 

Memanglah usia memang akan tetap bertambah dan tua pasti tiba juga... tapi tak ada salahnyz kalau cuba menjaga kann??? Ha lupa plak nak habaq...amalkan makan ulam2 jugak dan pemakanan pun harus jaga giteww... petua tradisional tetap tak dilupakan ok??? Dan semestinya air wudhu' bagi yang Muslim... ^_*... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Peringkat Umur Untuk Memulakan Pemakaian Produk Anti-Aging a.k.a. Anti Penuaan???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, September 1, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

14 comments:

  1. Setuju farah...tgk org tua2 yg buat kerja2 berat ie buat catering, salah satu petuanya mkn ulam. Selain kuat kulit pun cantik..ni yg rasa mcm nk tanam ulam dkt umah, tp x sesusi lah pulop...

    ReplyDelete
  2. Nak kena caari produk yg sesuai juga ni

    ReplyDelete
  3. memang pun..bila dah makin berusia ni lagi kerap tengok cermin..takut kedut tebal..heheh

    ReplyDelete
  4. Bila dah semakin berumur, kena jaga permakanan.. dan jangan lupa minum susu banyak sebab tulang kita pun penting juga.. makin berumur, makin calcium dalam badan berkurangan.. Apa gunakan kalau muka lawa tapi dah sakit kepala lutut apa semua...

    ReplyDelete
  5. tuu dia..akak yg dah 35 ni takat makan pil kalsium ja..moistorizer pun olay je..hihi, apapun, betul, pakailah anti aging dari awal, tapi bukan terlalu awal na...

    ReplyDelete
  6. sesame la kite menjaga muka dari sekarang ek...

    ReplyDelete
  7. aaaalamak aging bermula dari umur 20 tahun ? huuurm CT nak kena mula risau jugak ni. tapi since tak bergaji sangat kena berpada-pada jugaklah kot. setakat kolegen tu mampu lagi hihi..

    ReplyDelete
  8. sedang mencari2 jugak ni produk yg sesuai..
    ta lama lagi nak masuk 3 series..hehe

    ReplyDelete
  9. tak kisah umur berapa..kena jaga kecantikan dalaman dan luaran ni :)

    ReplyDelete
  10. Tua sebelum usia....siap bold lg...hahaha....

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia