Home » , , , , , , , , , , , » Percubaan Pertama Dengan FRISOLAC...

Percubaan Pertama Dengan FRISOLAC...


See how grouchy he is??? Grouchy and grumpy... Hu hu hu... Mummy tengok Ash pun takut... #ehhh... ha ha ha... samalah orang dewasa pun ye tak??? Kalau sakit gigi semua tak kena, lepas tu hati pun cepat jer panas... Pheww...this weekend punya highlights nampaknya the lime light is focusing on Ash sakit nak tumbuh gigi!!! Cerito lain takdo... walaupun ada jer sebenarnya... ha ha ha... Simpan2 sikit untuk esok2 katanya...

Tapi ni bukan nak cerita pasal Ash meragam, merengek segala bagai sebab gigi yang dalam proses nak tumbuh. Ni nak bebel pasal for the past few days Ash kurang menyusu. Bila bagi susu jer dia tolak. Bila bagi susu jer dia tolak. Apa kes??? Sakit gamaknya gusi tu nak nyonyot puting susu tu kat bottle tu. Dahlah makan pun kurang. Dah tentu2 gusi berdenyut dan sakit Mummy oiii. Nek Ma suap dia tepis2, nak Mummy jugak. But at least dia makan jugaklah bila Mummy dia suap walaupun tak habis seperti selalu. Hu hu hu. Bila makan kurang, menyusu tak mau, of course iolss susah hati. Ke dah tak nak susu Similac LF ni???

Hari tu iolss ada cerita pasal kenapa Ash kena tukar dari minum susu ANMUM kepada Similac LF di SINI... Tapi PAED ada pesan, after sometimes sila tukarkan balik kepada susu biasa yang bermaksud bukan susu lactose free. To check whether Ash permanently lactose intolerance ataupun sekadar for temporary sahaja. Dan last Friday, ada borak2 ngan one of my BFF... yang mana anak kedua dia sebaya dengan Ash... now dah tak minum ANMUM lagi dah. Minum FRISOLAC. Katanya bau susu ANMUM busuk sikit. Bau FRISOLAC ni wangi. ^_^ Ngee... Tapi jujur bau SIMILAC LF pun busuk.... Lagi2 bila poo poo uolss... Perghh...

Jadi, terfikir2lah iolss adakah ini bermaksud Ash memang tak nak consume SIMILAC LF lagi??? And it's time for a change??? If Ash minum FRISOLAC ni, meaning bukan sebab sakit gusi dia tak nak menyusu... sebab susu!!!


Contemplating sebenarnya... seriously... sangat cintemplating... sebab baru jer beli stok susu untuk next month... Ada 3 tin besar dan 2 tin kecik yang masih belum bukak lagi uolss... Huwaaa... sayangnya.... tapi kalau dah tak nak menyusu... takkan nak paksa jugak??? Parah ni parah... Simpan stok awal2 ni bagus, tapi yang jadi tak bagusnya bila jadi situasi macam ni. Habis nak kata apa??? Nak tak nak takkan nak biarkan anak tu tak menyusu langsung pulak??? That is kejam ok??? Kejam...

So, belilah jugak tadi... Harga 1 kotak 2 sachets x 350g... itu jer yang ado camno??? Berharga RM 60.90... Kalau satu tin besar tu iolss tak pasti berapa gram sebab tak teringat pulak nak belek tadi... RM 82.90 kalau tak silap. Niatnya beli nak beli yang kecik dulu kononnya... rupanya takdo... yang sekotak RM 60.90 ni jer yang ado... Belilah jugak...

Sampai rumah, bancuh dalam botol kecik dulu... test run tengok Ash nak minum tak??? Agak2 uolss??? Hu hu hu... Licinnnn tak tinggal sisa langsung seperti kebiasaan. Amboiiii... demand tak menghingat... Ha ha ha... Ash memang demand punn... Macam Mummy dia jugak... Mana tumpahnya kuah kalau bukan ke nasi ye tak???

*Ni tengah terfikir apa nak dibuat dengan SIMILAC LF yang bertin2 lagi tu... tak kenal anak sesiapa yang minum susu tu yang berdekatan yang iolss boleh jual dengan separuh harga.... Huwaaa... Takkan nak jadi tukun pulak??? Kalau ada yang anak2 uolss minum susu SIMILAC LF bagilah tau, iolss jual half price ajer setin. Err... dah jadi macam tokey susu pulak dah... Dush dush dush... Pengsannn....

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Percubaan Pertama Dengan FRISOLAC..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, September 28, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

9 comments:

  1. Alhamdulillah...at least Ash dah mahu minum susu kan^^

    ReplyDelete
  2. singgah siNI SEMULAAAAAA..rasanya LAMAA dah tak singgah kan..hehee :D

    ReplyDelete
  3. Cian Ash sakit nk tubuh gigi yer.. huhuhu.. sabar la akak.. harap2 ada yg nak beli nnti..offer menarik tue.. =D

    ReplyDelete
  4. Anak sakit nak tumbuh gigi memang pening... semua tak nak silap-silap bole demam..

    http://sweetmom83.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. no wonder ramai mummy2 kat luar bagi baby minum Frisolac ni... wangi kekdahnya... hahaha... aduhai sayang susu2 yang tak digunakan lagi tu kak fara...

    ReplyDelete
  6. sedap kot susu baru sebab tu habis licin Ash minum :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia