Home » , , , , , » Nasi Kangkang @ Nasi Tangas

Nasi Kangkang @ Nasi Tangas

Sourcd Extracted from Google
Lama dah tak melayan movie kat cinema ni uolss... Hua hua hua... Sejak preggy, sejak bersalin memang lama jaraknya dah tak ke panggung. Kalau tidak, memang bila ada kesempatan terus melayan... ^_^... Ingat lagi masa preggy dulu kepingin sangat nak tonton Paku Pontianak uolss... Sudahnya tonton jugak tapiii di panggung sendiri ler....Ekekeke... 

Dah ni pulak kepingin nak tengok cerita Nasi Kangkang @ Nasi Tangas ni uolss... Oh well, if people out there are in the opinions of tak class layan movie Melayu or what so not... I don't give a damn giteww uolss... Semua movie kalau menarik dan tertarik dan iolss rasa nak tengok, iolss akan tengok... hurmmm... lepas tu kalau tak best iolss mengomel sendirilah... Lagipun, siapa yang nak tolong support filem tempatan kalau tak weolls Malaysians sendiri kann??? 

Nasi Kangkang @ Nasi Tangas ni iolss ada jugak dengar2 makcik2 mesyuarat tingkap soh seh soh seh... tapi tak pernah nak ambik port pun... Sebab dah tentu2 khurafat, syirik dan segala waktu dengannya. Apa yang iolss tau, ianya salah satu macam cabang ilmu penunduk suami giteww.... Dia kata duduk, suami duduk, dia kata jangan keluar rumah, suami tak keluar rumah... err ke salah pemahaman iolss??? Hishhh... tak fikir dosa ke mereka2 yang buat kerja ni??? Nauzubillahminzalik... 

Melalui sumber di SINI...

Nasi Kangkang @ Nasi Tangas adalah merupakan sejenis ilmu hitam yang digunakan oleh orang perempuan Melayu untuk menundukkan orang lelaki atau suaminya. Ianya dah tentulah kan uolss menyalahi syariat Islam dan orang yang melakukannya of course lah dosa uolss. Don't be surprise... even dunia dah moden, teknologi makin canggih manggih... tapi kann masih ada orang yang percaya dan melakukan amalan ni. Ok bunyi cam kasor sikit ek ni... tapi ... "phuiii..." pada orang yang desperate sangat sampai buat perkara2 khurafat ni uolss...

Dikatakan dari sumber yang sama... untuk membuat nadi kangkang ni kacang ajo... bahan2 yang digunakan adalah nasi (yang baru dimasak / madih panas dan berwap). Ianya diletakkan di celah kangkang perempuan yang datang "haid" beberapa minit dengan beberapa mantera sambil fiimaginadi rupa lelaki tersebut. Yewww.... lepas tu disediakan makanan dan dicampurkan serta dihidangkan kepada orang tertentu. Uwekkkk... 

Kesannya lelaki yang terkena Nasi Kangkang @Nasi Tangas ni kelakuan dan tindak tanduknya macam orang bodoh. Ikut jer cakap perempuan tu. Syirik pada Allah perbuatan ni. Adoii siapalah founder kepada amalan ni ek??? Hu hu hu... 

Iolss baca jugak dari sumber yang sama... cara nak cegah sihir, tiap kali lepas Solat Maghrib, amalkan membaca ayat ketiga terakhir Surah Al-Baqarah (maksudnya ketiga2 ayat yang terakhir Surah itu kena baca) + Ayatul Kursi. Bila makan, besides baca doa makan amalkan membaca...

Bismillahillazi la yadurru ma'as6 syaiunfillardi wala fis samai wahuwassami 'ul' alim

Jangan lupa solat hajat mohon kepada Allah moga sembuh dari sihir itu - sehari sekurang2nya 2 kali. Kena rajin baca surah Al-Baqarah selalu.

Sinopsis cerita ni uolss boleh baca di SINI

Para lelaki2 silalah berhati2 yer... manusia sekarang ni macam2 walaupun dah moden... kadang2 bukan sebab nak sangat pun uolss... sebab cemburu, iri hati dan hasad dengki yang lebih mendorong... Bagi weolls yang wanita ni jauhkanlah jangan sesekali terjebak dan jangan coba2... Syirik uolss dan dilaknat Allah perbuatan tu... 

*Tapi perempuan pun hati2 tau... lelaki pun ada yang buat amalan2 tertentu untuk hold the possesions of perempuan... Moga2 kita semua tak kira lelaki atau perempuan, sentiasa dilindungi oleh Allah dan dihindari dari amalan2 sihir, ilmu hitam serta khurafat... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Nasi Kangkang @ Nasi Tangas, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, September 19, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

15 comments:

  1. sama la, sue pun dah lama tak tgk filem @ masuk panggung ;)

    ReplyDelete
  2. Lya x berani dan tak da kekuatan nak tgk cerita ni dgr kata meloyakan ermm

    ReplyDelete
  3. takut kn? xbau syurga la org buat bnda ni

    ReplyDelete
  4. dengarnye bnyk adgn yg mengelikan tekak (mungkin smpi boleh muntah hijau >,<)...eeiiwww xmau tgok.. xpsl2 termunth plak kang dlm pngung nti..huhu ;p

    ReplyDelete
  5. Support jugak filem seram melayu tapi kebanyakkan sedikit menghampakan.. Nak cakap macam anti sangat tp sebenarnya tak anti tapi realiti filem MiG ni kebanyakkan mengecewakan. Saya pun ada review filem ni.. Moral of the story.. perempuan nikmat cuma sementara tapi ketahuilah sengsaranya akan lama.. kadang2 kat dunia pun dah rasa. Jangan sesekali terjebak dengan amalan khurafat menundukkan suami ni

    ReplyDelete
  6. Salam Farah..pekabar? Lama tol kak Intan x jengah blog Farah..huhu.kak Intan pon da lama Sgt da x nonton wyg...

    ReplyDelete
  7. cerita melayu ni mengarut je la. mmg tak layan citer cenggini

    ReplyDelete
  8. Mcm best..tapi tgk sorang2 ler anak2 x boleh tonton....

    ReplyDelete
  9. tgk trailer nasi kangkang ni memang best

    ReplyDelete
  10. Hnmmm...memang tak ingat dosa la nampaknya org yang buat mcm tu..

    ReplyDelete
  11. iolssss pun berminat dengan nasi tangas ni... tak sabar nak menonton... hewhew

    ReplyDelete
  12. Sesuatu kan..tp zaman skrg mmg banyak yang buat macam ni..

    ReplyDelete
  13. Dah lama tak tengok cerita bergenre macam ni..seram je

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia